Actueel

Soort nieuws
Landen
10-11 MEISJES

Blog Rasmi (17) over uitsluiting

'Heb je als christelijke jongere in Nederland ook met uitsluiting te maken? Ik wil je dan graag een advies geven: volg de
Heere. Hij is de enige ware en grote God'. 

Lees de blog van Rasmi (17)

Lees meer

10-11 BARRY

Voorbereid op verdrukking - gesprek Barry van der Schoot

Als je in India rondreist, zie je overal dingen die te maken hebben met het hindoeïsme. Je kunt er niet aan ontkomen. Ook in Nederland zie je het hindoeïsme terrein winnen. Denk aan yogacursussen, mindfulness en allerlei soorten trainingen om je geest tot rust te brengen. Dat lijkt onschuldig, maar vergis je niet; deze valse godsdienst heeft veel demonische trekjes.
 

Lees meer

CREDO-cover

Actie-CD CREDO. Nu leverbaar!

Afgelopen vrijdag nam Mark Brandwijk als dirigent van het projectkoor Geloofwaardig onderwijs de eerste CD in ontvangst. Deze is absoluut de moeite waard en is nu leverbaar in de gemeenten!

Lees meer

birds-2672101_1920

#Geloofwaardig SCRATCHDAG Schrijf je in!

9 JUNI 2018 - GELDERMALSEN  |  Ter afsluiting van de Jeugdwerkactie #Geloofwaardig organiseert de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten i.s.m. diverse jongerenkoren de Scratchdag #Geloofwaardig.
Samen met ruim 500 mensen die Geloofwaardig onderwijs een warm hart toedragen voeren we een nieuw muziekstuk uit: oratorium ‘Geloofwaardig onderwijs’ gebaseerd op de Bergrede van de Heere Jezus. Doe mee met dit unieke project en maak zingend en luisterend de afsluiting van #Geloofwaardig mee.

Lees meer

spelbord
actielanden in het nieuws

Speel het spel #Geloofwaardig

Schetsen, uitbeelden, het verboden woord of vragen. Voor de verenigingen in Amersfoort hebben ze, speciaal voor de Jeugdwerkactie, een prachtig spel gemaakt. 

Lees meer

10-11 (4)

Sleutel voor een goede toekomst

Kun jij je voorstellen hoe het leven van een kind of jongere in Pakistan eruit ziet? Als je iets uit dit land hoort, is het meestal negatief. Christenen die onderdrukt worden, gewapend conflict, bittere armoede. Kortom: geen land om op vakantie te gaan. Bertine Vermeer ging als projectcoördinator van Bijzondere Noden wél naar dit land toe. Waarom? Wat maakte indruk op haar?

Lees meer

10-11 Frank van der Maas

Opbloeien dankzij christelijk onderwijs

Een enorm land. Heel veel mensen van wie er veel doof zijn, en je dan realiseren dat van deze doven slechts twee procent in aanraking komt het Evangelie. Dat was voor Frank van der Maas de aanleiding om zo’n twintig jaar geleden het roer om te gooien. Hij wilde iets betekenen voor deze mensen. Een openhartig interview met deze veldwerker.

Lees meer

duimen-omhoog

Startactie 1 december

Afgelopen vrijdag is de Jeugdwerkactie officieel van start gegaan. Symbolisch hebben wij dit als team gedaan door van Apeldoorn naar Berkenwoude de fakkel over te dragen via een steptocht. Wat een prachtige dag!

Lees meer

Projectkoor

Projectkoor #Geloofwaardig

Vol enthousiasme werd er gezongen o.l.v. Mark Brandwijk. Gisteravond was de generale repetitie van het projectkoor #Geloofwaardig. 

Lees meer

IMG_4558_I
actielanden in het nieuws

Als christen niet van deze wereld

Lees het verhaal van Ravina uit India.
‘Zalig zijn die vervolgd worden om der gerechtigheid wil; want hunner is het Koninkrijk der hemelen.’

Lees meer

DSC_0134
actielanden in het nieuws

Stuur je kind naar school!

Een moeder uit Pakistan die zelf nooit heeft leren lezen en schrijven is zo blij dat haar dochter deze kans wel krijgt dat ze nauwelijks kan geloven waar haar dochter mee thuis komt: 'mam, ik ben de beste van de klas'.

Lees meer

DSC_0132_P
actielanden in het nieuws

Wonen en naar de kerk gaan in je school

In Nederland ga je ’s morgens naar school en ’s middags weer naar huis. Kinderen uit arme gezinnen in Pakistan wonen vaak op school en hebben zelfs kerk in school. Ze missen dan wel hun ouders.

Lees meer

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1115