Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Bondsdag

Verrassende keuze

 

Thema

Ergens in het veld dwaalt een herdersjongen met zijn schapen. Hij weet niet dat God hem uitgekozen heeft om koning te worden. Ook Samuël weet het niet. Deze knecht van de Heere kijkt allereerst naar de grote en sterke zoons van vader Isaï. Wat is de verrassing dan ook groot als juist de jongste zoon tot koning wordt gezalfd! David, de herdersjongen die in eerste instantie niet eens uitgenodigd was voor de maaltijd. De Heere kijkt zo heel anders.

Locaties

Jullie zijn welkom op de Bondsdag D.V. zaterdag 15 april 2023 in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente op een van onderstaande locaties. 

Locatie Sprekers
Bodegraven ds. P.J. de Raaf
Nunspeet ds. A. Schot
's Gravenpolder ds. J. de Kok
Wageningen ds. J. van Laar
Werkendam ds. H.J. Agteresch

Programma

De Bondsdag begint om 10 uur. Op bovenstaande locaties start op dat tijdstip het gezamenlijke onderdeel van de Bondsdag, met allerlei verenigingen. Na een afwisselend programma met onder andere een vertelling is dit onderdeel uiterlijk 11.30 uur afgelopen.

Daarna kun je als vereniging een leuke activiteit doen en daarmee het verenigingsseizoen afsluiten. Denk aan een leuk speelbos of een gave speeltuin in de omgeving. Of wat dacht je van een zeskamp? 

Bondsdaglied

Dit jaar willen wij op de -12 Bondsdag het lied 'De Heer is mijn herder' met elkaar zingen. Download het lied als je het lied met de kinderen wilt oefenen.  

Aanmelden

Vanaf dinsdag 21 februari is het mogelijk om je vereniging aan te melden. Meld jullie verenging uiterlijk maandag 20 maart aan, zodat jullie komst nog voorbereid kan worden. Hierbij geldt VOL = VOL! Inmiddels zijn de locatie Bodegraven en Werkendam volgeboekt. 

Vul onderstaande vragen zo volledig mogelijk in. De gegevens hebben wij nodig om een indeling te kunnen maken van het kerkgebouw en de parkeerplaatsen. 

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn Bondsdagen?

  Bondsdagen zijn de afsluiting van het verenigingsseizoen, speciaal voor kinderen en jongeren.  

  De Bonsdagen beginnen met een gezamenlijk deel wat wordt georganiseerd door de Jeugdbond. Er staat dan een Bijbels thema centraal. Dit krijgt vorm in de verschillende programmaonderdelen. Er wordt gezongen en een verhaal vertelt. Dit gezamenlijke deel wordt op tien locaties, verspreid over het land, gehouden. Vijf locaties voor -12 en vijf locaties voor +12 (en +14) verenigingen. 

  Daarna wordt er meestal een leuke acitiviteit gedaan met de eigen vereniging. Zo maak je er met elkaar een mooie én leuke dag van. 

 • Hoe organiseer ik een Bondsdag?

  De Bondsdag bestaat uit een centraal gedeelte, 's morgens in een kerkgebouw. Het is belangrijk dat je jullie vereniging daarvoor opgeeft. Zo kunnen er genoeg plaatsen gereserveerd worden. Wees er snel bij. Sommige locaties zitten snel vol. 

  Naast het centrale gedeelte is het leuk om er met jullie vereniging een leuke dag van te maken. Denk aan een speurtocht. Of ga naar een gave speeltuin. Of wat dacht je van een zeskamp? Begin ook hiermee op tijd. Jullie zijn niet de enige vereniging die op zoek is naar een leuke acitiviteit in de omgeving.

  Voor veel verenigingen is de Bondsdag de afsluiting van het verenigingsseizoen. Zorg er samen voor dat kinderen die afscheid nemen een mooie, laatste herinnering hebben aan hun tijd op jullie vereniging! 

 • Mag ik zelf de locatie kiezen?

  Ja! Voor het centrale deel kun je zelf kiezen waar jullie vereniging heen gaat. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld daarna een activiteit wilt doen in de omgeving van een van de locaties. Schrijf je snel in, om zeker te zijn van voldoende plaatsen op de door jou gekozen locatie. Vol = vol, op volgorde van aanmelding!

 • Kan ik met onze vereniging online meekijken?

  Als Jeugdbond motiveren we jullie graag om het gezamenlijke deel fysiek mee te maken. Na een aantal jaren online Bondsdagen is het mooi dat kinderen en jongeren elkaar weer kunnen ontmoeten. De locaties zijn verspreid door het land gekozen. Vanuit de Jeugdbond organiseren we daarom dit jaar geen livestreams van de Bondsdagen. 

 • Ik wil helpen met organiseren. Kan dat?

  Zeker! Er is een commissie die de Bonsdagen inhoudelijk voorbereid. Deze commissie komt ongeveer drie keer per jaar bij elkaar. Zij werken het thema samen uit. 

  Ben je enthousiast en creatief? En ben jij iemand die het thema dicht bij kinderen en jongeren wil brengen? Neem dan snel contact op met Jaco Pons: jj.pons@jbgg.nl.

298