Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema's voor kerkenraden

Naast informeren via nieuws of een kijkje in de keuken geven via blogs wil de Jeugdbond kerkenraden ook toerusten rondom bepaalde thema's. Deze thema's zijn ter inspiratie en zijn wat ons betreft een uitnodiging om hierover verder in gesprek te gaan.

soap-bubble-824591_1920
19 mei 20170 reacties
Thema: Jijdaar! Zorg en spiegel
“In onze gemeente merken we dat Jijdaar! onder een gedeelte van de jongeren populair is. Aan de ene kant zijn we blij dat deze jongeren serieus zoeken naar Bijbelse bezinning, maar we hebben onze vraagtekens bij de manier waarop Jijdaar! deze invult. Hoe gaan we op een verbindende manier hierover het gesprek aan in de gemeente?"
verder
Afbraak kerk
17 nov 20160 reacties
Zes aanbevelingen vanuit de Synode
Kerk-zijn in een postmoderne, seculiere cultuur vraagt om doorleving dat er in en buiten de kerk sprake is van een geestelijke strijd. Rondom dit thema heeft de synode een brief geschreven naar alle gemeenten met daarin zes aanbevelingen die het jeugdwerk aangaan.
verder
woman-1006102_1280
13 feb 20170 reacties
Thema: Mentoraat onveilig?
“Wij zijn in onze gemeente gestart met een bezinning op het aanbieden van mentoraat aan jongeren. Hoe voorkomen we onveilige situaties?"
verder
school-298680_1920
13 feb 20170 reacties
Onderwijs geeft hoop - nieuwe Jeugdwerkactie
Het is iets om dankbaar voor te zijn. In 1917, nu honderd jaar geleden, werd in de Nederlandse wet vastgelegd dat we vrij zijn om het onderwijs aan onze kinderen op grond van de Bijbel vorm te geven. Delen we iets van dit voorrecht ook met anderen? Daarom gaat de nieuwe Jeugdwerkactie over de hoop die onderwijs biedt!
verder
Smartphone-kerk
15 nov 20160 reacties
Thema: Smartphone in de kerk
‘In onze gemeente zien we steeds vaker jongeren, maar ook volwassenen, hun smartphone gebruiken tijdens de eredienst. Wij willen hier tegen waarschuwen via de kerkbode, maar hoe doen we dit op een verbindende manier?”
verder
Project Filippus
18 nov 20160 reacties
Thema: Samen Bijbellezen
Bijbellezen is van levensbelang. Toch is het lezen van de Bijbel ook vaak moeilijk. Hoe lees je de Bijbel? Hoe doe je Bijbelstudie? Via het project Filippus 'Samen bijbelezen' wil de Jeugdbond leidinggevenden en jongeren toerusten om de Bijbel beter te verstaan.
verder
FotosessieAmersfoort©ceesvdwal_132
02 jun 20160 reacties
Thema: Geen belijdenis doen
‘Ik geloof wel in God hoor, en ben het niet oneens met de kerk. Maar belijdenis doen; nee, niets voor mij’
verder
FotosessieAmersfoort©ceesvdwal_104
01 jun 20160 reacties
Thema: 'Zaal of soos'
‘Weet je waar ze dat ook zeiden? In de Gereformeerde Kerken. Daar werd het jeugdwerk steeds gezelliger. Maar kijk eens wat er van geworden is?’
verder
shutterstock_91017617
01 jun 20160 reacties
Thema: Gezag dragen
‘Geschonken gezag wordt betwijfeld gezag. Alleen vanuit een goede verhouding tot Christus, kan iemand leiding geven. Is die goede verhouding er niet, dan wordt leidinggeven domineren’.
verder
957