Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Update corona - 30 november 2021

evgeni-tcherkasski-JqWanio3sZo-unsplash.jpg

Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november jl. kondigde de overheid een lock-down aan voor de avonduren. De samenwerkende bonden hebben in een overleg besproken welke gevolgen dit heeft voor het kerkelijke jeugdwerk, zondagscholen en catechese.

Het doel van de overheid is om onderlinge contacten te verminderen. Aangezien in het kerkelijke jeugdwerk kinderen en jongeren van allerlei scholen deelnemen, adviseren wij het volgende:

Kerkelijk jeugdwerk
Alle jeugdwerk-activiteiten die na 17:00 uur plaatsvinden worden geannuleerd. Zoek naar mogelijkheden om contact met de jongeren te blijven houden (bijv. door online bijeenkomsten).

Catechese
Alle catechisaties die na 17:00 uur plaatsvinden worden geannuleerd. Sommige kerkenraden redeneren dat catechisatie door kan gaan, omdat ook de scholen open mogen blijven. Als deze keuze gemaakt wordt, moeten de jongeren zich wel aan de basisregels (kunnen) houden. Dit betekent dat ze op 1,5 meter moeten zitten, een mondkapje moeten dragen bij verplaatsingen en bij klachten echt thuis moeten blijven.

Zondagsschool
Als de zondagsschool voor 17:00 uur bij elkaar komt, kan deze bijeenkomst doorgaan. Houdt daarbij wel rekening met alle basisregels, zoals mondkapjes. Deze regel geldt vanaf nu ook in het basisonderwijs voor kinderen vanaf groep 6.
Als fysieke activiteiten niet door kunnen gaan, biedt dan ten alle tijden een (online) alternatief aan. Bereid je daar goed op voor. Zorg in elk geval voor contact met de jongeren!

De adviezen zijn niet zoals we graag hadden gezien. Laten we de Heere bidden om Zijn onmisbare zegen in deze tijden, maar laten we ook onze jongeren omringen met het gebed voor hen. Verwachten in een moeilijke, donkere tijd. En toch… het is advent! Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot Licht zien. Als dat de uitkomst is van deze tijd, is deze crisis helemaal zo slecht nog niet! Van harte Zijn zegen toegewenst!

Zoek hier in al onze uitgaven

220