Annuleren

Zoek hier binnen onze website

27 jul 2017Geen reacties

Blog: Rust

14_Blog

“U heeft het zeker wel druk”? Ik zie haar nog staan. Een wat oudere vrouw, die belangstellend een blik werpt in onze tweelingwagen. Ik weet nog dat ik het voor mezelf hield om niet te laten merken dat ik deze vraag al zo vaak had gehoord. En dat ik vooral dat woord ‘druk’ niet meer wilde horen.

Inmiddels zijn we elf jaar verder en kan ik hardop zeggen dat het een drukke periode was. Een periode waar we van hebben mogen genieten. Stel dat jij vandaag aan mij dezelfde vraag zou stellen. Ik moet bekennen dat het leven er niet rustiger op is geworden. Hoe zit dat bij jou? Voornemens om het in deze vakantieperiode rustig aan te gaan doen? Lees dan even verder.
Hoe voller en hectischer je dagen zijn, hoe groter het verlangen naar rust. Verlang jij naar rust? In het paradijs zijn we deze rust kwijt geraakt. Asaf roept het zelfs uit: “Niets is er waar ik in kan rusten.” Waarin vind jij je rust? De Heere Jezus, de grote Rustaanbrenger laat het jou horen: Komt herwaarts tot Mij allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. Doe het daarom zeker niet rustig aan. Rust niet voordat je deze rust hebt gevonden. David zingt van deze rust. ‘Hier wordt dé rust geschonken, Hier ‘t vette van Uw huis gesmaakt. Een volle beek van wellust maakt, Hier elk in liefde dronken!’

Ik wens je een gezegende rustperiode toe.

  • Nelleke de Wolf
289