Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema: Verandering

Thema_22

Wat is de grootst mogelijke verandering die je kunt bedenken? Ik denk de dood. Dat is het meest ingrijpende. Iets leeft en sterft. Bij mensen is dat nog ingrijpender. Je verstand begrijpt niet wat de dood is. De dood maakt een definitieve scheiding. En dan… 

En wat denk je van andersom? Van dood levend! Dat moet nog een veel grotere verandering zijn. Een ondenkbare verandering. Een wonder. Toch kan het. Toch gebeurt het. Door de zondeval is heel deze wereld overgegeven aan de dood. Maar Christus is gekomen. Door Hem wordt, wat dood was, levend.

De Bijbel zegt dat wij dood zijn in zonden en misdaden. Een hopeloze toestand. Maar God heeft door Zijn grote liefde ons levend gemaakt met Christus, jubelt Paulus. Nu is deze genade dichtbij. Bekeer je dan tot de Heere, want dan zal Hij je uit genade zalig maken.

Misschien denk je dat dit voor jou te ver weg is. Je bent zo onheilig en de afstand naar God is zo groot. Lees eens wat ik in een preek van Smijtegelt over Jesaja 55 vers 7 las: “‘Ja maar’, zouden ze kunnen zeggen, ‘ik ben zo goddeloos!’ O, dan komt er in de tekst een woord van bemoediging: ‘Bekeer u tot onze God’, zeggen de kinderen van God, ‘de Heere is ook onze God geworden, en wij waren vanuit onszelf even goddeloos als u. Bekeer u maar tot onze God, dan zal Hij uw God ook worden. Dan zult u evengoed als wij barmhartigheid vinden.’”

289