Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema: Één bladzijde

THEMA

“Zul je ervoor zorgen dat je elke dag een bladzijde uit een goed boek leest?”, zo vroeg een dominee eens aan alle jongeren in de kerk. Toen wij thuiskwamen, moedigde mijn vader ons aan om dat echt te doen. “Als je een boek uit hebt, moet je dat tegen mij zeggen,” zei hij. “Dan koop ik weer een nieuw boek voor je.”

De opmerking van de dominee en de vrijgevigheid van mijn vader zorgden ervoor dat ik veel boeken van oudvaders heb gelezen. Met elke dag een bladzijde lezen, kom je ver.

Octavius Winslow. Had jij ooit van hem gehoord? Ik tot voor kort niet, totdat mijn moeder de dagboeken van hem ging lezen. Ze deelde af en toe citaten en dat zorgde ervoor dat meer mensen in de familie boeken van Octavius Winslow gingen lezen. En toen ik afgelopen zomer jarig was, kreeg ik zijn dagboeken en kreeg ik een boek van zijn moeder, Mary Winslow. Het is zó mooi! Soms lees ik wel meer dan één bladzijde per dag…

We vroegen het op Instagram. “Heb je weleens van Octavius Winslow gehoord?”66 mensen reageerden met ‘ja’ en 103 met ‘nee’. Was jouw antwoord ‘nee’? Begin dan met het lezen van bladzijde 4 tot en met 8 om meer over hem te leren. We stelden een vervolgvraag: “Heb je weleens iets van hem gelezen?” 27 mensen reageerden met ‘ja’ en 139 mensen reageerden met ‘nee’. Dominee W. Harinck en vier ja-stemmers vertellen iets over Octavius Winslow in het interview op bladzijde 18-21. De laatste vraag die we op Instagram stelden, was: “Zou je het leuk vinden om meer over hem te leren in Daniël?” 87 mensen stemden ‘ja’, reden genoeg om deze Daniël te maken.
Dus nu ligt er een Daniël voor je, volledig gewijd aan Octavius Winslow. Je zult veel citaten van hem kunnen lezen en ook van zijn moeder, Mary Winslow. Ik hoop dat deze Daniël je aanmoedigt om eens wat van hem te lezen. Begin maar met één bladzijde per dag.

289