Annuleren

Zoek hier binnen onze website

JosKardol-ceesvdwal.nl_11
24 mrt 20170 reacties
God zichtbaar maken in de wijk
Duizenden vrij nieuwe appartementen en huizen met gesloten deuren. Daarachter tienduizenden mensen, zonder hoop, zonder God. De Utrechtse wijk Leidsche Rijn is de grootste nieuwbouwwijk van Nederland. Midden in deze wijk staan de deuren van wijkhuis ‘De Hoeksteen’ gastvrij open. Hier is iedereen welkom, ongeacht kleur, ras, intelligentie of wat dan ook. ‘Daniël’ maakte van die gastvrijheid gebruik om in gesprek te gaan met Jos Kardol, veldwerker in Leidsche Rijn. In zijn woorden proef je de bewogenheid met al die mensen, die, net als wij, op reis zijn naar de eeuwigheid.
verder
figure-1707197_1920
24 mrt 20170 reacties
Thema: Gastvrijheid
Welkom thuis Eenzaam loopt hij over de weg. Op weg naar zijn vader. Zou hij welkom zijn? Zou zo’n slechte zoon als hij ooit gastvrij worden onthaald? Bij de onreine varkens kwam hij eindelijk tot zichzelf en besloot terug gaan. Getrokken naar het vaderhuis, getrokken door de liefde van zijn vader.
verder
money-256314_1920
24 mrt 20170 reacties
Blog: Ik betaal
“Twaalf euro vijfennegentig alstublieft”. De serveerster staat met een – nu nog niet zo dreigend – handpinapparaat bij ons tafeltje. “Het is nogal druk, dus we willen alvast afrekenen, als u het goed vindt.” Samen met een collega zit ik te lunchen, we hebben net onze eerst hap achter de kiezen. Geen probleem natuurlijk. Ik grijp naar m’n telefoonhoesje, waar drie pasjes inzitten: twee betaalkaarten en een creditcard. “Ik zal wel betalen”, zeg ik. Denk ik. Pasje erin, pincode invoeren en normaal klinken na twee seconden de verlossende piepjes van de voltooide betaling.
verder
domino-665547_1920
24 apr 20170 reacties
Blog: Het mag niet van de kerk
Een jaar of zestien was ik en volgde een opleiding aan een christelijke school. De klas opperde het plan om samen iets leuks te gaan doen. “We gaan naar de bioscoop!”, riep iemand. Een ander keek me aan en zei: “O, nee, dat mag jij natuurlijk niet van de kerk.”. Wat mag ik niet, van wie mag ik dat niet? dacht ik. “Dat wil ik niet eens.” zei ik. Duidelijke taal maar het grote nadenken begon daarna pas. Over allerlei dingen die ik misschien wel wilde maar niet mocht, of niet wilde maar wel mocht. Wie bepaalt dat eigenlijk? Bepaal ik dat zelf? Of verstop ik me achter ‘de kerk’ of een strenge God zodat ik zelf niet na hoef te denken?
verder
377