Annuleren

Zoek hier binnen onze website

“Dat speelt niet in onze gemeente”

tablet-1075790_1920

Ds. P. van Ruitenburg heeft voor jongeren (en volwassenen) die worstelen met seksverslaving een boekje geschreven. Waarom? Om ze een hart onder de riem te steken en ze te leren omhoog te zien.

We leven in een verseksualiseerde wereld waarin het goede kwaad en het kwade goed genoemd wordt. Sommigen denken dat dit niet of nauwelijks speelt in de kerkelijke gemeente. Maar ook seksverslaving gaat de kerk niet voorbij. Dat weten we vanuit het pastoraat en de gesprekken met jongeren. Jongens en meiden die hiermee worstelen weten wel dat het niet goed is, maar hoe breken ze met deze verslaving? Ds. van Ruitenburg schreef hier een boekje over dat gratis en anoniem beschikbaar is: “Er zit een gat in je ziel. Je hebt een onverzadigbare honger naar geluk en dat gat dicht je zomaar niet. Niet met alcohol, niet met drugs, niet met intimiteit. Er is meer: het Koninkrijk Gods, God zien, Jezus als Borg hebben, de Bruidegom, onuitsprekelijke vreugde, ware liefde. Daar moeten we vol van raken. Zeg nee tegen boezemzonden, breek ermee. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom wil ik je graag wijzen op Gods Woord. De meest krachtige en pure hulpverlening komt rechtstreeks uit de Bijbel!”

“Zeg NEE” is bedoeld om een hart onder de riem te steken bij het voorkomen en genezen van seksuele verslaving, en is beschikbaar via de website van Den Hertog.

821