Annuleren

Zoek hier binnen onze website

De jeugdwerkactie komt eraan!

james-eades-xgcwXlrff7g-unsplash.jpg

Iedere drie jaar organiseert de jeugdbond een jeugdwerkactie. Tijdens deze actie wordt er geld opgehaald voor een goed doel. De ene keer is dit een doel in het buitenland, de andere keer in het binnenland. Tijdens deze actie staat een binnenlands doel centraal.

Thema

Tijdens deze actie gaat het over de zorg voor jongeren. Zij verdienen namelijk onze aandacht. Jongeren zijn de toekomst van de kerk en hebben praktische en geestelijke zorg nodig. Jongeren hebben zorg nodig als het gaat om problemen (persoonlijke zorg), en als het gaat om zorg in de gemeente (geestelijke zorg).

De Jeugdbond biedt een deel van deze zorg. Wij rusten ouders, leidinggevenden en ambtsdragers toe. Daarnaast voeren we actie voor een actueel thema: gameverslaving. Dit probleem speelt ook onder ons, en juist jongeren uit onze achterban kunnen hier geen passende hulp voor krijgen.

Het grote doel voor de actie 2021 is: we dragen de zorg voor alle jongeren: Toerusten waar het kan, hulp bieden waar het nodig is.

Olifantenkudde

Een olifantenkudde draagt samen de zorg voor jonge kalfjes door om hen heen te staan. Door samen te zorgen voor kwetsbaren zijn ze als kudde sterk. Herkent u het beeld? 

Planning

De actie zal D.V. 1 december van start gaan. Aan het begin van het verenigingsseizoen zullen we alle informatie delen die nodig is. Het is verstandig om in de planning van het nieuwe seizoen alvast ruimte te reserveren voor de jeugdwerkactie. 

317