Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Jongerencommissies op kantoor

website foto

‘Een diversiteit aan ervaring, deskundigheid, inzichten en de wil om ervaringen met elkaar te willen delen en daarvan te leren.’ Dat kwam bij Jaco Stuut naar boven tijdens de jongerencommissiesavond van afgelopen zomer!

Jongerenwerk

Samen met de jongerencommissies uit het hele land hebben Laurens Kroon en Jaco Stuut een avond nagedacht over hoe je inhoud kan geven aan de zorg voor jongeren in de gemeente. Lydia Verheij uit Werkendam is één van de leden van de jongerencommissies en keek van tevoren uit naar de avond. ‘We zijn nu nog erg op zoek naar onze focus op en rol in het jeugdwerk van onze gemeente. We waren erg benieuwd naar wat de andere jongerencommissies allemaal doen voor het jeugdwerk, hoe ze dat aanpakken en waar ze tegenaan lopen.’

Leren van elkaar

Tijdens de avond valt het Jaco Stuut op dat er grote betrokkenheid en liefde is voor jongeren en de sterke wil om jongeren te bereiken en met hen te communiceren over de wezenlijke dingen van het leven. ‘Er waren jongerencommissies van gemeenten waar het mentoraat in de kinderschoenen staat die met frisse, inspirerende vragen kwamen. Maar er waren ook jongerencommissies die al behoorlijk wat stappen hebben kunnen zetten. Zij benadrukten hoe belangrijk het is om de catecheten, leidinggevenden, kerkenraad, leerkrachten en ouders te betrekken bij het jeugdwerk en samen op te trekken.’ Lydia heeft met haar medecommissieleden gezien hoeveel anderen al hebben bereikt. ‘De andere commissies gaven aan dat zij veel tijd nodig hadden om hun doelen in het jeugdwerk te bereiken. Wij zullen onze jongerencommissie, die nog maar net opgezet is, de tijd moeten geven om op te starten.’

Reminder

Het werk voor de jongeren uit de gemeenten doen we niet omdat het makkelijk is, maar omdat God de belofte heeft gegeven: Zij zullen U vrezen, zolang de zon en maan zullen zijn, van geslacht tot geslacht (Ps. 72: 5). Gods werk zal doorgaan!

 

Willen jullie in de gemeente ook breder nadenken over de bredere zorg voor jongeren in de gemeente? Neem dan contact op met de Jeugdbond.

Zoek hier in al onze uitgaven

220