Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Conferenties

Naast de Zin-in avonden, zijn er ieder jaar ook de conferenties. Met elkaar denk je een weekend na over een belangrijk en inhoudsvol onderwerp. Naast lezingen zijn er workshops en wordt er een Bijbelstudie gedaan. Rond februari/maart en rond oktober/november vinden er conferenties plaats.

Thema voorjaarsconferenties 2024

Geroepen om te dienen.

Vaak zijn we geneigd te denken dat verzoening – het herstel van de verhouding tussen God en ons – om ons gaat; dat wij hierbij worden verlost van de zonde en een plek in de hemel krijgen. Dat is echter niet het geval. Verzoening draait namelijk in de eerste plaats om God en om Zijn eer. Wat dit betreft moeten we God altijd in het middelpunt houden. Hij roept ons dus tot Zijn eer en om Hem te dienen. Uiteraard kleven daar ontelbaar veel persoonlijke zegeningen aan vast.

De apostel Petrus houdt zijn lezers dit ook duidelijk voor in 1 Petrus 2:9. Hij noemt zijn lezers een ‘uitverkoren geslacht’ dat als doel heeft ‘de deugden te verkondigen van Hem die u uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar licht’. Bij de bekering zegt God als het ware “Bij die zonde en alles wat duister is moet je weg, en je moet hier bij Mij zijn, bij het licht. En nu je hier bent, moet je anderen ook gaan vertellen wie Ik ben!” Heel concreet roept hij ons als christenen dus op om te dienen in Zijn Koninkrijk. Omdat dienen in Gods Koninkrijk veel verschillende vormen aan kan nemen willen we hier tijdens deze voorjaarsconferentie met onze jongeren over nadenken.

Locaties en sprekers

Datum Doelgroep Kosten Locaties Sprekers Aanmelden
D.V. 9-12 februari 2024 21-35 jaar €130,00 De Buiteling, Wenum-Wiesel Ds. A. Schot (vrijdagavond)
Dhr. F. van Grol (zaterdagochtend)
Klik hier om aan te melden.
D.V. 16-19 februari 2024 21-35 jaar €130,00 De Boerenzwaluw, Ter Aar

Ds. H. Brons (vrijdagavond)
Dhr. P.C. Kok (zaterdagochtend)

Klik hier om aan te melden.
D.V. 16-19 februari 2024 20-25 jaar €130,00 De Wildwal, Lunteren

Dhr. H. Stolk (vrijdagavond)
Ds. A. Verschuure (zaterdagochtend)

Klik hier om aan te melden. 
D.V. 16-19 februari 2024 21-35 jaar €130,00 De Klaverweide, Ellemeet Ds. G.J. van Aalst (vrijdagavond)
Dhr. J.W. van de Graaf (zaterdagochtend)
Klik hier om aan te melden.

Aanmelden 

Aanmelden is mogelijk vanaf D.V. maandag 4 december 2023 voor de +21 conferentie in Wenum-Wiesel en de +20 conferentie in Lunteren. Vanaf woensdag 6 december 2023 kun je je aanmelden voor de conferentie in Ter Aar en Ellemeet. 

Kosten

De kosten voor een +20 en 21 conferentie: € 130

Reservelijst

Is de conferentie volgeboekt en wil je toch graag mee? Dan kunnen we je naam en telefoonnummer noteren op de reservelijst. Stuur een mail naar zin-in@jbgg.nl en geef aan voor welke conferentie(s) je op de reservelijst geplaatst wilt worden. Als er een plaats vrijkomt, dan wordt je hierover door ons benaderd.

Algemene voorwaarden

Lees hier de alemene voorwaarden voor activiteiten van de Jeugdbond.

409