Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Toerusting

Organiseren van toerusting

Leiding geven aan een vereniging vraagt veel van mensen. Ze doen dit vanuit hun liefde voor jongeren, betrokkenheid op de gemeente en op hun geestelijk welzijn. Leidinggevenden besteden veel tijd en energie aan het jeugdwerk. Velen van hen hebben geen opleiding gehad waarin ze leren om voor een groep te staan en leiding te geven aan jongeren. Ook is er een veelheid aan ideeën onder leidinggevenden hoe je leiding zou moeten geven aan jongeren. Of: de aanpak die het ene jaar wel goed werkte, werkt het volgende jaar totaal niet.

Daarom is het goed om als kerkenraad de toerusting van leidinggevenden jaarlijks op de agenda te zetten. Dit kan door zelf als gemeente een bepaald thema te bespreken, maar ook door een cursus aan te bieden. Gericht op leidinggevenden valt te denken aan de volgende cursussen die de Jeugdbond aanbiedt.

Zelf toerusting volgen

Ook u als lid van de kerkenraad hebt regelmatig contacten met jongeren. Hoe ziet hun leefwereld eruit? Hoe denken zij? Hoe kan en mag ik op hen aansluiten? Wat verwachten ze van mij als ambtsdrager?  Hoe kom ik tot een echt verdiepend en opbouwend gesprek?

De basistraining jeugdwerk is opgebouwd uit modules. Veel van deze modules lenen zich ook voor toerusting van kerkenraadsleden. Daarom nemen vanuit diverse gemeenten ook kerkenraadsleden deel aan deze vorm van toerusting

Cursussen

palet

Cursus vertellen

'Schilderen met woorden'

Verder
FotosessieAmersfoort©ceesvdwal_120

Basistraining Jeugdwerk

Verder
280