Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Conferenties

Naast de Zin-in avonden, zijn er ieder jaar ook de conferenties. Met elkaar denk je een weekend na over een belangrijk en inhoudsvol onderwerp. Naast lezingen zijn er workshops en wordt er een Bijbelstudie gedaan. Rond februari/maart en rond oktober/november vinden er conferenties plaats.

Voorjaarsconferenties 2019

Israël… Het Joodse volk… Wat zegt het jou? Misschien zie je Israël als een mooi vakantieland of denk je bij het Joodse volk vooral aan de tijd van de Bijbel. Toch gaat dit thema zoveel dieper. Er zijn nog rijke beloften voor het Joodse volk, maar tegelijkertijd ook voor ons. Want als de verwerping door de Joden al tot zegen was voor de heidenen, hoeveel te meer zal dat hun aanneming zijn.
Tijdens deze conferentie willen we, in samenwerking met Deputaatschap voor Israël, dieper ingaan op het thema Israël. Wat is de verbinding tussen jou en Israël vanuit de Bijbel gezien? Welke beloften zijn er voor het Joodse volk en wat heeft dat mij te zeggen?
Over deze vragen willen we, onder andere, met elkaar nadenken tijdens een lezing, waarin Romeinen 9:1 t/m 5 en de actualiteit een plaats zal hebben. Daarnaast willen we het meer persoonlijk trekken door een Bijbelstudie te doen over Romeinen 11.
Naast de lezing en de Bijbelstudie zal er natuurlijk ook weer ruimte zijn voor ontmoeting en ontspanning met elkaar.
Op zaterdagavond worden er workshops georganiseerd, bijvoorbeeld een workshop "Bijbels koken", waarbij ook een maaltijd voor zondag wordt bereid. In Haamstede zal er een workshop "Antisemitisme" worden gehouden o.l.v. voorlichter A. Karens. 

Hieronder vind je de data en de locaties van de conferenties die DV in het voorjaar worden gehouden. 

Datum Locatie Spreker vrijdagavond

Spreker zaterdag

15-18 februari 2019 Wenum-Wiesel, de Buiteling ds. W. Silfhout ds. A. Schot
22-25 februari 2019 Amerongen, de Betteld ds. J.B. Zippro ds. M.H. Schot
22-25 februari 2019

Haamstede, Hoeve de Bosrand

ds. C.J. Meeuse ds. A.P. Baaijens
1-4 maart 2019 Ter Aar, de Boerenzwaluw ds. C.J. Meeuse ds. W. Silfhout

Aanmelden

Meld je aan voor een conferentie!

Annuleringsvoorwaarden

Heb je je opgegeven, maar ben je toch verhinderd om deel te nemen? Een annulering kan alleen per e-mail gedaan worden. Aan een annulering zijn kosten verbonden, vanwege de kosten die voor de organisatie al gemaakt zijn. Bij een annulering ben je de volgende bedragen verschuldigd:

  • Tot 7 dagen voor de conferentie: € 20 administratiekosten
  • Minder dan 7 dagen voor de conferentie: het volledige conferentiebedrag (€ 110)

Reservelijst

  • Is de conferentie volgeboekt en wil je toch graag mee? Dan kunnen we je naam noteren op de reservelijst. Stuur een mail naar zin-in@jbgg.nl en geef aan voor welke conferentie(s) je op de reservelijst geplaatst wilt worden. Als er een plaats vrijkomt, dan wordt je hierover door ons benaderd.

Najaarsconferenties 2018 'Strijd om je ziel'

Ben jij je er van bewust dat er een oorlog woedt om jouw ziel? Die oorlog bedoelde John Bunyan toen hij in 1682 zijn beroemde boek “De heilige oorlog” schreef. Bunyan schreef, net als eerder in de Christenreis, een allegorie. Hij gebruikt het beeld van een belegerde stad, de stad Mensziel. De stad is in opstand gekomen tegen haar maker, koning El-Shaddai. Maar de koning geeft zijn bezit niet zomaar op. Hij stuurt zijn zoon, vorst Immanuël, om de stad in te nemen. Na een belegering wordt de stad veroverd. Maar daarmee is de oorlog nog niet voorbij! Nog altijd leven er in de stad opstandelingen. Ook als Immanuël koning geworden is van de stad, blijkt er nog altijd gestreden te moeten worden…

Bunyan schreef een aansprekend boek, dat je niet zomaar loslaat. Belangrijker nog: het boek stelt op heel veel manieren vragen aan jou. Vergelijk jezelf eens met die stad. Ben jij nog in opstand, of zijn de poorten al geopend voor Immanuël? Wat betekent het als Hij binnenkomt? En hoe is het om te leven onder Zijn koningschap? Over deze vragen hebben wij tijdens de conferentie nagedacht. Een terugblik kun je hier vinden.

409