Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Postenspel

Benodigdheden:

minimaal 1 persoon per post, met pen en een opdracht (+ eventueel materiaal) minimaal 2 bos / nachtwachters met zaklamp, elk met 1 pen 1 aftekenlijst per groep + 1 pen.

 

Uitvoering:

Over een terrein van ongeveer 1 hectare bos staan 5 posten verspreid die elk een verschillend dierengeluid maken. Het is de bedoeling dat de groepen in een van tevoren  aangegeven volgorde langs deze posten gaan waar zij opdrachten zullen moeten uitvoeren. (Hiervoor krijg je een handtekening op je aftekenlijst) Maar omdat je 's nachts niet in het bos mag komen, (hier letten de wachters op) zul je zonder zaklamp moeten lopen en niet al te duidelijk opvallen. Wanneer er een wachter aankomt bijvoorbeeld als een boom gaan staan (of door als een haas je voort te bewegen).

 

Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk langs alle posten gaat om de handtekeningen te verzamelen. Wie het eerste klaar is en alle handtekeningen heeft, heeft gewonnen. Echter wanneer je door een wachter gezien / geflitst wordt zal deze 1 handtekening bij je  wegstrepen, waar je dus weer een nieuwe opdracht voor zult moeten uitvoeren bij de post  van wie deze handtekening kwam.


Leeftijd: 12-16
Type: Groepsspelen buiten


Download PDF
272