Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Verliefd op de toekomst

heart-462873_1280

‘Word verliefd op de toekomst’, zo luidt een slogan van een telecomprovider. ‘Je leeft in een bijzondere tijd. Een tijd waarin mobiele technologie de toekomst leuker, veiliger, gemakkelijker en gezonder maakt voor iedereen’. Kennelijk kan die mobiele provider je daarbij een handje helpen. Aardige lui! Intussen verdienen ze natuurlijk ook geld aan je.

Veel jongeren zijn verliefd op de toekomst. Dat hoort bij jong zijn. Je hebt een heel leven voor je, je voelt je sterk, hebt alle energie van de wereld, je hebt idealen. Ik houd wel van zulke jongeren, ook al weet ik heel goed dat er ook andere jongeren zijn. Die worstelen met beperkingen, psychische zorgen of ander verdriet. Laten we oog en oor voor hen hebben. Het is prachtig als jongeren idealen hebben in deze tijd waarin alles je komt aanwaaien en op afroep beschikbaar is. Ik ben blij als ik merk dat jongeren een bepaalde studie kiezen om een ideaal dichterbij te brengen. Of bewust sparen om een doel te bereiken. Maar welke idealen streven
we na? Zijn we verliefd op een toekomst vol aards geluk? Vol eer en aanzien? Of gewoon: huisje, boompje, beestje? Ik snap die aardse verliefdheid heel goed. Die herken ik bij mezelf. We zijn net schapen. Grazen  met de kop naar beneden, en intussen afdwalen… Maar is onze toekomst ook Gods toekomst? Of is die vraag buiten beeld geraakt? ‘Word verliefd op de toekomst’, zou een mooi thema voor een verenigingsavond kunnen zijn. Het is belangrijk om met jongeren over hun toekomst, over hun idealen en doelen na te denken. Laat ze die allemaal maar eens verwoorden. Om dan de vraag te stellen: Heeft de Heere ook een plaats in je toekomst? Sterker: wat wil Hij dat je doen zult (Hand. 9: 6)? Is Zijn toekomst ook jouw toekomst? Dan zal de spits van de avond zijn: zonder genade geen toekomst. Maar door wedergeboorte, geloof en bekering mag je - net als Paulus in bijvoorbeeld 1 Thessalonicensen 3 vers 13 - heilig verliefd zijn op de toekomst van de Heere Jezus Christus.

Laurens Kroon

289