Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
22 apr 20210 reacties
Thema: Wees een Hadassah!
Dat ik graag boeken lees, is inmiddels geen geheim meer. Een boek van een Puritein, literatuur, een mooie historische roman. Met uitzicht op de bergen las ik een aantal jaar geleden het boek Ik zal verborgen zijn , van Eline Rosenhart. Een citaat uit het boek ben ik nooit vergeten: “In elke generatie staat een Haman op. Wees een Hadassah”.  
verder
INTERVIEW
22 apr 20210 reacties
Interview: Veilig in Gods hand, Esther en haar volk
Dominee B. Labee schreef een boek over Esther. “Het was acht jaar geleden dat we het boek J ong zijn in twee werelden, leven als Daniël en zijn vrienden schreven. Je zou dat boekje kunnen zien als de ‘neerslag’ van een prekenserie in onze eerste gemeente, bijzonder gericht op de jongeren in de gemeente.
verder
BLOG JONGEREN
22 apr 20210 reacties
Blog: Het juiste Adres
Daar zit je dan, met je overvolle bureau en een flinke bak koffie achter je laptop. Huiswerk maken? Was het maar waar. Een enorm lang werkcollege sociologie op vrijdagmiddag dat duurt tot vroeg in de avond. OP VRIJDAG! Gedeelde smart is halve smart en samen met mijn studiegenoten worstelen we ons door de zoom-meeting .
verder
BLOG JONGEREN
08 apr 20210 reacties
Blog: Huttendorp
“Zachtjes sluipen de mannen van Nehemia door de donkere straten van de stad.” Het is de eerste zin van mijn verhaal over de wederopbouw van de stad Jeruzalem. Aandachtig kijken de kinderen me aan. Als ik uitleg dat we ook bij het bouwen van een hut niet zonder de hulp van de Heere kunnen, zie ik ze instemmend knikken.  
verder
BLOG JONGEREN
25 mrt 20210 reacties
Blog: Honderdduizend liter
Terwijl ik na afloop van de vrouwenbijeenkomst terugrijd naar huis, besluit ik dat het werk voor vandaag erop zit. Straks op tijd eten en dan even bijkomen...
verder
BLOG JONGEREN
25 feb 20210 reacties
Blog: Net op tijd
Herken je dat, dat je door de huidige coronacrisis je plannen op het laatste moment moet wijzigen? Een tijdje geleden was ik samen met mijn vrouw ceremoniemeester op een bruiloft. Een dag waarbij alles lang van tevoren geregeld wordt.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
28 jan 20210 reacties
Blog: Geen woorden, maar daden
Tijdens één van mijn bijbanen werkte ik in een groothandel. De hele dag liep ik met zware dozen bananen en zakken kokosnoten te sjouwen. Meestal moest ik overwerken en dan werkte ik twaalf uur per dag.
verder
BLOG JONGEREN
12 nov 20200 reacties
Blog: Net Avondmaal
Fransje is een jongen van een jaar of vier. Hij gaat samen met zijn ouders mee naar de kerk. Ze hebben een heel eind gelopen om bij de kerk te komen en Fransje is vergeten om voor het weggaan nog wat te drinken. Onderweg moet hij er steeds aan denken hoe dom het is dat hij thuis niets heeft gedronken. Hoe meer hij eraan denkt, hoe erger zijn dorst wordt.
verder
BLOG JONGEREN
29 okt 20200 reacties
Blog: Waarom?
We zitten klaar om de cursusmorgen te beginnen met gebed, als Landi de kerk binnenstapt. Met zijn glimmende ogen en donkerbruine haar dat alle kanten op staat, is het een innemend mannetje. Behalve lenig en snel is hij ook vlug van begrip. De verhalen die hij hoort, weet hij feilloos na te vertellen. Om mee te mogen doen met de Engelse zomercursus, zeurde hij zijn moeder de oren van het hoofd. Soms haakt hij pas halverwege de morgen aan. Vandaag heeft onze verstrooide professor zich niet verslapen en stapt hij als eerste over de drempel.
verder
BLOG JONGEREN
15 okt 20200 reacties
Blog: Een goed verhaal
Regelmatig merk ik het. Ik ben op zoek naar een ‘goed verhaal’. Een ‘goed verhaal’ om aan anderen uit te leggen waarom het goed is wat je vindt, doet of denkt. Een ‘goed verhaal’, waarbij iedereen instemmend knikt en denkt: “Je hebt groot gelijk”.
verder
BLOG JONGEREN
01 okt 20200 reacties
Blog: Bedrogen
“Ik voel me gewoon bedrogen.” De verontwaardiging spatte uit zijn ogen. Hij schudde ongelovig zijn hoofd. Nog eens tuurde hij naar het bord. Herlas nauwkeurig de teksten.
verder
BLOG JONGEREN
17 sep 20200 reacties
Blog: De marktkraam
“Verkoopt u ook boeken waar ik God in kan vinden?” Hij kijkt me vanaf de andere kant van de marktkraam vragend aan. Ik sta op een zomermarkt en probeer mijn tweedehands boeken aan de man te brengen. Dat is mijn hobby.
verder
377