Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema: Getuigen

2018 17 THEMA

“Geloof jij echt in een God?” Wat zeg je, als iemand dit met een verbaasd gezicht aan je vraagt? Misschien stamel je wat en probeer je wat te zeggen. Je krijgt dan als reactie: “Ach, ieder zijn ding.” Wat zeg je dan? Sta je dan met een mond vol tanden? Houd je een preek? Hoe sta jij als (doop)lid van de gereformeerde gemeente in een wereld waarin geen plaats lijkt voor het Evangelie?

Soms kan het weleens aanvliegen. Al die mensen op het station, ze kennen de Heere Jezus niet. Al die mensen om je heen, in je klas, op de universiteit. Ze hebben misschien nog wel nooit over de Heere gehoord. Jij bent misschien wel de enige christen die ze ooit ontmoeten. En wat zeg je dan? Dan moet je toch weleens iets zeggen? Voel je die verantwoordelijkheid?

Getuigen… Het is moeilijk. We kunnen het niet zelf. De hulp van Gods Geest is nodig. Als Hij woorden geeft, weten we wat we moeten zeggen. Denk maar aan Paulus. Hij mag op de Areopagus uitleggen wat hij nu precies gelooft. Hij sluit aan bij hun voorkennis en houdt zijn luisteraars het altaar voor de onbekende God voor. Stap voor stap legt hij uit wie God is. Een God over iedereen. De Schepper van hemel en aarde. Paulus vertelt wie God voor hem is. Daar blijft het niet bij. Hij eindigt met een oproep tot bekering.

Misschien durf je dat helemaal niet. Vertellen wie de Heere voor je is of wie Hij voor je wil zijn, kan onmogelijk lijken. Misschien durf je het wel, maar wil je graag vrucht zien op je werk en ben je daar teveel op gefocust. Hoe het ook is, bidt of je een schakeltje mag zijn in Gods Koninkrijk. Niet om jou, maar om de eer van Zijn Naam. Spreek goed over de Heere en bidt steeds om gelegenheid om over Hem te spreken. En vergeet nooit: ten diepste kun je alleen een wegwijzer voor anderen zijn als je zelf de Heere Jezus kent. Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven. Zoek Hem!

289