Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Letterspel 90 seconden

Materialen

- Gekleurde A4tjes om onderstaande letters op te schrijven.

Spelverloop

Elk lettertweetal komt op één blad. De ene letter op de voorkant, de andere op de achterkant.
Verdeel de groep in twee groepen: groep A en groep B. Afgewisseld komt er een viertal van groep A of B voor de groep staan. Deze vier personen ontvangen allemaal een blad met een letter op de voor en achterkant.

Geef aan dat de tijd start (gebruik een stopwatch om de 90 seconden bij te houden) en stel de eerste vraag (bijvoorbeeld ‘Onderste deel van een boom’).

De tieners moeten nu kijken welk antwoord ze met hun letters kunnen maken. Dat wordt s-t-a-m. Ze moeten hun blad zo voor zich houden dat de jury of groep het kan lezen. Ze moeten dus ook in de juiste volgorde staan!

Zodra het woord zichtbaar is op de goede manier wordt de volgende vraag gesteld van de tien vragen. Elke vraag goed afronden, levert een punt op. Na maximaal tien vragen is de B-groep aan zet. Zijn de 90 seconden om? Dan is de tijd op en is de B-groep ook aan de beurt. De rest van de groep die blijft zitten, mag wel meedenken om het antwoord te geven.
De groep die uiteindelijk de meeste punten heeft is de winnaar.

Je kunt een variatie maken door de letters op de buik en rug van jongeren te plakken. Zo is het voor hun nog ingewikkelder, omdat ze goed moeten onthouden welke letter ze zelf op hun rug hebben. Uiteraard is dit spel ook uit te breiden met extra vragen. Nieuwe vragen bedacht? Mail ze naar info@jbgg.nl.

 

Bijlage

Download de bijlage bij het letterspel


Leeftijd: 12-16, 8-12
Type: Spel - actief


Download PDF
272