Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema: Tevreden met je leven?

THEMA

Het is al wat langer geleden dat er een jongeman woonde in de sloppenwijken van zijn land. Een man kwam op bezoek in dit land en hij zag deze jongeman zitten.  De man gaf hem een grote zak en hij vroeg hem vriendelijk om met hem mee te komen. De jongeman was nieuwsgierig en daarom liep hij met de man mee.

Na een korte wandeling, kwamen ze aan bij een groot gebouw. Ze liepen naar binnen en de man opende een deur. De jongen wist niet wat hij meemaakte. Hij zag een groot zwembad, dat tot aan  de rand gevuld was met vijftigcentmunten. Zijn mond viel open van verbazing.
“Je mag de zak vullen met vijftigcentmunten,” zei de man. “Je mag ermee doen wat je wilt.” Snel begon de jongen de zak te vullen. Daarna liep hij terug naar buiten en bedankte de man hartelijk. “Ben je tevreden met wat je hebt?”, vroeg de man. De jongen knikte. “Ik heb alles wat ik hebben wil. Ik ga er eten van kopen en een huis.”
Toen sprak de man weer. “Wacht even. Ik wil je nog iets laten zien.” Hij nam de jongen mee naar een andere deur. Opnieuw zag de jongen een grote berg geld, maar deze keer waren het gouden tientjes. De jongen ontdekte dat er nog iets veel beters was, dan dat hij in het begin gedacht had.
Nu naar jou. Misschien zeg jij ook wel: “Ik ben tevreden met mijn leven. Ik heb nu niets meer nodig”. Maar weet je dat er veel meer is dan het leven dat je nu leeft? De Bijbel zegt ons dat er meer is dan het tijdelijke leven. Want de dingen, die men ziet, zijn tijdelijk, maar de dingen, die men niet ziet, zijn eeuwig (2 Kor. 4:18b). Maar zoekt eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u toegeworpen worden (Matth. 6:33).

 

289