Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Corona-update 26 februari - Voorzichtig iets meer mogelijk in het jeugdwerk

evgeni-tcherkasski-JqWanio3sZo-unsplash.jpg

Voorzichtig gaat Nederland weer open, was de boodschap van demissionair premier Rutte en demissionair minister de Jonge tijdens de persconferentie van 23 februari jl. Ze kondigden een aantal voorzichtige versoepelingen aan. Maar wat betekenen die voor het zondagsschool- en jeugdwerk in de kerk? Wat kan wel? Wat kan (nog) niet?

In overleg met de verschillende bonden komen we tot het volgende advies:

  • Er is meer ruimte voor buitenactiviteiten. Daarom adviseren wij om, nu we het voorjaar in gaan, activiteiten in de buitenlucht te organiseren voor de jongeren. Denk hierbij aan een sportief toernooi, een strand- of boswandeling of een buitenspel. Uiteraard rekening houdend met geldende maatregelen en vooral ook de avondklok.
  • Langzaam gaan we richting het einde van het jeugdwerkseizoen, van een seizoen wat nauwelijks (fysiek) opgestart is. Denk daarom goed na over goede, samenbindende activiteiten voor en met de jongeren van de gemeente.
  • Het daadwerkelijke seizoen loopt dan wel ten einde, maar probeer in de komende maanden op weg naar de zomervakantie een aantal activiteiten te organiseren voor de jongeren van de gemeente.
  • Blijf voorzichtig met binnenactiviteiten. Deze zijn gebonden aan veel maatregelen (conform het onderwijs). Naast de bekende maatregelen is daar ook de quarantaine-regel bij gekomen. Door deze regel moeten jongeren en leidinggevenden bij een positieve test 10 dagen in quarantaine. Met kinderen of jongeren van verschillende scholen bij elkaar, kan dit gecompliceerde situaties opleveren. Vandaar dat wij niet adviseren om de (aan zeer strakke maatregelen gebonden) versoepelingen in het onderwijs, direct over te nemen voor het jeugdwerk.

In de komende tijd zullen we weer tips en ideeën delen.

Laten we de kans die de voorzichtige versoepelingen aanreiken met beide handen verstandig aangrijpen (in het besef van onze afhankelijk van de Heere). Onze jongeren verdienen het dat we nu niet te lang nadenken, twijfelen en afwegingen maken. Laten we, onder de zegen van de Heere, met en voor onze jongeren aan de slag gaan. En om het met Augustinus te zeggen: ‘Heb hen lief’.

317