Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Tieners willen voelen wat echt is

FotosessieAmersfoort©ceesvdwal_1

“Tieners stellen vragen. Ze confronteren: ‘Wat moet je met de Bijbel?’ ” Dominee L. Terlouw maakte het op het symposium ‘Bouwen aan vertrouwen’ heel concreet. “Wat bedoelen ze met deze vraag?

Is het schoppen als tieners schijnbaar kritische vragen stellen? Nee, ze willen weten: is die Bijbel mijn vertrouwen waard? Kan ik erop bouwen? Wat doet God in deze tijd? Wil Hij wel met mij te maken hebben? Tieners vragen ook naar de persoonlijke betekenis. Deuteronomium 6: Wat zijn dat voor getuigenissen en rechten die de HEERE ulieden geboden heeft?’. Ulieden; tieners vragen naar wat écht is bij hun opvoeders. Ze zien zoveel vorm zonder wezen. Zien ze in ons opvoeders die niet buiten de Levensbron kunnen? Voelen ze in uw spreken en bidden dat u niet kunt zonder genade? Rust ons leven op de Rotssteen en leunen al onze vragen in wat onze jongeren nodig hebben op deze vaste grond? Alleen dat doet door genade ‘Bouwen op vertrouwen’."

Afgelopen woensdag bezochten zo’n 130 opvoeders (ouders, leidinggevenden, kerkenraadsleden) het symposium ‘Bouwen op vertrouwen’ in Gouda. Naast ds. Terlouw sprak Maria Vermeulen over ‘van kapitein naar coach’. Beide lezingen zijn zeer de moeite waard voor kerkenraadsleden en leidinggevenden die vaak te maken hebben met tieners. Vanaf 16 februari zijn deze terug te beluisteren via onze website.

Lees ook det samenvatting uit het Reformatorisch Dagblad.

821