Annuleren

Zoek hier binnen onze website

05 okt 2024Geen reacties

Zin-in 'Denken en mijn verstand'

IMG_1788w

Spreker Ds. A.T. Vergunst

Uit onderzoek is gebleken dat een mens maar liefst 40 tot 60 duizend gedachten per dag heeft! Helaas is de grote meerderheid van die gedachten negatief en bovendien terugkerend. Onze gedachten vormen onze mindset; ze beïnvloeden onze emoties en gedragingen. Het is niet voor niets dat de wetenschap veel aandacht besteedt aan onze gedachtewereld en de mogelijkheid om ons denken te veranderen (o.a. neuroplasticiteit) onderzoekt.

Tijdens de catechisatielessen hebben we geleerd dat we zondigen met woorden, werken en gedachten – en dat onze gedachten niet ‘tolvrij’ zijn.

De Bijbel roept ons ertoe op om onze verkeerde gedachten te verlaten; om ze als ‘krijgsgevangene’ aan Christus over te leveren. Wat moet ons denken vervullen? Dat leert Gods Woord ons ook: “Al wat eerlijk is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat liefelijk is, al wat wel luidt, zo er enige deugd is, en zo er enige lof is, bedenk datzelve” (Fil. 4). Om zover te komen, is het belangrijk dat een christen kritisch zijn eigen gedachteleven toetst (Ps. 139:23); in plaats van luisteren naar zijn eigen ik, spreekt hij zijn ik toe (Ps. 42:12).

God Zelf heeft ook gedachten (Jes. 55:8). Hoe denkt Hij over ons? Wat anderen van ons denken, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Als Hij maar gedachten van vrede over ons heeft. Tijdens deze avond denken we dus na over het denken, vanuit een Bijbels perspectief. Denk je mee?

Datum : 5 oktober 2024
Locatie : Hoornbeeck College in Gouda
Spreker : Ds. A.T. Vergunst
Tijd : 19.30 uur (livestream start om 19.15 uur)
Kosten : € 8
817