Annuleren

Zoek hier binnen onze website

BLOG JONGEREN
22 jul 20210 reacties
Blog: Dichtbij God
Een tijd terug kwam ik interessante informatie tegen over verlichtingsdenkers en de watercyclus. De tijd na de middeleeuwen wordt de verlichting genoemd omdat toen belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen werden gedaan.
verder
THEMA
21 jul 20210 reacties
Thema: Laat mij de zon zijn!
Ken je het moraalverhaal over de Japanse steenhouwer, geschreven om mensen iets te leren? Lang geleden leefde er in de bergen van Japan een arme hardwerkende steenhouwer. Elke dag was hij bezig met zijn houweel.
verder
INTERVIEW
21 jul 20210 reacties
Interview: Wees een jager!
Dominee P.C. Vlot uit Krabbendijke roept jongeren op om te jagen naar ontevredenheid en tevredenheid. “Jij móet ontevreden zijn als je nog leeft buiten Christus! Jaag dáár naar! Dat is vrede en geeft tevredenheid. Ben jij zo’n jager?”
verder
BLOG JONGEREN.jpg
01 jul 20210 reacties
Blog: Wat is echt geloof? En wat heb je eraan?
Een paar jaar geleden waren onze pubers fan van Coca-Cola. Om mij te testen hadden mijn kinderen op een avond een aantal glazen van verschillende soorten cola ingeschonken en ik moest dan proeven welke de echte cola was.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
17 jun 20210 reacties
Blog: Gebroken
“Oh… echt?!” Vol verbazing en verontwaardiging slaat Erditi een hand voor z’n open mond. Een kalf in plaats van God… Vreselijk! Dat dit indruist tegen alles wat God geboden heeft, weet Erditi maar al te goed. Deze weken dachten we na over Gods verbond met Israël. We bespraken de Tien Geboden, waarin God verbondstrouw vroeg van Zijn volk. En nu dit… Een gouden dier aanbidden als god. Sommige kinderen moeten er gewoon een beetje om lachen.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
03 jun 20210 reacties
Blog: Vragen
Ik heb er nogal wat. Wat is waarheid en wat is leugen? Wat is echt en wat is vals? Ik zoek naar antwoorden en vaste grond onder mijn voeten. In een wereld vol onzekerheid, gebrokenheid en twijfel, zoek ik een sterke basis voor mijn leven.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
20 mei 20210 reacties
Blog: Een tweede kans
In gedachten loop ik een rondje door ons huis. Mijn oog valt op een oud schoolbankje dat dienstdoet als knutseltafeltje voor onze kinderen. Hoe oud zou dit bankje zijn? Hoeveel kinderen zullen hieraan met het puntje van de tong uit hun mond, gezwoegd en gezweet hebben?
verder
Kentaa - actie.zorgvoormorgen.nu
11 mei 20210 reacties
Hét hulpmiddel om actie te voeren
We hebben een actieplatform opgericht om actievoeren voor jou makkelijker te maken. Iedereen kan namelijk een actie aanmaken via actie.zorgvoormorgen.nu. Vanwege de beperkingen van fysiek actievoeren hebben we dit hulpmiddel ontwikkeld. Met nog ruim een halfjaar voor ons hopen we dat er nog veel extra acties georganiseerd gaan worden.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
06 mei 20210 reacties
Blog: Les van een leerling
Het idee van onderwijs is dat de docent de leerling iets leert. Mijn ervaring is dat het omgekeerde ook waar is. In de afgelopen jaren heb ik waarschijnlijk meer van leerlingen geleerd dan zij van mij.
verder
BLOG JONGEREN
22 apr 20210 reacties
Blog: Het juiste Adres
Daar zit je dan, met je overvolle bureau en een flinke bak koffie achter je laptop. Huiswerk maken? Was het maar waar. Een enorm lang werkcollege sociologie op vrijdagmiddag dat duurt tot vroeg in de avond. OP VRIJDAG! Gedeelde smart is halve smart en samen met mijn studiegenoten worstelen we ons door de zoom-meeting .
verder
BLOG JONGEREN
08 apr 20210 reacties
Blog: Huttendorp
“Zachtjes sluipen de mannen van Nehemia door de donkere straten van de stad.” Het is de eerste zin van mijn verhaal over de wederopbouw van de stad Jeruzalem. Aandachtig kijken de kinderen me aan. Als ik uitleg dat we ook bij het bouwen van een hut niet zonder de hulp van de Heere kunnen, zie ik ze instemmend knikken.  
verder
BLOG JONGEREN
25 mrt 20210 reacties
Blog: Honderdduizend liter
Terwijl ik na afloop van de vrouwenbijeenkomst terugrijd naar huis, besluit ik dat het werk voor vandaag erop zit. Straks op tijd eten en dan even bijkomen...
verder
377