Actielanden in het nieuws

Wonen en naar de kerk gaan in je school

Naar school gaan is in Pakistan soms ook op school wonen. Er zijn kinderen op school die in de week niet naar huis gaan. De ouders van deze kinderen werken op steenfabrieken en deze kinderen kunnen niet iedere dag naar huis. Maar op zondag, dan is er kerk in hetzelfde gebouw, komen de ouders van de kinderen die in het hostel wonen. Het is mooi om te zien hoe blij de kinderen zijn als ze dan hun ouders zien, en ook hoe blij de ouders zijn hun kinderen te zien.

Tijdens het bezoek van Peca aan deze school wilden de mensen uit Nederland de ouders van vier broertjes bezoeken. Maar de weg die meestal gebruikt werd was te kapot om met de auto over te kunnen. Er was een andere route, maar niemand van de organisatie wist de weg. De oudste jongen van dit gezin is toen mee geweest om de weg naar zijn ouders te wijzen. Het was op een donderdag en hij zou eigenlijk de vrijdag ook weer naar school moeten. Maar hij wilde héél graag tot zondag bij zijn ouders blijven. Op zondag brachten zijn ouders hem terug toen ze naar de kerk kwamen en hun andere kinderen bezochten.

 

 

 

Meer actueel

Volg hier het nieuws rondom de jeugdwerkactie, de actiedoelen en de actielanden.

actielanden in het nieuws

Vrij van slavernij in Pakistan

Duizenden arme christelijke families verrichten slavenwerk in Pakistaanse steenfabrieken. Uitzicht op een beter bestaan hebben ze niet. Voor het tweede achtereenvolgende jaar kocht de Nederlandse stichting PECA dit jaar een aantal families vrij.

Lees meer

actielanden in het nieuws

Doofheid: hoe wordt dit ervaren?

Je kunt je niet voorstellen hoe het is om doof te zijn. Frank van de Maas stuurde ons een samenvatting van een engels artikel waarin in een paar zinnen uitgelegd wordt wat een dove meemaakt. Indrukwekkend!

Lees meer

Meer actueel

Bekijk meer actueel

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1115