Annuleren

Zoek hier binnen onze website

24 mrt 2017Geen reacties

Thema: Sport

spot-862274_1280

Feyenoord werd dit jaar, na achttien jaar, weer eens kampioen van Nederland. Of het je nu geen bal kan schelen, of dat je het allemaal gevolgd hebt; je kunt het niet gemist hebben. Ajax speelde een Europese finale; ook na een hele lange periode weer een keertje succesvol.
Sport leeft en is heel erg belangrijk in onze samenleving. Toen Feyenoord gehuldigd werd, liep de Coolsingel vol. Ook in Amsterdam was het overvol. Ik kreeg beide keren een NL-Alert op mijn mobiel: “Huldiging Feyenoord Rotterdam. Geen plaats meer voor feestgangers, binnenstad is vol. Vier het thuis of elders.” Alsof ik van plan was dit feestje mee te gaan vieren…

Dat is trouwens wel iets om over na te denken. Sport is iets wat mensen in onze samenleving verbindt; het is óns feest, wat we samen vieren. Het spreekt vanzelf dat je meedoet. Het is zelfs meer dan een volksfeest. Het is de religie van de eeuw van de lege kerken. Je voelt dat het hier gaat om de betekenis die je eraan geeft. Want, begrijp me goed. Met sport is op zich niets mis. Integendeel. Ik gún jou echt je ontspanning. Natuurlijk. Dat is belangrijk. Sport is een hele goede uitlaatklep. Ik sport zelf ook graag. Maar, welke betekenis geef je eraan?

Deze Daniël gaat over sport. Niet om het vingertje op te heffen. Ik hoop niet dat je het zo ervaart. Juist niet. Ik hoop wel dat jij door Gods genade de leegheid van deze wereld mag doorzien. Bovenal hoop ik dat je de loopbaan van het geloof mag lopen, ziende op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Want elke naam, hoe groot van faam verdwijnt, maar de naam van Jezus blijft!

289