Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Vanzelfsprekend?

2018 18 BLOG JONGEREN

Het was op een zondag in de vakantie. We hadden een kerkdienst in ons vakantieland bijgewoond en een meisje uit de gemeente kwam koffiedrinken. Een jaar of 17 was ze.

Een paar maanden geleden was ze gedoopt, vertelde ze ons. Daar wilden wij van alles over weten. Ze vertelde haar verhaal. Als kind bezocht ze de kinderclub. Als enige uit haar gezin ging ze later ook de diensten bezoeken. Er groeide een verlangen om gedoopt te worden. 

Het gesprek kabbelde voort. Ineens ging ze rechtop zitten. Ze keek ons indringend aan. Ze had een belangrijke vraag voor ons. Zij had nu wel verteld hoe ze tot geloof was gekomen, nu wilde ze ook graag weten hoe wij de Heere Jezus hebben leren kennen. 

Even werd het stil. Die vraag had ik nog nooit gehad. Een indringende vraag, over het belangrijkste in het leven. Een voor een kregen we een beurt van haar. We begonnen allemaal met onze christelijke opvoeding. Van jongs af aan hebben we uit de Bijbel gehoord. We zijn er mee opgevoed. Daarna kwamen we erachter dat alleen die opvoeding niet genoeg is. Dat het persoonlijke geloof, door genade gewerkt, van levensbelang is. We zochten naar woorden, keken elkaar even in het hart.

Ze luisterde vol aandacht, knikte af en toe. Het feit dat wij allemaal opgegroeid zijn in een christelijk gezin, raakte haar. Altijd waren er mensen om ons heen die de lessen uit de Bijbel doorgaven. Wat een verschil met haar leven. Thuis, op school, in de buurt: zij staat er alleen voor. Daarom is het haar wens om te trouwen met een man die God meer liefheeft dan dat hij zijn vrouw liefheeft. Om samen, als de Heere het geeft, een christelijk gezin te hebben.

Het raakte me. Tijdens dat gesprek besefte ik dat iets wat zo vanzelfsprekend lijkt, van zo’n grote waarde is.

 

Leanda van Dam

289