Annuleren

Zoek hier binnen onze website

INTERVIEW
02 mei 20190 reacties
Interview: God bestaat!
“Voor mij staat het vast dat God bestaat.” Cornelis Bos twijfelt niet aan het bestaan van God. Naast hem zit Teunette Koolmees. Beiden zitten op catechisatie (Cornelis volgt belijdeniscatechisatie) in de Gereformeerde Gemeente van Ede bij ds. M. Joosse. Ze vertellen over waarom zij zeker weten dat God bestaat en waarom ze daar niet over twijfelen. Hoe zit het met de dominee? Zou hij weleens twijfelen aan het bestaan van God?  
verder
THEMA
02 mei 20190 reacties
Thema: Bestaat God?
Een man ging eens naar de kapper om zijn haar te laten knippen. Tijdens het knippen, ontstaat er een gesprek. Onverwacht komt het gesprek bij de vraag of God bestaat. De kapper zegt stellig: “Ik geloof niet dat God bestaat”.
verder
BLOG JONGEREN
28 nov 20190 reacties
Blog: Gebleven
Onderweg kwamen we haar tegen. Ze volgde dezelfde wandelroute als wij. Even liepen we met elkaar op. We raakten in gesprek. Ze ontdekte dat ik christelijk opgevoed ben. Ze keek me aan. “Waarom ben jij christelijk gebleven?”
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
28 nov 20190 reacties
Blog: De les van de orchidee
Al jaren staan er twee orchideeën voor het raam in onze woonkamer. Ik kocht ze ooit voor een paar euro. Ze hebben uitbundig gebloeid. Zware takken met prachtige, volle bloemen. Elke keer weer.
verder
BLOG JONGEREN
14 nov 20190 reacties
Blog: Waar is God?
Het is pauze. Samen met mijn collega’s loop ik naar de kantine. Iedereen tapt een bakje koffie en gaat zitten. Er wordt gepraat over koetjes en kalfjes. Ik krimp, diep van binnen, elke keer een beetje in elkaar.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
14 nov 20190 reacties
Blog: Dienen tot het uiterste
Pas oefende ik met een aantal leiders van Bijbelstudiegroepen een Bijbelstudie. We openden het Woord van God bij Markus 10. De zonen van Zebedéüs vragen Jezus om een goede leidende positie in Zijn Koninkrijk.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
31 okt 20190 reacties
Blog: Ontzagwekkend dichtbij
Dit is niet dan een huis van God, en dit is de poort van de hemel! Woorden die Jakob, vol vrees en ontzag, uitriep. In de nacht van Bethel kreeg hij zicht op de hemel. In Bethel sprak God tot hem. Niet een onbeweeglijke God op afstand, maar de God van Abraham en Izak. De God van het verbond.
verder
BLOG JONGEREN
31 okt 20190 reacties
Blog: Scheepsnamen
Misschien is het je weleens opgevallen dat veel schepen bijzondere namen hebben. Maar heb je er al eens over nagedacht dat deze namen iets betekenen?
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN.jpg
03 okt 20190 reacties
Luisteren naar het Woord
Buiten onweert het. Soms licht de lucht op en de donder die volgt, klinkt hard in onze oren. Op mijn schoot zit mijn zoontje. Met zijn grote, bruine ogen kijkt hij me aan en zegt: “Pap, nu spreekt de Heere, hè?” Ik knik en zeg zachtjes: “Ja, nu spreekt de Heere”. Zo jong als hij is, kan hij eerbiedig stilzijn en luisteren.
verder
BLOG JONGEREN
03 okt 20190 reacties
Blog: Loopbaan
Denk je weleens na over je loopbaan? (Carrière mag je het ook noemen, maar dat klinkt toch anders.) Niet iedereen doet hetzelfde beroep. Niet iedereen wordt bakker bijvoorbeeld.
verder
BLOG JONGEREN
19 sep 20190 reacties
Blog: Coke
Het was een bijzondere ontmoeting aan het water in een mooi stadje aan de IJssel. Ik zat op een warme middag langs de rivier te genieten van de natuur. Lekker op de stenen, mijn voeten bengelend in het water. En toen stond hij zomaar naast me.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
19 sep 20190 reacties
Blog: Geen zending zonder jongeren
Ik loop het Hoornbeeck College in Amersfoort uit. Het is inmiddels donker. Met een hoofd vol indrukken stap ik mijn auto in. Het is nog een stukje rijden naar huis. Alle tijd om na te denken. De Jeugdwerkdag is goed verlopen. Gelukkig, want het is altijd spannend of alles goed verloopt.
verder
377