Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Bondsdag 2024 - Een schat in handen

 

Een schat in handen

Hoeveel Bijbels heb jij in huis? Dat zijn er vast meer dan een. Elke dag kun jij in de Bijbel lezen. Daarin lees je Wie de Heere is. In de tijd van koning Josia was een belangrijk dee van de Bijbel kwijt. Toen dat weer gevonden werd, vond hij een schat en las hij daarin wat de Heere wilde. Dat veranderde alles. Is de Bijbel voor jou ook een schat? En wat doe jij met de woorden van de Heere?

Locaties

Op zaterdag 13 april wordt de min 12 Bondsdag gehouden op 5 verschillende locaties door heel Nederland. Alle Bondsdagen starten om 10:00 uur en duren ongeveer 1,5 uur.

Locaties Spreker Routebeschrijving
Werkendam ds. C. Sonnevelt Klik hier
Wageningen ds. A. Verschuure Klik hier
Boskoop - VOL ds. P.J. de Raaf Klik hier
Nunspeet ds. S.W. Janse Klik hier heenreis - hier terugreis
Meliskerke - VOL ds. A. Brijder Klik hier

Aanmelden

Meld jouw vereniging aan door het onderstaande formulier in te vullen.

Let op: VOL=VOL. De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Als de locatie onverhoopt toch vol is, ontvang je hiervan z.s.m. bericht.

Vul onderstaande vragen zo volledig mogelijk in. De gegevens hebben wij nodig om een indeling te kunnen maken van het kerkgebouw en de parkeerplaatsen. 

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn Bondsdagen?

  Bondsdagen zijn de afsluiting van het verenigingsseizoen, speciaal voor kinderen en jongeren.  

  De Bonsdagen beginnen met een gezamenlijk deel wat wordt georganiseerd door de Jeugdbond. Er staat dan een Bijbels thema centraal. Dit krijgt vorm in de verschillende programmaonderdelen. Er wordt gezongen en een verhaal vertelt. Dit gezamenlijke deel wordt op tien locaties, verspreid over het land, gehouden. Vijf locaties voor -12 en vijf locaties voor +12 (en +14) verenigingen. 

  Daarna wordt er meestal een leuke acitiviteit gedaan met de eigen vereniging. Zo maak je er met elkaar een mooie én leuke dag van. 

 • Hoe organiseer ik een Bondsdag?

  De Bondsdag bestaat uit een centraal gedeelte, 's morgens in een kerkgebouw. Het is belangrijk dat je jullie vereniging daarvoor opgeeft. Zo kunnen er genoeg plaatsen gereserveerd worden. Wees er snel bij. Sommige locaties zitten snel vol. 

  Naast het centrale gedeelte is het leuk om er met jullie vereniging een leuke dag van te maken. Denk aan een speurtocht. Of ga naar een gave speeltuin. Of wat dacht je van een zeskamp? Begin ook hiermee op tijd. Jullie zijn niet de enige vereniging die op zoek is naar een leuke acitiviteit in de omgeving.

  Voor veel verenigingen is de Bondsdag de afsluiting van het verenigingsseizoen. Zorg er samen voor dat kinderen die afscheid nemen een mooie, laatste herinnering hebben aan hun tijd op jullie vereniging! 

 • Mag ik zelf de locatie kiezen?

  Ja! Voor het centrale deel kun je zelf kiezen waar jullie vereniging heen gaat. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld daarna een activiteit wilt doen in de omgeving van een van de locaties. Schrijf je snel in, om zeker te zijn van voldoende plaatsen op de door jou gekozen locatie. Vol = vol, op volgorde van aanmelding!

 • Kan ik met onze vereniging online meekijken?

  Als Jeugdbond motiveren we jullie graag om het gezamenlijke deel fysiek mee te maken. Na een aantal jaren online Bondsdagen is het mooi dat kinderen en jongeren elkaar weer kunnen ontmoeten. De locaties zijn verspreid door het land gekozen. Vanuit de Jeugdbond organiseren we daarom dit jaar geen livestreams van de Bondsdagen. 

 • Ik wil helpen met organiseren. Kan dat?

  Zeker! Er is een commissie die de Bonsdagen inhoudelijk voorbereid. Deze commissie komt ongeveer drie keer per jaar bij elkaar. Zij werken het thema samen uit. 

  Ben je enthousiast en creatief? En ben jij iemand die het thema dicht bij kinderen en jongeren wil brengen? Neem dan snel contact op met Jaco Pons: jj.pons@jbgg.nl.

298