Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
19 okt 20180 reacties
Thema: Échte vriendschap
 “We waren samen kind geweest, samen naar school gegaan en hadden samen gespeeld. (…) Het was een fijne vriendschap, gevoed door een diepe belangstelling voor dezelfde dingen,” tot zover kan dit gewoon een citaat over vriendschap van ons allemaal zijn. Maar als je verder leest, waarschijnlijk en hopelijk niet. “Ik had hem ook afgebracht van het ware geloof. (…) Mijn moeder vond dat heel erg van mij.”
verder
INTERVIEW
19 okt 20180 reacties
Interview: Twee culturen, één vriendschap
Vriendschap is iets bijzonders. Het is iets wat je ontvangt. Soms komen vriendschappen op een heel bijzondere manier tot stand. De vriendschap tussen de Nederlandse Jan-Frans (44) en de Afrikaanse Michael (23) is er ook zo een. Iets wat ze nooit hadden gedacht, is nu werkelijkheid. “In alles wat we mee gemaakt hebben, mogen we echt Gods leiding zien.”
verder
BLOG JONGEREN
18 apr 20190 reacties
Blog: Levensgevaarlijk!
“Ruik je wel eens een gaslucht?” Vragend kijkt de monteur me aan. Een beetje verstrooid kijk ik op van mijn laptopscherm en schud mijn hoofd: “Ik geloof het niet”. De monteur komt een stapje verder mijn kamer binnen. Met woorden als 'levensgevaarlijk', 'ontploffingsgevaar' en 'grote gevolgen' legt hij uit wat het probleem is. Een gaslek bij de meter. Binnen twee uur moet het lek gedicht zijn.
verder
BLOG JONGEREN
04 apr 20190 reacties
Blog: Jouw taak
Sinds een enkele week woon ik bij een demente vrouw. ’s Ochtends bid ik met haar en dan zegt ze: “Je kan wel dominee worden”. Maar een andere keer zegt ze: “O, nee dat mag niet bij jullie in de kerk”. Nee dat klopt, ambten zijn niet voor vrouwen.
verder
daniel.PNG
01 apr 20190 reacties
Nieuwe hoofdredacteur Daniël
WOERDEN – Per 1 mei D.V. hoopt ds. A.A. Brugge hoofdredacteur te zijn van Daniël , het jongerenblad van de Gereformeerde Gemeenten. Ds. A.A. Brugge volgt ds. G.W.S. Mulder op die tot 1 januari 2019 hoofdredacteur van Daniël was.
verder
BLOG JONGEREN
21 mrt 20190 reacties
Blog: Rugzak
Mijn rugzak is een trouwe vriend. Het is een kleine, crèmekleurige tas die ik anderhalf jaar geleden bij de Kruidvat kocht. Het lijkt wel alsof hij voor me is gemaakt!
verder
BLOG JONGEREN
07 mrt 20190 reacties
Blog: Doen?
Op mijn werk krijg ik regelmatig allerlei rapporten te lezen. Dat hoort er nu eenmaal bij als je ambtenaar bent. Lang niet al die rapporten blijven bij je hangen. Maar laatst was er wel zo eentje. De titel was Weten is nog geen doen.
verder
BLOG JONGEREN
21 feb 20190 reacties
Blog: Nashville
“Gelukkig is niet iedereen zo”, appt mijn vriendin als ze een video ziet van iemand die uitlegt waarom hij achter de Nashville-verklaring staat. “Jij bent gelukkig anders. Jij bent niet zo wereldvreemd.” Even aarzelen mijn vingers boven mijn telefoon, wat ga ik zeggen? Er wordt heel veel geschreven, er wordt veel boosheid geuit, er klinkt veel onbegrip. Wat is mijn mening? Mijn vriendin kent mij en gaat er zonder meer vanuit dat ik het er niet mee eens ben. Wat zegt dat over mij? Wat zegt dat over hoe ik mij als christen gedraag?
verder
BLOG JONGEREN
06 feb 20190 reacties
Blog: Spiegel
Wat kunnen kinderen met een beperking toch heerlijk ‘puur’ zijn. Wij dénken vaak wel dingen, maar we uíten ze niet. We zijn soms wat gereserveerd. Uit beleefdheid of valse bescheidenheid. Kinderen met een beperking hebben daar geen last van. En juist dit laatste zorgt weleens voor een spiegel waar je even in mag kijken. Een heel leerzame spiegel soms. Ik wil jou ook even in een spiegel laten kijken die onze zoon onwillekeurig neerzette.
verder
BLOG JONGEREN
23 jan 20190 reacties
Blog: Wat heb jij te vieren?
“Leg jij deze even bij het graf?” Een jongetje van zeven of acht krijgt van zijn moeder iets in zijn handen geduwd. Zie ik het goed? Ja, het jochie sjokt met een schedel onder zijn arm naar het 'graf'. Waar zijn we beland? Misschien in Jemen waar honger en geweld veel levens eisen? Zijn er misschien zoveel doden dat zelfs kinderen moeten helpen met begraven?
verder
BLOG JONGEREN
02 jan 20190 reacties
Blog: Miljoen bladzijden
”Het lijkt wel of de Bijbel een miljoen bladzijden heeft, steeds lees ik weer iets nieuws.” Een vluchteling, die een paar jaar geleden tot geloof gekomen was, deed deze uitspraak. Een bijzondere uitspraak, over een bijzonder Boek.
verder
blueprint-964630_1280
02 jan 20190 reacties
Blog: Meetlat
We hadden een  gesprek over geloven en hoe hij de stem van de Heere weleens hoorde. Hij was open en eerlijk en bekende dat hij het lastig vond om er over te praten. Vooral in de kerk. “Ik ben bang dat ik de verkeerde woorden gebruik. Of dat ik niet de juiste dingen zeg. Alles wat ik zeg, wordt naar mijn gevoel direct beoordeeld en langs een meetlat gelegd.” Ik moest eraan denken toen ik pas een oud Joods verhaal las.
verder
377