Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
02 apr 20200 reacties
Thema: Schuld en tekorten
Afgelopen zomer kocht ik van mijn verjaardagsgeld een e-reader. Niets voor mij eigenlijk, want ik ben dol op papieren boeken. Mijn boekenkast raakte echter voller en voller, waardoor een e-reader toch een uitkomst bleek.
verder
INTERVEW
02 apr 20200 reacties
Interview: De Gereformeerde Gemeenten: jouw thuis?
Wanneer voel jij je thuis in een gemeente? Als er oog voor jou is? Als er begrip is voor de vragen die je hebt? Als je begrijpt waarom er bepaalde tradities zijn? Dominee H. Brons vertelt in dit interview hoe belangrijk het is om met je ouders of met ambtsdragers in gesprek te gaan als je deze vragen hebt. Maar hij wijst er ook op dat de perfecte kerk er op aarde niet is. “Wij willen ons graag thuis voelen, ook in de kerk. Maar er is maar één Thuis. Wie daarin zijn kompas vindt, krijgt een vreemdelingleven hier op aarde, met een heimwee naar boven.”
verder
BLOG JONGEREN
02 apr 20200 reacties
Blog: Welke schat?
We hadden weer veel in te laden die middag. En dat was ook te zien aan de spullen die we samen in de laadbak hadden gesjouwd. Mijn collega, met wie ik dit werk één middag in de week doe, gaf alles aan en ik gaf het een plekje in de laadruimte van onze bestelwagen. We doen vrijwilligerswerk voor een kringloopwinkel die het woord bij de daad voegt...  
verder
BLOG JONGEREN
19 mrt 20200 reacties
Blog: Knagende vragen
Tijdelijk val ik in op een seculiere voortgezet onderwijsschool in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer. Je verwacht daar van alles, maar niet een meisje dat tijdens het tien-minuten-stil-leesmoment in haar Bijbeltje zit te lezen.
verder
BLOG JONGEREN
05 mrt 20200 reacties
Blog: Onwankelbare liefde
De beving duurt maar dertig seconden. Maar in die tijd laat ze een spoor van dood, verwoesting en onzekerheid achter. Nog slaperig sta ik ineens naast mijn bed. Wat te doen? Is het trappenhuis veilig genoeg? Of toch maar onder een deurpost wachten?
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
05 mrt 20200 reacties
Blog: Begrijpen wat je leest
Ken je het moment dat een klein kind té stil is? Als volwassenen ben je in gesprek. Tot het moment waarop je realiseert dat het wel erg stil is geworden… Vaak is dat geen goed teken.
verder
BLOG JONGEREN
20 feb 20200 reacties
Blog: Rood is rood
Tien, twintig, dertig mensen passeren hem. Sommigen kijken verstoord opzij. Je ziet hen denken: “Je staat in de weg, man!” Maar het stoort hem niet. Hij blijft staan. Zijn blik is gericht op het stoplicht. De kleur is helder rood. Het valt me op.
verder
aaron-sebastian-XWl8Pu3HrgY-unsplash.jpg
20 feb 20200 reacties
Blog: Reclame
Bedrijven besteden duizenden, soms zelf miljoenen euro’s aan de promotie van hun producten. Elk bedrijf is ervan overtuigd dat zijn product het beste product is dat er bestaat. Juist dat ene product maakt je leven zoveel makkelijker. Je wordt er ontzettend gelukkig van.
verder
BLOG JONGEREN
23 jan 20200 reacties
Blog: De smid
  Afgelopen zomer was ik met onze jongste zoon bij een open dag van een smid bij ons in de buurt. Ik had het in de regionale krant gelezen en dacht direct: Dat is leuk! De smid liet ons op die bewuste zaterdagmiddag, op een veilige afstand van zijn smidsvuur, iets zien van zijn vak.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
23 jan 20200 reacties
Blog: Een onverwachte ontmoeting…
Je kijkt er naar uit; met een groep jongeren op reis als staflid van een Koers-vakantie. Het begint met goed voorbereiden; de dagsluitingen, Bijbelstudies, het vervoer, de dagprogramma’s. Je denkt na over het thema waarover je de eerste dagsluiting wilt doen. Wat is passend?
verder
BLOG JONGEREN
12 dec 20190 reacties
Blog: “Daar schaam ik me voor”
Ik ken deze klas niet en dat is altijd een beetje spannend.  Het is warm en ik heb de ramen al vroeg wijd opengezet, zodat we op dit moment van de dag nog wat frisse lucht kunnen binnenhalen.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
03 jan 20200 reacties
Blog: Dit jaar
Het nieuwe jaar is nog maar enkele dagen oud. Vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar kijk je vooruit. Wat verwacht je van dit jaar? Wat verwacht je van het jeugdwerk? Wat zijn je verlangens voor dit jaar? Waar maak je je zorgen over? Hoe zie je de toekomst?
verder
377