Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA: Een (h)eerlijke boodschap

THEMA

Het is warm en ik heb zin in een glas sinaasappelsap. Lekker en gezond! Tenminste, daar lijkt het wel op, als ik de verpakking lees.

Geen suiker, wel zuivel toegevoegd. Super toch? “Kijk eens goed”, zegt mijn man. “Wat staat er echt? Met een piepklein beetje melk ontwijkt Appelsientje de suikertaks. In werkelijkheid is het niet zo gezond als je denkt…”

Over eerlijkheid gesproken. Ben jij eerlijk en oprecht? Denk er tijdens het lezen van Daniël eens over na wie je bent. Voor anderen, voor jezelf en voor God.

Je kunt je voordoen als een stoere gast of een gangmaker in de groep, maar ‘s avonds heb je last van je zonden en lig je onder de dekens te bidden om vergeving. Je kunt je voordoen als een kind van God, maar eigenlijk heb je vooral jezelf lief. En je geniet van de aandacht, maar met God heb je eigenlijk niets.

Kent de Heere jou? Wat vind je daarvan? Weet je, bij de Heere mag je masker af. Lees de column van Bas van Dijk en het interview met Elbert van de Velde. God ziet alles!

De Heilige Geest maakt Zijn kinderen eerlijk. Eerlijk voor zichzelf, voor God en de mensen. Daaraan kun je soms merken dat iemand oprecht is. Net als Petrus, Job, Jona en nog veel meer. Ze werden eerlijk, beleden hun zonden en iedereen mocht het weten. Dat er vergeving is voor de grootste der zondaren.

Het is de (h)eerlijke boodschap van Gods Woord.

Anja de Bonte van der Sluijs (eindredacteur)

289