#07 Vossenjacht

Organiseer een vossenjacht voor jong en oud uit de gemeente. Voor deze activiteit zijn een aantal mensen nodig die zich verkleden. Er wordt een gedeelte van de stad/ het dorp gekozen. Vaak is het handig om het gebied rondom de kerk te kiezen, zodat de kerk gebruikt kan worden als begin en eindpunt. Binnen dat gebied lopen de ‘vossen’ rond. De groepjes deelnemers moeten de ‘vossen’ opzoeken en krijgen van hen een woord, een letter of iets anders waarmee ze aan het eind van het spel een oplossing van moeten maken.

Om er voor te zorgen dat het spel niet te snel is afgelopen, kan er ook voor gekozen worden om elke vos twee woorden of letters te geven. De groepjes moeten dan de ‘vossen’ 2 keer opzoeken. Natuurlijk mag dat niet achter elkaar. Er moet dan minimaal 10 minuten tussen zitten voor ze dezelfde ‘vos’ weer mogen aanspreken. Ook mag er niet achter de ‘vossen’ aangerend of gelopen worden.

 

Must do because…

Het competitie element in dit spel verveeld nooit. Jong en oud is samen bezig om de ‘vossen’ te vinden. Lekker in de buitenlucht. Een samenbindende familie/gemeentedag.

Visuals website07

Dit is er nodig

  • Vrijwilligers die 'vos' willen zijn;

  • Een lange zin - raadsel;

  • Invulblad voor de groepjes;

  • Hapje en drankje voor tussendoor en/of aan het eind van het spel;

  • Een kaart van het gebied waarin de groepjes mogen zoeken

Een uitgebreid stappenplan vind je in bijlage 1.

Download bijlage 1

 

 

 

1121