Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema: Bidden voor haters

THEMA

Wanneer ga je protesteren? Toch zeker als je het ergens niet mee eens bent? De straat op, je punt maken, spandoeken omhoog en even goed zeggen waar het op staat.

Misschien kun je het helemaal begrijpen dat mensen om je heen dit doen of mogelijk heb je zelf wel eens zoiets gedaan. Wellicht staat dit ver van je vandaan en zou je aan zoiets nooit meedoen.

Ik denk dat, als we onszelf leren kennen door de werking van de Heilige Geest, we erachter komen dat het protesteren in ons zit. Neem alleen al je gedachten.

De Heere vraagt om onze naaste lief te hebben als onszelf. Hoort daar het opkomen voor je eigen rechten bij? Mag dat? Mag je dus helemaal niet protesteren?

Bij alles wat we doen, denken en zeggen zou het om Gods eer moeten gaan en niet om jezelf. De Bijbel leert ons dat daar het probleem zit.

David is nog jong, als hij bij zijn broers in het leger op bezoek gaat. Hij is uiterst verbaasd als hij ontdekt dat ze bang zijn om te vechten tegen één man. Als David Goliath hoort vloeken en spotten met Zijn God, die hij liefheeft, kan hij het niet langer aanzien. Als niemand gaat, zal hij zelf gaan. Zonder harnas, met alleen een paar stenen en een slinger, verslaat hij de grote reus. Hier zien we een voorbeeld van een heldendaad, want David ging door het geloof. Hij ging hem om de eer van Zijn God.

Herken je dit? Als er iemand vloekt of de naam Jezus gebruikt op je werk of op school: ga je dan ook vertellen hoe erg je dit vindt?

Weet je wat je ook kunt doen? Bidden… Bidt voor degenen die u geweld aan doen en die u vervolgen, staat er in Mattheüs 5: 44b

Een Franse bevelhebber in de achttiende eeuw verklaarde eens dat hij banger was voor Hollandse gebeden dan voor Hollandse kanonnen.

Bid jij ook voor je ‘haters’?

Anja de Bonte-van der Sluijs

Eindredacteur Daniël

289