Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Bondsdag 2025

De bondsdag van 2025 staat gepland op d.v. 17 mei. 

Als er meer informatie beschikbaar is, zal dat hier worden gedeeld.

 

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn Bondsdagen?

  Bondsdagen zijn de afsluiting van het verenigingsseizoen, speciaal voor kinderen en jongeren.  

  De Bonsdagen beginnen met een gezamenlijk deel wat wordt georganiseerd door de Jeugdbond. Er staat dan een Bijbels thema centraal. Dit krijgt vorm in de verschillende programmaonderdelen. Er wordt gezongen en een verhaal vertelt. Dit gezamenlijke deel wordt op tien locaties, verspreid over het land, gehouden. Vijf locaties voor -12 en vijf locaties voor +12 (en +14) verenigingen. 

  Daarna wordt er meestal een leuke acitiviteit gedaan met de eigen vereniging. Zo maak je er met elkaar een mooie én leuke dag van. 

 • Hoe organiseer ik een Bondsdag?

  De Bondsdag bestaat uit een centraal gedeelte, 's morgens in een kerkgebouw. Het is belangrijk dat je jullie vereniging daarvoor opgeeft. Zo kunnen er genoeg plaatsen gereserveerd worden. Wees er snel bij. Sommige locaties zitten snel vol. 

  Naast het centrale gedeelte is het leuk om er met jullie vereniging een leuke dag van te maken. Denk aan een mooie kanotocht. Of een klimbos. Of wat dacht je van een zeskamp? Begin ook hiermee op tijd. Jullie zijn niet de enige vereniging die op zoek is naar een leuke acitiviteit in de omgeving.

  Voor veel verenigingen is de Bondsdag de afsluiting van het verenigingsseizoen. Zorg er samen voor dat kinderen die afscheid nemen een mooie, laatste herinnering hebben aan hun tijd op jullie vereniging! 

 • Mag ik zelf de locatie kiezen?

  Ja! Voor het centrale deel kun je zelf kiezen waar jullie vereniging heen gaat. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld daarna een activiteit wilt doen in de omgeving van een van de locaties. Schrijf je snel in, om zeker te zijn van voldoende plaatsen op de door jou gekozen locatie. Vol = vol, op volgorde van aanmelding!

 • Kan ik met onze vereniging online meekijken?

  Als Jeugdbond motiveren we jullie graag om het gezamenlijke deel fysiek mee te maken. Na een aantal jaren online Bondsdagen is het mooi dat kinderen en jongeren elkaar weer kunnen ontmoeten. De locaties zijn verspreid door het land gekozen. Vanuit de Jeugdbond organiseren we daarom dit jaar geen livestreams van de Bondsdagen. 

 • Hebben jullie cadeausuggesties voor jongeren die afscheid nemen?

  Die hebben we. In onze webshop hebben we een aantal mooie items staan. Voor jongens het dagboek Adam bijvoorbeeld. En voor dames dagboek Eva! Of het bijbelstudieboekje Toeval bestaat niet, over het Bijbelboek Ruth. Je kunt ook zelf een kijkje nemen in onze webshop voor een mooi afscheidscadeau.

 • Ik wil helpen met organiseren. Kan dat?

  Zeker! Er is een commissie die de Bonsdagen inhoudelijk voorbereid. Deze commissie komt ongeveer drie keer per jaar bij elkaar. Zij werken het thema samen uit. 

  Ben je enthousiast en creatief? En ben jij iemand die het thema dicht bij kinderen en jongeren wil brengen? Neem dan snel contact op met Jaco Pons: jj.pons@jbgg.nl.

352