Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
26 nov 20200 reacties
Thema: Er is genoeg...
Met elkaar zitten we aan tafel. Ik ben na mijn werk even langsgegaan bij mijn zus en zwager, om bij hen te eten. Mijn zus heeft gekookt en mijn neefje die net één jaar is geworden, heeft er ook zin in.
verder
INTERVIEW
26 nov 20200 reacties
Interview: Eten tot eer van God
De Heere heeft in de Bijbel spijswetten gegeven. Regels over wat de Israëlieten wel en niet mochten eten. Het Joodse volk houdt zich tot op de dag van vandaag streng aan die regels en hebben ze zelfs uitgebreid. Maar hoe zit dat met ons? Hoeven wij ons niet meer te houden aan de wetten uit Leviticus? Hoe moet een christen omgaan met voeding?
verder
BLOG JONGEREN
26 nov 20200 reacties
Blog: Vergist
Ik had me voorgenomen om het in mijn columns niet over corona te hebben. Er wordt al zoveel over geschreven en gezegd. Ook weer niet heel vreemd natuurlijk. Maar het is me niet gelukt. Hoewel… Het gaat eigenlijk niet echt over corona.
verder
BLOG JONGEREN
12 nov 20200 reacties
Blog: Net Avondmaal
Fransje is een jongen van een jaar of vier. Hij gaat samen met zijn ouders mee naar de kerk. Ze hebben een heel eind gelopen om bij de kerk te komen en Fransje is vergeten om voor het weggaan nog wat te drinken. Onderweg moet hij er steeds aan denken hoe dom het is dat hij thuis niets heeft gedronken. Hoe meer hij eraan denkt, hoe erger zijn dorst wordt.
verder
BLOG JONGEREN
29 okt 20200 reacties
Blog: Waarom?
We zitten klaar om de cursusmorgen te beginnen met gebed, als Landi de kerk binnenstapt. Met zijn glimmende ogen en donkerbruine haar dat alle kanten op staat, is het een innemend mannetje. Behalve lenig en snel is hij ook vlug van begrip. De verhalen die hij hoort, weet hij feilloos na te vertellen. Om mee te mogen doen met de Engelse zomercursus, zeurde hij zijn moeder de oren van het hoofd. Soms haakt hij pas halverwege de morgen aan. Vandaag heeft onze verstrooide professor zich niet verslapen en stapt hij als eerste over de drempel.
verder
BLOG JONGEREN
15 okt 20200 reacties
Blog: Een goed verhaal
Regelmatig merk ik het. Ik ben op zoek naar een ‘goed verhaal’. Een ‘goed verhaal’ om aan anderen uit te leggen waarom het goed is wat je vindt, doet of denkt. Een ‘goed verhaal’, waarbij iedereen instemmend knikt en denkt: “Je hebt groot gelijk”.
verder
BLOG JONGEREN
01 okt 20200 reacties
Blog: Bedrogen
“Ik voel me gewoon bedrogen.” De verontwaardiging spatte uit zijn ogen. Hij schudde ongelovig zijn hoofd. Nog eens tuurde hij naar het bord. Herlas nauwkeurig de teksten.
verder
BLOG JONGEREN
17 sep 20200 reacties
Blog: De marktkraam
“Verkoopt u ook boeken waar ik God in kan vinden?” Hij kijkt me vanaf de andere kant van de marktkraam vragend aan. Ik sta op een zomermarkt en probeer mijn tweedehands boeken aan de man te brengen. Dat is mijn hobby.
verder
BLOG JONGEREN
03 sep 20200 reacties
Blog: “Juf, waar ben ik als ik niet meer leef?"
Het tweede lesuur is bijna voorbij. De leerlingen hebben het meeste werk af en het huiswerk staat in Magister. Ongeveer alle opdrachten heb ik met ze nagekeken, dus voor deze keer is een beetje leerwerk het enige dat ze thuis nog moeten doen.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
13 aug 20200 reacties
Blog: Reuzen
“Onoverwinnelijk…! Onoverkomelijk… !” Voor de Israëlieten was het overduidelijk: Kanaän binnentrekken was onmogelijk. Na het horen van het verslag van de verspieders klonk er die nacht een ononderbroken jammerklacht.
verder
BLOG JONGEREN
23 jul 20200 reacties
Blog: Gecanceld
Streep erdoor. Je reis is gecanceld. Je gave vakantie met vrienden gaat niet door. Niet leuk. Balen! O ja? Is dat wel zo? Streep erdoor. Dat is hoe God ons tot de orde roept. Zo dwingt Hij onze blik naar boven. God spreekt. Hij vraagt mij na te denken. Nadenken over mijzelf. Ben ik eigenlijk wel anders dan de wereld? Wat valt dat vaak tegen. Ik adem de tijd, de cultuur waarin ik leef. 
verder
INTERVIEW
11 jun 20200 reacties
Blog: Niet haten is geen liefde
Bij de laatste nationale dodenherdenking kwam er iets naar voren dat in onze geschiedenis best wel een pijnlijk hoofdstuk is. Er werd door veel Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog weggekeken als het gaat om de moeilijke situatie van hun Joodse landgenoten.
verder
377