Annuleren

Zoek hier binnen onze website

08-11 INTERVIEW4.JPG
10 jul 20240 reacties
INTERVIEW: De teerheid van het gebed
Na een lange autorit arriveren we bij de pastorie, waar ds. M. Boersma ons hartelijk verwelkomt. Al snel gaat het over de teerheid van het gebed. Zorgvuldig kiest de dominee zijn woorden, om de diepe inhoud van bidden te verwoorden.
verder
THEMA
10 jul 20240 reacties
THEMA: (Aan)bidden
Soms lijkt mijn gebed op het verlanglijstje van lijstje.nl voor het verlovingsfeest van onze zoon en aanstaande schoondochter.
verder
COLUMN
10 jul 20240 reacties
BLOG: Bidden onder druk?
Daniël wil liever de leeuwenkuil in dan de binnenkamer uit”, zo schrijft ds. F. Bakker in zijn boekje Gebedsgestalten . Daniël bidt drie keer per dag en laat zich dat niet ontnemen. Hoe vaak bidden wij?
verder
COLUMN
20 jun 20240 reacties
BLOG: Die grote dag
Ik neem een besluit. Het wordt een Bijbelleesles vandaag. Het is alweer een tijd geleden dat ik een Bijbelleesles heb gedaan met de groep aan het begin van de dag en het lijkt me goed om dit weer op te pakken. Roostertechnisch komt het ook precies uit, een mooie bijkomstigheid.
verder
COLUMN.jpg
06 jun 20240 reacties
BLOG: Tevoorschijn komen
Wij mensen zijn echte maskermakers. We zijn er meesters in om te verbergen wie we echt zijn of hoe we ons echt voelen. Niemand die ziet dat we ons bang, depressief, onzeker, verdrietig of boos voelen; dat we moeilijke dingen meemaken of met pornoverslaving worstelen. We verbergen onze twijfels over God en de Bijbel. We verhullen of verzwijgen onze slechte daden.
verder
COLUMN
23 mei 20240 reacties
Blog: Alle hens aan dek
MH17, de marine, Italiaanse maffia - het is weer presentatietijd. De derdeklassers staan voorin het lokaal te zweten op hun spreekbeurt. Vandaag komt de Titanic weer eens langs, sommige onderwerpen blijven populair.
verder
BLOG.jpg
10 mei 20240 reacties
Blog: Strijd
Soms merk je weinig van de zondeval. Je bent gezond. Het gaat goed op school en op je werk en iedereen in je omgeving leeft voorspoedig. Je weet het wel, dat de aarde vervloekt is vanwege onze zonden en dat de mens geneigd is tot alle kwaad (dat hoor je op catechisatie en in de kerk), maar dat lijkt allemaal nogal mee te vallen.
verder
COLUMN
25 apr 20240 reacties
Blog: Hoop versus wanhoop
Leven in het kustgebied van Ecuador betekent dat je het warm of heel warm hebt. Wat betreft temperatuur zijn er dus niet veel contrasten, maar wel wat betreft de neerslag. Op dit moment is het regenseizoen en sommige delen van het land worden geteisterd door heftige regenbuien met als gevolg dat huizen en wegen onderstromen en oogsten mislukken.
verder
COLUMN
11 apr 20240 reacties
Blog: Licht in de tunnel
Beproefd…, bepróéfd… Spreek dit woord een paar keer rustig voor jezelf uit. Neem even pauze. Proef wat erin zit.
verder
Column
28 mrt 20240 reacties
Blog: Een verkeerde indruk
Een gewone maandagavond, en toch een bijzondere maandagavond. Ik heb het over de avond van het debat tussen Rob Jetten (D66) en Maaike Rosendal (CCBR), met als thema ‘Abortus: een mensenrecht?’.
verder
COLUMN
14 mrt 20240 reacties
Blog: Lekker lezen in de les
“Lijkt me heerlijk”, zegt een collega tegen me, “lekker tien minuten lezen met je klas!” “Zeker”, antwoord ik, “dat is echt een ontspannen begin van je les.”
verder
COLUMN
29 feb 20240 reacties
Blog: Kuchisabishii
Vandaag werk ik thuis. Na een ochtendje knallen zit ik even te chillen. Ik scroll door de Instagram-reels uit eigen achterban. Als ik dan toch niets beters te doen heb, kan ik net zo goed kijken of zij iets leerzaams te zeggen hebben.
verder
377