Actueel

Soort nieuws
Landen
IMG_4558_I
+12lg,kerkenraad,ouders,-12lg,+16,+16lg,+12,-12

Samen €615.000 opgehaald

Bijbels onderwijs geeft hoop voor voor vandaag én voor een eeuwige toekomst. Daarom hebben we ons het afgelopen half jaar intensief ingezet voor straatarme gezinnen in Pakistan, dove tieners in Nigeria en verdrukte christenen in India. En met wat een prachtig resultaat! Hartelijk, hartelijk dank!

Lees meer

IMG-20180409-WA0006 (002)

Post voor jou uit Pakistan

'Schrijf een kaartje aan een kind in Pakistan en vertel dat je voor hem of haar bidt'. Misschien heb jij tijdens een clubmiddag of avond ook wel een kaart met een wens erop gemaakt... In een videoboodschap reageren deze kinderen naar jou om je hartelijk te bedanken!

Lees meer

catechese

Videopodcast India - Catechese geen luxe maar noodzaak

Je staat midden-in de samenleving en kunt je geloof niet voor jezelf houden. Dan komt er heel wat op je af. Deze student theologie vertelt hoe hij in de confrontatie met andere godsdiensten terugvalt op de belijdenis van de kerk en het catechetisch onderwijs. Catechese, om stevig in je schoenen te staan!

Lees meer

10-11 SERIE (2)
+12lg,treffer

Doven die uit volle borst 'zingen'

“Afrika heeft mij geïnspireerd.” Willem Buitenhuis, docent Engels en biologie, ging voor zijn masteronderzoek naar Nigeria en kijkt terug op zijn bezoek aan Effata. “Ik wilde daar onderzoeken welke invloed het leren van gebarentaal heeft op de manier waarop het hersennetwerk functioneert." Hij kwam onder de indruk van de hoop die Bijbels onderwijs biedt.

Lees meer

Cultuur

Videopodcast India - Hoop bieden in een cultuur vol angst

India is een land met heel veel goden. Goden die het leven bepalen en die je te vriend moet houden. Christenen uit India zien het hindoëisme als een godsdienst vol angst. Hoe staan zij als christen in deze samenleving? Wat kun jij van hen leren?

Lees meer

verdrukking

Videopodcast India - Verdrukt en toch blijmoedig

Zou jij vrijmoedig durven zeggen dat je naar de kerk gaat en in de ene ware God gelooft als je weet dat je daardoor gepest zal worden? Christelijke jongeren in India hebben het niet makkelijk. Ze worden dwarsgezeten. En toch nemen ze op een blijmoedige manier hun plaats in, in de samenleving. 

Lees meer

tulip-bouquet-3260725_1920

Actieblog - Bosje bloemen?

‘Meneer, wilt u een bosje tulpen kopen? Vindt uw vrouw vast leuk’. ‘Waar is dat voor dan’? ‘Voor de actie van de Jeugdbond.’ ‘Oh, nou geef mij er maar een hoor’.

Lees meer in de blog over de succesvolle 'ledenvergaderingactie' in Ede.

Door Willianne van Doleweerd

Lees meer

Boekverspreiding

Videopodcast India - Boeken die levens veranderen

Je bent met je moeder op de markt en krijgt een boek. Dat is een waardevol cadeau? Thuisgekomen ga je de platen bekijken en je moeder gaat voorlezen. De verhalen grijpen je aan. Dit gaat over jou en over God. 
Zo werkt het werk van boekverspreiding in India. Eenvoudig, maar levensreddend!

Lees meer

IMG_7107_HerbertBolier

Meesterlijk ontbijten in Werkendam

Nu in Daniël: Voor de actie #Geloofwaardig wordt in alle vroegte een gezellig ondernemersontbijt georganiseerd. Vijftig ondernemers komen daar bij elkaar. Tussen al die ondernemers zit ook iemand die in het onderwijs werkt: meester Arjo Schalk. We stellen hem wat vragen over de actie Jeugdwerkactie.

Lees meer

Hindoesme

Videopodcast India - Christenen over het Hindoëisme

Je groeit op in een land waar het overgrote gedeelte van de mensen hindoe is. Hoe is dat als christen? Hoe kijken christenen uit India aan tegen het Hindoëisme? Hoe proberen zij samen te leven met hindoes?

Lees meer

Kaste-systeem

Videopodcast India - Ongelijkwaardig behandeld

Kun jij je voorstellen hoe het is om ongelijk behandeld te worden omdat je tot een bepaalde familie behoort? In India werkt dat al generaties zo. Heel veel christenen zijn Dalits en worden daarom gezien als mensen met wie je niet moet willen omgaan.

Lees meer

potatoes-1585060_1920

Actieblog - Aardappels

200 kilo aardappels en een groep tieners wat kun je ermee? Schillen en samen bakken! Zaterdag 17 februari heeft de +12 JV Benjamin van de gemeente Boskoop een patatactie gehouden met een heus popup restaurant. Een eenvoudige actie? Een gezellige actie met lekkere patat. Dat wel. Maar het ging zeker niet vanzelf.

Door Dennis Harkes

Lees meer

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1115