Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
02 jul 20200 reacties
Thema: Een belijdend leven
Elk jaar zag ik ze staan, voorin de kerk. Jongeren die een jaar lang met elkaar belijdeniscatechisatie volgden. Hun ‘ja’ zou klinken voor Gods aangezicht. Indrukwekkend. Het laat iets zien van Gods trouw. Hij gaat door met Zijn werk!
verder
INTERVIEW
02 jul 20200 reacties
Interview: Belijdenis doen met lege handen
In het kleine dorp aan de Noordzee, aan de voet van de vuurtoren staan wij met dominee De Kok bij het monument van 1944. “Laten we ons gesprek over belijdenis doen maar hier beginnen” zegt de dominee, als hij wijst naar de vele kleine grafstenen van de slachtoffers die omgekomen zijn tijdens het bombardement in oktober 1944. Deze gebeurtenis drukt nog altijd een stempel op het leven van de Westkapelse bevolking. “Onder de slachtoffers waren veel jonge mensen, die nooit zijn gekomen tot het doen van openbare belijdenis. Voorafgaand aan het doen van openbare belijdenis staat altijd de vraag, of ik nu jong ben of oud: kan ik God ontmoeten?”
verder
BLOG JONGEREN
02 jul 20200 reacties
Blog: Levende preekjes
Meestal blijf ik op veilige afstand van dieren. Er is echter één klein diertje, waar ik een bijzondere verhouding mee heb. Dat kleine diertje is een mier. Zodra het buiten warmer wordt, is het weer raak. In de voegen tussen de tuintegels komen kleine gaatjes. Naarmate de temperatuur oploopt, verschijnen er bergjes zand op mijn schone tegels. Snel breiden ze hun territorium uit naar mijn bijkeukentje en weten elk korreltje zoetigheid binnen no-time te vinden. Dit jaar was het zelfs nog erger. Terwijl ik op de bank naar een preek luisterde, marcheerde een legertje mieren over mijn vloerkleed heen.
verder
INTERVIEW
11 jun 20200 reacties
Blog: Niet haten is geen liefde
Bij de laatste nationale dodenherdenking kwam er iets naar voren dat in onze geschiedenis best wel een pijnlijk hoofdstuk is. Er werd door veel Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog weggekeken als het gaat om de moeilijke situatie van hun Joodse landgenoten.
verder
BLOG JONGEREN
28 mei 20200 reacties
Blog: Vrucht van de Geest?
Nee, maar hoe halen ze het in hun hoofd? We hebben net de tafel afgeruimd als schuin voor onze tent een caravan wordt geparkeerd: precies in ons uitzicht.  Zijn het nieuwe buren? Jammer nou, we hadden net zo'n mooi plekje. Ik vind het helemaal jammer als ik zie wie er uit de bijbehorende auto stappen. De vrouw van het stel met de twee kinderen kijkt net om en ja hoor, warempel: ze stapt nog op me af ook. Met een lachend gezicht schudt ze me de hand. 
verder
jongerenplatform_nieuwsbrief.jpg
26 mei 20200 reacties
Danielonline komt eraan
Elke werkdag een podcast met een Bijbeloverdenking voor jongeren. Bijbelstudievideo’s, interviews, aansprekende blogs en artikelen over onderwerpen die te maken hebben met het leven van jongeren en wat het christelijke geloof voor hen betekent. Dat is vanaf 2 juni allemaal te vinden op ons nieuwe jongerenplatform danielonline.nu.
verder
BLOG JONGEREN
14 mei 20200 reacties
Blog: Door gesloten deuren
Het huilen staat me nader dan het lachen als ik op m’n fiets door Durrës spurt. Normaalgesproken is het hier druk en levendig en worden er warme begroetingen uitgewisseld.
verder
BLOG JONGEREN
30 apr 20200 reacties
Blog: Een mens
Het was rond 22.30 uur. Ik zocht m’n fiets op het station. In mijn ooghoek zag ik hem al aan komen lopen. Mijn vermoeden was juist. Een opgehouden hand. “Hebt u voor mij wat geld voor eten, drinken en een slaapplaats?”
verder
BLOG JONGEREN
16 apr 20200 reacties
Blog: Actueler dan een nieuwsapp
Ik zal het eerlijk toegeven: in tijden van crisis hebben nieuwsapps grote aantrekkingskracht op mij. Er is iets dat mijn vinger regelmatig over het scherm doet gaan om mijn telefoon te ontgrendelen en de nieuwsapp te openen. Hoe meer het coronavirus voet aan grond kreeg in ons land, hoe meer ik de neiging had om alles te volgen.
verder
BLOG JONGEREN
02 apr 20200 reacties
Blog: Welke schat?
We hadden weer veel in te laden die middag. En dat was ook te zien aan de spullen die we samen in de laadbak hadden gesjouwd. Mijn collega, met wie ik dit werk één middag in de week doe, gaf alles aan en ik gaf het een plekje in de laadruimte van onze bestelwagen. We doen vrijwilligerswerk voor een kringloopwinkel die het woord bij de daad voegt...  
verder
BLOG JONGEREN
19 mrt 20200 reacties
Blog: Knagende vragen
Tijdelijk val ik in op een seculiere voortgezet onderwijsschool in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer. Je verwacht daar van alles, maar niet een meisje dat tijdens het tien-minuten-stil-leesmoment in haar Bijbeltje zit te lezen.
verder
BLOG JONGEREN
05 mrt 20200 reacties
Blog: Onwankelbare liefde
De beving duurt maar dertig seconden. Maar in die tijd laat ze een spoor van dood, verwoesting en onzekerheid achter. Nog slaperig sta ik ineens naast mijn bed. Wat te doen? Is het trappenhuis veilig genoeg? Of toch maar onder een deurpost wachten?
verder
377