Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Trainingen

Door jarenlange ervaring en kennis van de ontwikkeling en leerwereld van kinderen en jongeren heeft de Jeugdbond een aanbod van trainingen samengesteld. 

Alle trainingen zijn gericht op de praktijk en geschikt voor ervaren en beginnende leidinggevenden. 

Training Vertellen - vernieuwd!

vertellen_icon

'De kracht van het vertellen'

Wat leer je?

Als je uit de Bijbel vertelt, geef je kinderen een geschenk. Je beleeft samen wat er gebeurt tijdens de vertelling. De boodschap die je wilt meegeven in je verhaal komt dicht bij de kinderen. Wat leer je tijdens de training? Een Bijbelverhaal vertellen lijkt moeilijk, maar je kunt het leren. Hoe vertel je op een manier die kinderen boeit en aan het denken zet? Wat heb je nodig om een Bijbelgedeelte over te brengen op het niveau van de kinderen?

Deze training biedt jou als leidinggevende de essentiële handvatten om je Bijbelverhaal op een efficiënte manier voor te bereiden en op een pakkende wijze te vertellen. De inhoud van de avonden wordt ondersteund met voorbeelden en oefeningen in kleine groepen. Een onmisbare training voor elke leider van een kinderclub of zondagsschool.

 

Programma

De training bestaat uit vier avonden waarin de volgende onderwerpen centraal staan:

 1. De kracht van het vertellen
  Vertellen is wezenlijk anders dan voorlezen. Ontdek waarom verhalen vertellen zo krachtig is en hoe je dit kunt inzetten om kinderen te raken.
 2. Een efficiënte voorbereiding
  Een goede voorbereiding is belangrijk. Het gaat niet om de hoeveelheid tijd, maar om de manier waarop je het doet. Leer hoe je je optimaal en efficiënt voorbereidt op het vertellen van een Bijbelverhaal.
 3. Een Bijbelgedeelte tot leven brengen
  Vertellen is meer dan praten; het is iets laten zien. Tijdens deze avond krijg je tips en leer je verteltechnieken om jouw verhaal beeldend te maken.
 4. In gesprek over Bijbellezen en het gebed
  Tijdens deze avond denken we na over Bijbellezen met kinderen, het gesprek erover en de waarde van gebed.

 

Een deelnemer aan het woord

"Ik heb de training Vertellen gevolgd, die Anja de Bonte op een hele fijne manier, zo mooi en aansluitend vanuit de praktijk heeft gegeven. Een waardevol, gezellig en leerzaam samenzijn, waar we hebben geleerd om meer inhoud aan je verhaal te geven. We kregen handvatten hoe je bewust de vertelling zo dicht mogelijk bij de kinderen kunt neerleggen. Deze training is voor elke leidinggevende een aanrader!"
- Marjon volgde de 'Basistraining Vertellen'

Praktische informatie

Waar

: Kerkgebouw Ger. Gem. Hardinxveld-Giessendam

Wanneer

: D.V. donderdagen 14, 21, 28 november en 12 december 2024

Trainer

: Anja de Bonte

Kosten

: € 70,00 per persoon

Voor wie

: -12 leidinggevenden en zondagsscholen

Aanmelden training

Meld je hier aan voor deze training.

Contact

Wil je meer informatie over deze training? Neem dan contact op met de Jeugdbond.

1578