Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Een frisse start

Enthousiast, betrokken en een hart voor jongeren! Zo kan ik de drie leidinggevenden wel omschrijven met wie ik vorige week een overleg had. Als het aan hen ligt, zullen de +16 jongeren van deze gemeente een prachtig seizoen tegemoet gaan.

Door: Aline van de Maat

Start nieuwe seizoen

 

De maand september komt al snel dichtbij en dat betekent dat het jeugdwerkseizoen weer van start gaat. In veel gemeenten zal in de komende weken een openingsavond gehouden worden voor de verenigingen.

Misschien zijn jullie ook nog druk bezig met de voorbereidingen of mogelijk zie je op tegen het komende seizoen. Jeugdwerk is prachtig werk, maar is soms ook moeilijk. Hoe bereiken we de jongeren? Hebben we voldoende afwisseling in bezinning en ontspanning? Hoe zorgen we er voor dat de vereniging een plek is waar ze zich thuis voelen. Al deze vragen hebben we vorige week met elkaar besproken. Het is goed om dit met elkaar te delen en adviezen door te geven.  

Maar met je enthousiasme, betrokkenheid en hart voor jongeren ben je er niet. Zonder de leiding van Gods Geest zal een vereniging leeg zijn en een jeugdwerkseizoen doelloos. Vraag daarom om Zijn leiding in het nieuwe seizoen. Hij wil je helpen als je het moeilijk vindt om een inleiding te houden of als je het moeilijk vindt om jongeren te bereiken. Wij mogen zaaien, maar Hij zal uiteindelijk de wasdom geven.

Ik wens jullie een mooi, gezellig, maar vooral gezegend verenigingsseizoen toe.  

267