Annuleren

Zoek hier binnen onze website

INTERVIEW - kopie.jpg
02 mei 20190 reacties
Interview: Bijbellezen is niet meedoen aan een loterij!
“God spreekt altijd door Zijn Woord! Het gaat daarom om de vraag hoe jij tegenover dat Woord staat.” Peter van Olst uit Waddinxveen beantwoordt een aantal vragen over persoonlijk Bijbellezen. Deze vragen zijn via Instagram ingestuurd door jongeren. Staat jouw vraag er ook tussen?  
verder
THEMA
02 mei 20190 reacties
Thema: De Bijbel was hun schat
Hoeveel Bijbels heb jij in huis liggen? En hoe zuinig ben je erop? Hoe vaak lees je erin? Ik wil je graag twee verhalen vertellen van vrouwen die heel zuinig waren op hun Bijbel, omdat de Bijbel hun grootste schat was.
verder
BLOG JONGEREN
15 aug 20190 reacties
Blog: Te groot
Geconcentreerd probeert hij het grote vierkant door het veel te kleine ronde gaatje van het plastic speeltje te duwen. Eerst rustig, daarna wilder. Ik probeer hem op andere gedachten te brengen: “Dat stuk is veel te groot, dat past niet!” Een tweejarige heeft daar andere gedachten over. Een nieuwe poging wordt ondernomen.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
15 aug 20190 reacties
Blog: Gaat-tie?
Hij zat aan een tafeltje te wachten bij de Julia’s (pastarestaurant) op Utrecht Centraal. Zijn hoofd op het krantje voor hem. Ogenschijnlijk onverschillig. Heel de wereld ging aan hem voorbij. Een dakloze. Af en toe keek hij eventjes op.
verder
BLOG JONGEREN
25 jul 20190 reacties
Blog: Tijdgebruik
“Kom je mee, thee drinken?” of “Blijf je slapen?” De mogelijkheden lijken oneindig bij de vluchtelingen die ik ontmoet. Als gast ben je belangrijker dan alle afspraken die er zijn. Een afspraak die je maakt loopt altijd uit en de afspraak begint altijd later dan gepland. Gastvrijheid staat hoog op de agenda. 
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
25 jul 20190 reacties
Blog: 'Wat is het doel van mijn leven, meneer?'
Het is wat later op de avond als ik mijn schoolmail controleer. Een bericht van een anonieme jongere trekt mijn aandacht. Drie vragen staan er in.
verder
BLOG JONGEREN
04 jul 20190 reacties
Blog: Theevraag
“Wie heeft de meeste invloed op jouw leven gehad?” Zomaar een vraag die ik tegenkwam op een theezakje van Pickwick. Hoewel ik zelf geen theeliefhebber ben, verzamel ik graag de vragen. Op sommige heb ik direct een antwoord, maar op deze vraag niet.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
04 jul 20190 reacties
Blog: De kracht van verhalen
Een bijeenkomst kan lang duren, maar met een boeiend verhaal doe je iedereen een plezier: kinderen, jongeren en de volwassenen die erbij zitten evengoed. Naar het verhaal bij een Kerst- of Paasviering zitten niet alleen de kinderen muisstil te luisteren.
verder
BLOG JONGEREN
12 jun 20190 reacties
Blog: Lampje
Het is alweer een jaar of tien geleden. Ik was op een zondag met vrienden te gast in een andere kerkelijke gemeente dan waar we zelf lid waren. Nauwelijks hadden we een plekje ingenomen of ik werd op mijn schouder getikt door een man die een paar banken achter ons zat. Op niet mis te verstane toon zei hij: “De plaatsen zijn hier niet vrij hoor!”
verder
BLOG JONGEREN
29 mei 20190 reacties
Blog: Jezus liep langs
“Jezus liep net langs”, meldt een vriend als ik hem aan de telefoon heb. Ik heb maar een enkele seconde nodig om te realiseren wat hij bedoelt. Toch blijf ik even stil. “Wie is Jezus?” vraag ik hem dan. Nu is hij even stil.
verder
BLOG JONGEREN
02 mei 20190 reacties
Blog: Slapen in de mast?
Soms blijven woorden die iets duidelijk willen maken op een bijzondere manier ‘hangen’. Er kan dan bijvoorbeeld een beeld uit je werk worden gebruikt dat herkenning oproept. Dat kan óók zo zijn met woorden uit de Bijbel.
verder
picture_glossy.jpg
26 apr 20190 reacties
Glossy over Dordt
De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten geeft een glossy uit over de Dordtse Leerregels, onder de naam ‘Contrast’. In deze glossy wordt de inhoud van Dordt op een eigentijdse manier aan jongeren doorgegeven.
verder
377