10986
Actiedoelen:
 • Kansarme gezinnen
 • Schoonwaterpomp
 • Stenen huizen
 • Uitbreiding school
 • Christelijk lesmateriaal
Projecten -12 jeugdwerk

Schoon water en christelijk onderwijs

Reis mee naar een grote stad in Pakistan, Lahore. De wijk Khaliq Nagar is de armste buurt van de stad. In deze wijk wonen christenen en moslims door elkaar. En er is één ding dat ze gemeenschappelijk hebben. Armoede. Ze zijn vrijwel allemaal dwangarbeiders in steenfabrieken en hebben geen vast inkomen. Help jij hen zodat hun kinderen wél naar school kunnen?

DSC_0132

Broodnodig!

Omdat er in de wijk grote spijkerstoffabrieken staan, komt het chemisch vervuilde water van deze fabrieken in het water dat de mensen dagelijks gebruiken om van te drinken, om zich mee te wassen en om in te koken. Hierdoor zijn er veel ziektes. Een oplossing voor dit probleem is een waterput met een filter, die er voor zorgt dat de schadelijke stoffen uit het water gezuiverd worden. Maar de overheid doet niets voor de mensen in deze wijk. Waarom niet? Omdat Khaliq Nagar bekend staat als een wijk met christenen.
 

Ouders willen niets liever dan hun kinderen de kans geven om wél naar school te gaan.


Omdat veel ouders niet kunnen leven of schrijven, willen ze niets liever dan hun kinderen de kans geven om wél naar school te gaan en zo uit de armoede te ontsnappen. Kinderen uit christelijke gezinnen kunnen naar de school van de Saviours Church. Een school waar de Bijbel elke dag open gaat. Helaas is het gebouw te klein en ze kunnen maar onderwijs bieden tot grade 8 (bij ons groep 6), in plaats van grade 10 (bij ons groep 8). Daardoor is er geen aansluiting op een vervolgopleiding. Veel kinderen gaan hierdoor alsnog aan de slag in een fabriek.

Steun voor kansarme kinderen

Met de actie #Geloofwaardig willen we geld ophalen om de waterput met filter te realiseren in de wijk. Ook willen we er voor zorgen dat meer kinderen naar de christelijke school van The Saviours Church kunnen gaan en hun opleiding daar kunnen afronden. Om deze kinderen te helpen is er lesmateriaal nodig in het Urdu (de lokale taal in dit deel van Pakistan) en in het Engels.
 

Nodig: € 125.000
 

Hiermee maken we het volgende mogelijk:

 • Een diepe waterput met filter
 • Een gebouw dat kinderen vanaf pré-school t/m grade 10 kan huisvesten
 • Onderwijs van pré-school t/m grade 10
 • Lesmateriaal in Urdu en in Engels
   

Met deze actie steunen we het werk van:

Logo Bijzodere Noden Deputaatschap voor Bijzondere Noden
Stichting PECA Stichting PECA
Cover actienummer (1)
Op de vereniging
Werkmateriaal

Breng het leven van kinderen in Pakistan heel dichtbij bij de kinderclub. Speciaal voor de Jeugdwerkactie is er aantrekkelijk werkmateriaal ontwikkeld. Gebruik het werkboekje, de presentatie of de thema-video.

Bekijk de actie-Kompas
10997

Kom in actie!

Een jeugdwerkactie doen we samen. Hoe kun jij je vanuit het jeugdwerk inzetten voor Haris, Grace en Isaac? 

Inspiratie om aan de slag te gaan

Actueel

Blijf op de hoogte van het nieuws rondom de actiedoelen voor straatarme gezinnen in Pakistan

Agenda

14 jun 2024 - Evenementenhal, Gorinchem
Bekijk alle evenementen
actielanden in het nieuws

Vrij van slavernij in Pakistan

Duizenden arme christelijke families verrichten slavenwerk in Pakistaanse steenfabrieken. Uitzicht op een beter bestaan hebben ze niet. Voor het tweede achtereenvolgende jaar kocht de Nederlandse stichting PECA dit jaar een aantal families vrij.

Lees meer

Meer actueel over Pakistan

Bekijk meer actueel

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1111