Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
19 okt 20180 reacties
Thema: Verspilling
Op kantoor ben ik bezig voor deze Daniël over duurzaamheid. ’s Avonds plof ik op de bank en lees het nieuws. Mijn oog valt op een berichtje over de app TooGoodToGo. Met deze app kun je voor drie of vier euro aan het einde van de dag een tas eten ophalen bij één van de supermarkten of restaurants in steden. Zo ook in mijn woonplaats Utrecht. Dat eten wordt anders weggegooid. Laat ik het eens proberen.
verder
INTERVIEW
19 okt 20180 reacties
Interview: Duurzame verandering
Wanneer je de website van Woord en Daad bezoekt, zie je gelijk wat de missie van Woord en Daad is: “Woord en Daad werkt vanuit Bijbels perspectief aan duurzame verandering voor mensen in armoede.” Maar hoe brengt deze organisatie dat in praktijk en waarom is dit eigenlijk belangrijk? Tijd om eens wat vragen te stellen aan Nienke Boone van Woord en Daad. 
verder
BLOG JONGEREN
21 feb 20190 reacties
Blog: Nashville
“Gelukkig is niet iedereen zo”, appt mijn vriendin als ze een video ziet van iemand die uitlegt waarom hij achter de Nashville-verklaring staat. “Jij bent gelukkig anders. Jij bent niet zo wereldvreemd.” Even aarzelen mijn vingers boven mijn telefoon, wat ga ik zeggen? Er wordt heel veel geschreven, er wordt veel boosheid geuit, er klinkt veel onbegrip. Wat is mijn mening? Mijn vriendin kent mij en gaat er zonder meer vanuit dat ik het er niet mee eens ben. Wat zegt dat over mij? Wat zegt dat over hoe ik mij als christen gedraag?
verder
BLOG JONGEREN
06 feb 20190 reacties
Blog: Spiegel
Wat kunnen kinderen met een beperking toch heerlijk ‘puur’ zijn. Wij dénken vaak wel dingen, maar we uíten ze niet. We zijn soms wat gereserveerd. Uit beleefdheid of valse bescheidenheid. Kinderen met een beperking hebben daar geen last van. En juist dit laatste zorgt weleens voor een spiegel waar je even in mag kijken. Een heel leerzame spiegel soms. Ik wil jou ook even in een spiegel laten kijken die onze zoon onwillekeurig neerzette.
verder
BLOG JONGEREN
23 jan 20190 reacties
Blog: Wat heb jij te vieren?
“Leg jij deze even bij het graf?” Een jongetje van zeven of acht krijgt van zijn moeder iets in zijn handen geduwd. Zie ik het goed? Ja, het jochie sjokt met een schedel onder zijn arm naar het 'graf'. Waar zijn we beland? Misschien in Jemen waar honger en geweld veel levens eisen? Zijn er misschien zoveel doden dat zelfs kinderen moeten helpen met begraven?
verder
BLOG JONGEREN
02 jan 20190 reacties
Blog: Miljoen bladzijden
”Het lijkt wel of de Bijbel een miljoen bladzijden heeft, steeds lees ik weer iets nieuws.” Een vluchteling, die een paar jaar geleden tot geloof gekomen was, deed deze uitspraak. Een bijzondere uitspraak, over een bijzonder Boek.
verder
blueprint-964630_1280
02 jan 20190 reacties
Blog: Meetlat
We hadden een  gesprek over geloven en hoe hij de stem van de Heere weleens hoorde. Hij was open en eerlijk en bekende dat hij het lastig vond om er over te praten. Vooral in de kerk. “Ik ben bang dat ik de verkeerde woorden gebruik. Of dat ik niet de juiste dingen zeg. Alles wat ik zeg, wordt naar mijn gevoel direct beoordeeld en langs een meetlat gelegd.” Ik moest eraan denken toen ik pas een oud Joods verhaal las.
verder
BLOG JONGEREN
12 dec 20180 reacties
Blog: Anno Domini
In de gevel van een oud gebouw zie je het nog wel eens gegraveerd staan: Anno Domini. Of  ‘A.D.’, de afkorting ervan. En dan volgt er een jaartal. Het betekent: het jaar onzes Heeren, het jaar van onze God. Door de woorden Anno Domini geeft de bouwer als het ware een getuigenis. Hij belijdt dat God bestaat, dat Hij leeft en dat Hij boven de menselijke tijd staat.
verder
BLOG LEIDING
12 dec 20180 reacties
Blog: Nee tegen Netflix
Jongeren en media. Een beladen thema. Al jarenlang. Ook in het jeugdwerk. Of het nu gaat om speelfilms, mobieltjes of games, jongeren zetten zich schrap als je erover begint. Ouderen hebben er vaak stellige meningen over, die lang niet altijd matchen met opvattingen van jongeren over dit thema. Leidinggevenden en andere opvoeders voelen zich soms ook machteloos en doen dan maar weinig of niets. Dat helpt jongeren zeker niet.
verder
BLOG JONGEREN
28 nov 20180 reacties
Blog: Vijfenzeventig
“Eén, twee, drie, twintig, zestig, vijfenzeventig.” Stil kijken we elkaar aan. Vijfenzeventig, wat veel! Langs deze weg in de Verenigde Staten, zo’n honderdtachtig kilometer lang, staan vijfenzeventig kruisjes. Levenskruisjes.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
28 nov 20180 reacties
Blog: Jubel
Wat heeft jeugdwerk te maken met een academisch debat van vierhonderd jaar geleden? Het lijken twee werelden, met een gapend gat in tijd ertussen. Wij kunnen ons ook niet meer voorstellen dat een theologisch geschil over de uitverkiezing ons land op de rand van een burgeroorlog bracht. Ik heb het over de discussie tussen de Leidse hoogleraren Gomarus en Arminius. Een geschil dat beslecht werd op de Synode van Dordrecht, vierhonderd jaar geleden. Heeft dit allemaal iets te maken met jeugdwerk en moet je jongeren van nu vermoeien met een discussie van toen? En zijn die Dordtse Leerregels, die toen zijn opgesteld, niet voor theologische fijnproevers?
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
16 nov 20180 reacties
Blog: Stemmen herkennen
Onlangs ontmoetten we als gezin een herder. Hij was op de heide in de buurt van Ede met zijn kudde schapen. Het was tegen het einde van de dag, en hij bracht ze naar een stuk grasland, afgezet met een hek. De hele kudde stroomde naar binnen, een prachtig gezicht. Een mooi moment om een praatje te maken. “Herkennen ze uw stem?” vroegen wij.  ”Absoluut!”, gaf hij direct als antwoord op de vraag. ”Ze weten wie ik ben.” Ik merkte al aan zijn stem de zorg voor zijn kudde.
verder
377