Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Theevraag

BLOG JONGEREN

“Wie heeft de meeste invloed op jouw leven gehad?” Zomaar een vraag die ik tegenkwam op een theezakje van Pickwick. Hoewel ik zelf geen theeliefhebber ben, verzamel ik graag de vragen. Op sommige heb ik direct een antwoord, maar op deze vraag niet.

Meerdere personen schieten door mijn hoofd. Mijn ouders, familieleden, meesters en jufs van de basisschool, docenten, vrienden die ik al heel lang ken en waar ik veel mee deel. Tja… Wie had en heeft nog steeds de allermeeste invloed? Het zijn er zoveel. Er één uitkiezen is lastig. Maar wacht eens even… De meeste invloed… Is dat wel een mens? Heeft niet God de meeste invloed op mijn, op ons leven?
Het doet me denken aan iets dat een poosje geleden gebeurde. Het was maandagmorgen en ik was als onderwijsassistente bezig met een meisje uit groep drie. We waren samen aan het lezen. Terwijl we daar druk mee bezig waren, liep de directeur langs en groette ons. Toen hij voorbij was, vroeg ik mijn leerling: “Weet je wie dat was?”. Ze schudde haar hoofd en ik vertelde haar dat het de directeur was, de baas van school. Haar reactie kwam heel spontaan. Ze zei: “De Heere is ook de baas”.
Het is zo waar wat ze zei. God is de baas over Zijn hele schepping. Ook over ons leven. Want Hij regeert en er gebeurt niets zonder Zijn wil. Wat vind je daarvan? Vind je het moeilijk dat je zelf uiteindelijk nergens invloed op hebt en je niet kunt bepalen hoe je leven loopt? Of ben je er blij om dat alles in Zijn handen ligt? In de Catechismus staat zo mooi geschreven dat alle dingen, niet bijgeval, maar van Zijn Vaderlijke hand ons toekomen. Het gaat daar over Gods kinderen. Gaat het ook over jou? 

Willemarijn Verheij

289