Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Drie generaties over duurzaam leven

6-9 Opa, zoon en kleinzoon (4)

Zo goed mogelijk voor de schepping zorgen past bij een christen, vinden zowel opa J. Moerdijk als zijn zoon René en kleinzoon Guido. Maar hoe maak je hierin keuzes en wat laat je het zwaarst wegen? In gesprek met drie generaties over hun ecologische voetafdruk.

Duurzaamheid is een term die tegenwoordig veel voorbij komt. Guido (11) weet er al aardig wat van: “Op school bij aardrijkskunde en biologie gaat het regelmatig over duurzaamheid. Het gaat dan bijvoorbeeld over groene energie, zonnepanelen en windmolens. Pas hield een jongen uit mijn klas een spreekbeurt over ecologisch wonen. Dan wordt er geen gebruik gemaakt van gas.” Opa Moerdijk (65) luistert met bewondering naar zijn kleinzoon: “Daar ging het vroeger bij mij op school echt niet over.” René (42) signaleert dat er nu heel veel aandacht voor het thema groen en duurzaam is: “Eerder was de boodschap meer Greenpeace-achtig, heel activistisch. Daar heb ik niet zoveel mee. De boodschap dat we zuinig moeten omgaan met de hulpbronnen, is er wel één die me aanspreekt. Waar ik in dit verband ook aan denk, is dat de schepping zucht onder de zonde. Daar ben ik ook debet aan en ik moet er mijn verantwoordelijkheid in nemen om schade aan het milieu te beperken.” Zijn vader sluit daarbij aan: “Inderdaad, de onderhouding en regering van God sluit niet uit dat wij niks moeten doen.” Guido: “Het gaat slecht met de aarde, dat hoor ik steeds en daarom moeten we duurzaam doen. Plastic recyclen en minder plastic gebruiken bijvoorbeeld.”

Opa, zoon en kleinzoon Moerdijk vertellen in dit ‘drie generatie interview’ over duurzaam leven en hoe ze dat in de praktijk doen. Ze deden alle drie de test voor de Ecologische voetafdruk en bespreken wat ze beter zouden kunnen doen.

Lees het complete artikel in EigenWijs.

877