Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Spiegel

BLOG JONGEREN

Wat kunnen kinderen met een beperking toch heerlijk ‘puur’ zijn. Wij dénken vaak wel dingen, maar we uíten ze niet. We zijn soms wat gereserveerd. Uit beleefdheid of valse bescheidenheid. Kinderen met een beperking hebben daar geen last van. En juist dit laatste zorgt weleens voor een spiegel waar je even in mag kijken. Een heel leerzame spiegel soms. Ik wil jou ook even in een spiegel laten kijken die onze zoon onwillekeurig neerzette.

Wat wilde hij graag een kerstboom. Die lichtjes vond hij zo mooi. Het liefst wilde hij er één op zijn kamer. En daar lag voor ons de ouderlijke opdracht om hem te vertellen dat wij “niet aan een kerstboom doen”. Tja, hoe doe je dat? Ook nu was de beste manier om vanuit de Bijbel te vertellen wat kerstfeest nu echt betekent. En dat daar geen kerstboom bij hoort. Het gaat met kerst om de geboorte van de Heere Jezus in je hart. Nu, dat dit het meest belangrijke is, dat weet hij heel goed. Maar die kerstboom trok ook zo enorm, weet je. En toen had hij de oplossing klaar: “Dan moet de Heere Jezus nu maar even níet in mij hartje wonen”. Daar konden wij wel om glimlachen. Je kent je kind.

Maar nu die spiegel! Is dit voor ons ook niet vaak een dilemma. Kiest u heden wien gij dienen zult… (Joz. 24:15). Dan hinken we op twee gedachten. We wéten het wel. Maar als de Heere in ons hart komt dan moeten de wereld en de zonde eruit! En we zeggen het niet, maar dat willen we niet! En dat is schuld voor God. Maar de Heere trekt ook! Onweerstaanbaar! Láát jij je trekken? Want Zijn Naam is Sterke God. Dát is kerstfeest. Wie wint het in jouw leven?

 

Arie de Vreugd

289