Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Rugzak

BLOG JONGEREN

Mijn rugzak is een trouwe vriend. Het is een kleine, crèmekleurige tas die ik anderhalf jaar geleden bij de Kruidvat kocht. Het lijkt wel alsof hij voor me is gemaakt!

Hij gaat overal mee naartoe. Naar een spannend onderzoek in het ziekenhuis of naar een lastig gesprek. Of naar school. Hij gaat ook mee op vakantie. Zo is hij mee geweest naar de Duitse Eifel en de stad Cochem, maar ook naar de Drentse bossen. Mijn rugzak zit vaak overvol. Soms met mooie dingen, zoals een boek waar ik helemaal in verdiept kan zijn. Tekenspullen voor als ik ergens lang moet wachten. Een gele polaroidcamera om leuke gebeurtenissen of mooie plekjes mee vast te leggen. Mijn telefoon waar ik deze column op schrijf. Het zijn dingen waar ik blij van word! Soms zitten er ook dingen in die naar zijn. Een bloedprikformulier. Medicijnen waarvan ik baal dat ik ze nodig heb. Of de schoolopdracht die ik te moeilijk vind. Ondanks de nare dingen die er soms inzitten, ben ik meestal blij met mijn rugzak. Gewoon, omdat hij bij mij hoort.
Al filosoferend bedenk ik dat we allemaal een rugzak hebben. Eén die een ander niet altijd ziet. Eén die zo zwaar kan zijn, dat we er gebukt door lopen. Vol met moeilijke dingen, zoals ziekte, heimwee naar iemand, problemen in de familie of examenstof die je maar niet onder de knie krijgt. Het kan ook zijn dat jouw rugzak vooral gevuld is met dingen waar je blij van wordt, zoals fijne vriendschappen, leuke hobby’s, de opleiding die echt bij je past. Zegeningen en beproevingen. Ik hoop dat er nog iets in jouw rugzak zit. Dat er, door Gods genade, ook geloof en vertrouwen in zit. Geloof in en vertrouwen op Hem. Dan weet je dat jouw rugzak bij jou hoort en het geen toeval is wat erin zit. Je hoeft hem dan niet meer alleen te dragen. En misschien loop je nog weleens gebukt, maar dan kun je toch omhoog kijken. Naar Hem.

Willemarijn Verheij

289