Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema: Bouw met verstand!

THEMA

Op een vrijdag gaat een oude timmerman, die zijn pensioenleeftijd al had bereikt, naar zijn baas. Hij vertelt hem dat hij met pensioen gaat. De baas vindt het jammer, want de man is een goede werknemer. De baas vraagt aan de man of hij nog één huis wil bouwen. De man stemt toe, maar het wordt al snel duidelijk dat zijn hart niet bij die keuze ligt

Het huis wordt rommelig gebouwd en het materiaal van het huis is niet geweldig. Zijn loopbaan heeft een betere afsluiting verdiend.

Na een tijd bouwen is het huis klaar. De baas komt om het huis te bekijken. Hij geeft de sleutel aan de timmerman en zegt: “Dit is mijn cadeau voor jou, het huis is voor jou omdat jij al die jaren zo hard hebt gewerkt”. De man schaamt zich voor zijn verkeerde keuze. Als hij had geweten dat hij dit huis voor zichzelf bouwde, had hij het heel anders aangepakt!

Weet je dat we elke dag aan ons levenshuis bouwen? Stop jij er je beste krachten in? Elke dag slaan we spijkers, plaatsen we een plank of stellen we een kozijn. Onze houding en de keuzes die we vandaag maken, bouwen het ‘huis’ waarin we morgen leven. Bouwen we dit huis op het zand, of bouwen we op de Rotssteen? Dat zet alle keuzes die we maken in het juiste licht.

Deze Daniël gaat helemaal over keuzes maken. Lees het PRIKBORD, om erachter te komen waarom keuzes maken zo moeilijk is (blz. 4-5). Lees het THEMA-artikel om antwoord te krijgen op de vraag: God kiest, moet ik dan met mijn armen over elkaar wachten? Lees het INTERVIEW met dominee Janse, die iets deelt van wat hij over dit thema heeft geleerd. Hij beantwoordt in het interview vragen die door jongeren via Instagram zijn ingestuurd (blz. 18-21). Lees daarna ook de rest van deze Daniël en stel jezelf dan de vraag: Hoe bouw ik mijn levenshuis?

289