Annuleren

Zoek hier binnen onze website

START
01 jun 20230 reacties
Thema: Dilemma
Waar de kerk vervolgd en verdrukt wordt groeit het aantal gelovigen. Snap jij dat?
verder
THEMA
01 jun 20230 reacties
Thema-artikel: Geloofsvervolging
Mam, ik werd onderweg uitgescholden, omdat ik een rok aan heb!” Onze dochter van tien stapt vol verontwaardiging binnen. “Mam, ik werd onderweg uitgescholden, omdat ik een rok aan heb!” “Ach kind…”, zeg ik. Maar het is spitsuur en ik vergeet het voorval. Totdat ik kort daarna in de kerk zit. In de preek komt de tekst voorbij: Want indien ze dit doen aan het groene hout, wat zal aan het dorre geschieden? (Lukas 23:31). Christenvervolging begint vaak klein. Met schelden, onverdraagzaamheid, uitsluiting. Gaat het ons voorbij?
verder
BLOG
01 jun 20230 reacties
Blog: Wereldwijd
In het midden van de winkel staat een tafel met stoelen eromheen. Uitnodigend om even te gaan zitten. Eén iemand heeft de uitnodiging aangenomen. Het is een oude tropenarts. Jaren en zorgen tekenen haar gezicht. Zij voldoet niet aan “onze” maatstaven. Ondanks het koude weer draagt zij sandalen. Haar kleding komt niet bij onze gerenommeerde winkels vandaan.
verder
JWA.jpg
24 mei 20230 reacties
Bijbel binnen bereik | Nieuwe jeugdwerkactie start in najaar
Hoe vanzelfsprekend is het voor jou dat je een Bijbel in huis hebt? Herinner je je nog een bemoedigend gedeelte dat je las in je Bijbel? Dit najaar staat de Bijbel centraal tijdens de jeugdwerkactie. Alle drie de doelen zijn gericht op Bijbelgebruik. Doet jouw JV ook weer mee?
verder
BLOG
22 mei 20230 reacties
Blog: Lieve opa
We zitten samen op het bankje. Hij en ik. Diep in onze jassen gedoken vanwege de koude wind, die er op die dag waait. Ondanks het feit dat we in het schoolleven veel dezelfde interesses delen, zit er een groot verschil tussen onze leeftijden. Hij 8 jaar oud, ik 20.
verder
BLOG
04 mei 20230 reacties
Blog: Onbeantwoorde vragen
“Mag ik je wat vragen?” Er komt een jonge vrouw de kerk binnen lopen, kort voor de dienst. Ik neem haar mee naar de kerkzaal en samen schuiven we de bank in.
verder
BLOG
20 apr 20230 reacties
Blog: Nooit meer bidden om een nieuw hartje
“Ik leer mijn kinderen niet meer bidden om een nieuw hart.” Op de vraag waarom niet, zei ze: “Het kan maar zo zijn dat ze al van de Heere Jezus houden, en dan is bidden om een nieuw hart niet nodig.”
verder
BLOG
06 apr 20230 reacties
Blog: Luistertip
Het is een bont gezelschap in mijn auto. Naast mij zit een vrouw van begin zestig. Haar traditionele kleding laat zien dat ze uit Noord-Albanië komt. Ze draagt een plooirok met daaronder een broek. Alles in stemmig zwart, de kleur die laat zien dat ze weduwe is. Achter mij zit een tienermeisje en naast haar twee andere dames uit onze gemeente. We hebben zo’n tweeënhalf uur voor de boeg, want vandaag gaan we met de bezoekers uit onze kerk de zustergemeente in Tepelenë (Zuid-Albanië) opzoeken.
verder
BLOG
23 mrt 20230 reacties
Blog: Gevonden
Ik weet het nog. Als de dag van gisteren. Het was op de wegwijsbeurs, die in die tijd nog bestond. Ik zal toen een jaar of vier geweest zijn. Vol aandacht keek ik naar de schaatsers op de schaatsbaan. Volledig gefocust, me bewust van de aanwezigheid van mijn vader, die naast me stond. Althans, dat dacht ik.
verder
BLOG2.jpg
09 mrt 20230 reacties
Blog: Wim en de verloren zoon
Wim behoort kerkelijk niet tot onze gemeenten. Echt niet. Hij schrijft vespers (avondgebeden). Wim doet me denken aan Thomas à Kempis. Hij leefde van 1380-1471.Thomas à Kempis schreef een boek: De navolging van Christus. Moet je eens lezen!
verder
BLOG.jpg
23 feb 20230 reacties
Blog: Wat een les!
Het is woensdagmorgen, rond 12 uur. Nog een half uurtje en dan mogen ze naar huis. Deze leerlingen gaan écht niet eerder naar huis, voordat ze geschiedenis hebben gehad. Soms zou je haast denken dat ze voor geschiedenis op woensdag naar school komen.
verder
BLOG.jpg
09 feb 20230 reacties
Blog: Dan maar schuren
Ik heb pas een huis gekocht en dat ging op een wonderlijke manier. Als alleenstaande is het in deze tijd niet makkelijk om een huis te kopen. Maar de Heere leidde mij naar een huis dat ik eigenlijk niet wilde. En na de bezichtiging was ik direct enthousiast. De prijs was betaalbaar en ik zou er zo in kunnen. Extra kosten voor verbouwen waren niet nodig.
verder
377