Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
17 sep 20200 reacties
Thema: Wat zou jij doen?
“Wat zou jij doen als je wist dat je morgen zal sterven?” Redacteur William stelde deze vraag aan Elza-Marie en Wendelina (blz. 19). Zelf dacht ik na over mijn eigen antwoord. Wat zou ik zeggen, als deze vraag aan mij gesteld werd? Je hoeft niet per se oud te zijn, om te sterven, daar herinnert een gebeurtenis uit mijn jeugd mij aan.
verder
INTERVIEW.jpg
17 sep 20200 reacties
Interview: Licht in een donkere tunnel
Voorafgaand aan de dienst, delen we u mee, dat is overleden in de leeftijd van tweeëntachtig jaar…” Misschien schrok je toen vervolgens de naam van een bekende, een jonge moeder, een kind werd afgelezen. Bij een lang ziekbed zagen we de dood misschien aankomen en als de naam van een oudere afgelezen wordt, schrikken we niet eens op. Herken je het, dat we de dood zo makkelijk op afstand kunnen houden? Totdat het opeens je eigen gezin betreft. Mevrouw Terlouw maakte het, heel plotseling en onverwacht, mee.
verder
BLOG JONGEREN
17 sep 20200 reacties
Blog: De marktkraam
“Verkoopt u ook boeken waar ik God in kan vinden?” Hij kijkt me vanaf de andere kant van de marktkraam vragend aan. Ik sta op een zomermarkt en probeer mijn tweedehands boeken aan de man te brengen. Dat is mijn hobby.
verder
BLOG JONGEREN
03 sep 20200 reacties
Blog: “Juf, waar ben ik als ik niet meer leef?"
Het tweede lesuur is bijna voorbij. De leerlingen hebben het meeste werk af en het huiswerk staat in Magister. Ongeveer alle opdrachten heb ik met ze nagekeken, dus voor deze keer is een beetje leerwerk het enige dat ze thuis nog moeten doen.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
13 aug 20200 reacties
Blog: Reuzen
“Onoverwinnelijk…! Onoverkomelijk… !” Voor de Israëlieten was het overduidelijk: Kanaän binnentrekken was onmogelijk. Na het horen van het verslag van de verspieders klonk er die nacht een ononderbroken jammerklacht.
verder
BLOG JONGEREN
23 jul 20200 reacties
Blog: Gecanceld
Streep erdoor. Je reis is gecanceld. Je gave vakantie met vrienden gaat niet door. Niet leuk. Balen! O ja? Is dat wel zo? Streep erdoor. Dat is hoe God ons tot de orde roept. Zo dwingt Hij onze blik naar boven. God spreekt. Hij vraagt mij na te denken. Nadenken over mijzelf. Ben ik eigenlijk wel anders dan de wereld? Wat valt dat vaak tegen. Ik adem de tijd, de cultuur waarin ik leef. 
verder
INTERVIEW
11 jun 20200 reacties
Blog: Niet haten is geen liefde
Bij de laatste nationale dodenherdenking kwam er iets naar voren dat in onze geschiedenis best wel een pijnlijk hoofdstuk is. Er werd door veel Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog weggekeken als het gaat om de moeilijke situatie van hun Joodse landgenoten.
verder
BLOG JONGEREN
28 mei 20200 reacties
Blog: Vrucht van de Geest?
Nee, maar hoe halen ze het in hun hoofd? We hebben net de tafel afgeruimd als schuin voor onze tent een caravan wordt geparkeerd: precies in ons uitzicht.  Zijn het nieuwe buren? Jammer nou, we hadden net zo'n mooi plekje. Ik vind het helemaal jammer als ik zie wie er uit de bijbehorende auto stappen. De vrouw van het stel met de twee kinderen kijkt net om en ja hoor, warempel: ze stapt nog op me af ook. Met een lachend gezicht schudt ze me de hand. 
verder
jongerenplatform_nieuwsbrief.jpg
26 mei 20200 reacties
Danielonline komt eraan
Elke werkdag een podcast met een Bijbeloverdenking voor jongeren. Bijbelstudievideo’s, interviews, aansprekende blogs en artikelen over onderwerpen die te maken hebben met het leven van jongeren en wat het christelijke geloof voor hen betekent. Dat is vanaf 2 juni allemaal te vinden op ons nieuwe jongerenplatform danielonline.nu.
verder
BLOG JONGEREN
14 mei 20200 reacties
Blog: Door gesloten deuren
Het huilen staat me nader dan het lachen als ik op m’n fiets door Durrës spurt. Normaalgesproken is het hier druk en levendig en worden er warme begroetingen uitgewisseld.
verder
BLOG JONGEREN
30 apr 20200 reacties
Blog: Een mens
Het was rond 22.30 uur. Ik zocht m’n fiets op het station. In mijn ooghoek zag ik hem al aan komen lopen. Mijn vermoeden was juist. Een opgehouden hand. “Hebt u voor mij wat geld voor eten, drinken en een slaapplaats?”
verder
BLOG JONGEREN
16 apr 20200 reacties
Blog: Actueler dan een nieuwsapp
Ik zal het eerlijk toegeven: in tijden van crisis hebben nieuwsapps grote aantrekkingskracht op mij. Er is iets dat mijn vinger regelmatig over het scherm doet gaan om mijn telefoon te ontgrendelen en de nieuwsapp te openen. Hoe meer het coronavirus voet aan grond kreeg in ons land, hoe meer ik de neiging had om alles te volgen.
verder
377