Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema: Heb je een fijne vakantie gehad?

THEMA

Afgelopen zomer was ik op het vliegveld in Amsterdam. Schiphol is streng beveiligd en alle handbagage wordt daar gecheckt. Ik ben als eerste aan de beurt in een rij van zeven vrienden. We hebben zin in onze reis!

Mijn koffer wordt apart gelegd. Gelukkig ben ik niet de enige, want een aantal van mijn reisgenoten heeft hetzelfde probleem. We moeten onze koffers openen. En dan blijkt al snel wat het probleem is: onze Bijbels! We moeten even lachen, want iedereen die een Bijbel heeft in de GBS-uitvoering, moet de Bijbel inleveren. Met een apparaatje worden de Bijbels gecheckt. Op drugs, zo denken we. We kijken er verbaasd naar. “Het lijkt wel vervolging,” zegt één van mijn reisgenoten. Gelukkig mogen onze Bijbels weer in de koffer. De Bijbels gaan mee op reis en onderweg gaan ze gelukkig geregeld open.

Inmiddels is de vakantie voorbij en heb ik mijn plekje op kantoor weer ingenomen. Misschien heb jij ook net je eerste school- of studieweek gehad. De Daniël die voor je ligt past bij het nieuwe school- of studiejaar dat we zijn ingegaan. Misschien heb je wel een nieuwe baan, volg je een nieuwe studie, ga je naar een nieuwe school of heb je nieuwe klasgenoten en nieuwe docenten. Allemaal maken we als het ware een nieuw begin. Deze Daniël is enerzijds praktisch: je krijgt tips voor het nieuwe school- en studiejaar. Je maakt kennis met onze nieuwe hoofdredacteur en leest een verhaal van iemand die beroepsmatig een nieuwe begin maakte. Ook wordt er theologisch nagedacht over ‘een nieuw begin’. Je zult lezen dat de Bijbel regelmatig spreekt over het woordje ‘nieuw’. Denk alleen al aan de uitdrukking ‘een nieuw hart’. Het woordje ‘nieuw’ in de Bijbel wordt vaak niet zomaar gebruikt, maar in combinatie met een vooruitblik en een verwachting naar de tijd waarop alles nieuw zal zijn. Laat je Bijbel dit nieuwe schooljaar niet dicht, maar lees en vraag om de wedergeboorte als nieuw begin in je hart. Dan komt alles van komend seizoen in een nieuw perspectief te staan!

289