Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Diversen

Uitleg:

Hieronder staat een aantal eenvoudige quizvormen vermeld. Voor elke quizvorm is het noodzakelijk om een aantal vragen te bedenken. Je kunt onderstaande quizvormen zo lang laten duren als je zelf wilt.  Zorg er wel voor dat iedere groep minimaal 3 vragen krijgt.

De eenvoudigste:

Verdeel de vereniging in groepjes, om de beurt krijgt iedere groep een vraag. Turf op een bord  wanneer de groep de vraag goed had. Welke groep heeft de meeste goede antwoorden?


Bordquiz:

Verdeel de vereniging in groepjes.

Je stelt een vraag, nu mag één persoon (echt niet meer) naar voren komen en het antwoord opschrijven, als hij of zij het antwoord goed heeft krijgt zijn groep 10 punten, als hij of zij het  fout heeft krijgt zijn groep 10 strafpunten.

Race tegen de klok:

Verdeel de vereniging in groepen van drie of vier personen. Alle groepen krijgen dezelfde vragen op papier. Ze krijgen een bepaalde tijd om de antwoorden te vinden, bijvoorbeeld 24 minuten bij acht moeilijke vragen (dat is drie minuten per vraag).

Geef  aan waar de groepen moeten zoeken (bijv. in hun bijbel). Na afloop wordt gekeken welke groep de meeste vragen goed heeft.


Leeftijd: +16
Type: Spel - rustig


Download PDF
272