Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Tijdgebruik

BLOG JONGEREN

“Kom je mee, thee drinken?” of “Blijf je slapen?” De mogelijkheden lijken oneindig bij de vluchtelingen die ik ontmoet. Als gast ben je belangrijker dan alle afspraken die er zijn. Een afspraak die je maakt loopt altijd uit en de afspraak begint altijd later dan gepland. Gastvrijheid staat hoog op de agenda. 

Onze maatschappij is niet ingericht op deze manier van leven. Alles draait om de juiste planning. Het is belangrijk dat je wat bereikt, of bezig bent om iets te bereiken. Mensen willen graag horen dat je succesvol bent en dat je je voor tweehonderd procent inzet. Geen volledige werkweek levert al snel verbaasde blikken en gefronste wenkbrauwen op. “Gaat het wel goed met je of ben je ziek?”
Voel je de druk om te presteren? Misschien druk van je vrienden, je ouders, de maatschappij? Of misschien voel je helemaal geen druk, maar steek je wel al je tijd in je telefoon met al die interessante en leuke apps. 

Je kunt goed bij de tijd zijn, maar toch je tijd verkeerd gebruiken. Ga eens na met wat jouw agenda gevuld is. Zie je de mensen om je heen nog echt? Heb je wel tijd om de Bijbel te onderzoeken en écht te bidden?
Hoe zal het straks zijn als Koning Jezus terug komt? Zal Hij kijken naar al je mooie cijfers en prachtige resultaten? Is het dan nog belangrijk of je helemaal bij was met de nieuwste telefoon en laatste apps?
Ziet dan, hoe gij voorzichtiglijk wandelt, niet als onwijzen, maar als wijzen.Den tijd uitkopende, dewijl de dagen boos zijn. Daarom zijt niet onverstandig, maar verstaat, welke de wil des Heeren zij. (Éfeze 5: 15-17).

Sanne Wisse

289