Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Jaarthema 'Hier spreekt God'

hier_spreekt_god_banner.jpg

Het jaarthema van de Jeugdbond is ‘Hier spreekt God’. Het is mooi als jongeren de gemeente als hun thuis ervaren, maar de kern is dat ze in de gemeente de stem van God horen. Dáár draait het om. Daarover gaat het jaarthema 'Hier is God'.

“Spreekt de Heere eigenlijk wel? Hoe en waar kan ik de stem van de Heere horen? Heeft het eigenlijk wel zin om bij de gemeente te horen? Maakt het uit of je nu wel of niet lid bent van de kerk, de Heere kan je toch overal bekeren?” Bekende vragen van jongeren. Dóet de gemeente ertoe? Ja, want hier spreekt God! Het is belangrijk dat we met jongeren over deze kern spreken. Alleen dit centrale punt legt ook een duidelijke fundament onder het jeugdwerk, waarin het verkondigende element - de open Bijbel - het verschil maakt tussen kerkelijk jeugdwerk en andere vormen van werk onder jongeren. We mogen jongeren verwachting en hoop geven dat God wil spreken tot hen en dat Hij dat juist in de kerk doet. Daarbij is het belangrijk om te vertellen hóe God spreekt.

Rondom het jaarthema worden diverse downloads beschikbaar gesteld, die gebruikt kunnen worden op de verenigingen en in de gemeente.

De downloads en meer informatie over het jaarthema is hier te vinden.

317