Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema: Bestaat God?

THEMA

Een man ging eens naar de kapper om zijn haar te laten knippen. Tijdens het knippen, ontstaat er een gesprek. Onverwacht komt het gesprek bij de vraag of God bestaat. De kapper zegt stellig: “Ik geloof niet dat God bestaat”.

“Waarom zeg je dat?”, reageert de man. “Nou,” reageert de kapper. “Kijk maar naar alles wat er in de wereld gebeurt. Dan zie je meteen dat God niet bestaat. Als God echt bestaat, waarom zijn er dan zoveel zieke mensen? Waarom is er sprake van zoveel verdriet? Waarom worden er zoveel kinderen misbruikt? Als Hij echt bestond, dan zou er geen pijn en lijden zijn op aarde. Ik kan me niet voorstellen dat er een God is die dit allemaal kan toestaan.” 

De man is even stil. Hij zwijgt. Hij kan de juiste woorden niet vinden.
De kapper is klaar met knippen en de man betaalt. Hij verlaat de zaak zonder nog iets te zeggen. Onderweg naar huis ziet hij een oude man op straat met heel lang haar en een onverzorgde baard. Hij krijgt het idee om de man mee te nemen voor een knipbeurt op zijn kosten. Samen lopen ze naar de kapperszaak. De man roept naar de kapper: “Kappers bestaan niet!”

“Ik ben er toch,” reageert de kapper lachend. “Ik sta recht voor je.” “Nee,” zegt de man. “Kappers bestaan niet. Als zij echt bestonden, dan zouden er geen mensen meer rond lopen met lang en onverzorgd haar en met onverzorgde baarden.” De kapper antwoordt: “Ach, wij kappers bestaan zeker wel. Alleen de mensen met lang haar komen niet naar ons toe om geholpen te worden.”
“Juist!”, reageert de man. “Dat is het precies. God bestaat ook zeer zeker wel. Het zijn juist mensen die niet naar Hem gaan en Hem niet zoeken. Daarom is er zoveel pijn en ellende op aarde.” 

Ik hoop dat deze Daniël jou helpt, als je misschien zelf weleens worstelt met de vraag: ‘bestaat God?’, of dat het je helpt om het gesprek aan te gaan met mensen die met deze vraag worstelen. En vergeet niet om met al deze vragen ook naar de Heere te gaan en Hem te zoeken. Biddend, of Hij je zelf wil laten zien dat Hij een almachtig God is.

289