Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema: Terreur

1_Thema

Niet echt een hoopgevend thema om het eerste nummer van een nieuw jaar mee te beginnen, Daniël. Dat zou je kunnen denken als je het thema ziet. Tja, niet echt een fijn thema, maar het is er en het zal niet zomaar verdwijnen. De schaduw van het kwaad wijkt niet van deze verloren wereld.

Jij bent jong en je leeft in een onveilige wereld. De generatie jongeren van nu heeft, om het zo te zeggen, nine-eleven op je geboortekaartje. Zelf was ik zestien jaar toen de Twin Towers in New York werden aangevallen. Vreselijk. Onwerkelijk. Onvergetelijk. Het heeft het aanzien van de wereld veranderd. En de wereld is er niet echt veiliger op geworden. Ik hoef alleen maar Parijs, Brussel, Nice, Berlijn en Londen te noemen.

Als je naar de cijfertjes kijkt, valt het allemaal erg mee, zeker in Nederland. Maar het gaat niet om de cijfertjes. Het gaat om de impact, de beelden, de angst, de onzekerheid. Je leeft in een gevaarlijke wereld. Misschien haal jij je schouders op, omdat het jouw leven niet raakt. Maar is jouw zekerheid geen schijnzekerheid? Wat als je de dood in de ogen ziet? Ben je dan geborgen bij God? 

Terreur - in het groot of in het klein - laat ons steeds weer het wrede gezicht van het kwaad zien. En we leven in een wrede wereld, waar de vorst van de duisternis zijn vernietigende kracht wil laten zien. Dat zal niet beter worden op deze wereld. Maar toch, het kwaad is overwonnen, door Jezus: Hiertoe is de Zone Gods geopenbaard, opdat Hij de werken des duivels verbreken zou (1 Joh. 3:8). Daarom is er hoop. In Hem én in Hem alleen!

289