Annuleren

Zoek hier binnen onze website

8-12 INTERVIEW (3)
30 nov 20230 reacties
Thema-artikel: Advent in Ecuador
Dick en Marja Korpel zijn in 2009 namens ZGG en op verzoek van de Nigeria Reformed Church (NRC) uitgezonden als zendingswerkers naar Nigeria. Terwijl Dick zich als consultant administratief medewerker inzette, deelde hij ook zijn kennis op de Bijbelschool. Marja, een verpleegkundige, gaf gezondheidslessen aan de Bijbelschool en aan de studenten van de kliniek. Na een intensieve periode van 5 jaar keerden ze in augustus 2014 terug naar Nederland, om vervolgens een maand later opnieuw te worden aangenomen door Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG). In dit artikel vertellen ze ons meer over hun werk.
verder
THEMA
30 nov 20230 reacties
Thema: Adventus
Adventus -een Latijns woord voor advent- betekent:
verder
19 ZAKEN DIE JE RAKEN (1)
30 nov 20230 reacties
Blog: Ambulanceplezier
Als ambulancedienst worden we regelmatig gevraagd voor schoolbezoek, open dagen, seniorendagen, enz. Meestal proberen we te komen. Het is belangrijk dat mensen weten wat hulpdiensten doen en wanneer we wel of niet nodig zijn. Het is ook leuk. Vaak komen we in mooi gezelschap terecht. Ga je mee?
verder
Column
16 nov 20230 reacties
Blog: Zeg me wie jij bent als vriend
“Aline, je mag niet meer mee naar de markt!” Verbaasd kijk ik hem aan; “Waarom mag ik niet meer mee?” Lachend kijkt Javier me aan: “Als jij erbij bent, zijn de prijzen veel hoger. Normaal gesproken kost een ui $0,10 en nu vragen ze $0,30.”
verder
BLOG
02 nov 20230 reacties
Blog: Bidden om chocola
Om me heen is iedereen in diepe rust, maar voor mij lijkt dromenland nog ver weg. Met vijf lagen paardendekens over me heen probeer ik de koude berglucht op afstand te houden. Onze tent is een sober onderkomen, maar starend in het nachtelijk duister voel ik me rijk gezegend.
verder
BLOG
19 okt 20230 reacties
Blog: Oude meester
Ik heb een nieuw notitieboek voor me liggen. En ik neem me voor om het heel netjes te gaan houden. Maar ik weet nu al: netjes houden mislukt. Ik ga toch weer strepen, klodders, woorden ertussen krabbelen of per ongeluk een bladzijde teveel omslaan.
verder
BLOG-2.jpg
05 okt 20230 reacties
Blog: Onbegrijpelijk
NIEMAND BEGRIJPT MIJ! NIEMAND! Het galmt door de kamer. We schrikken ervan! Nu denk ik: dat klopte wel. Hoe zou ik dit kúnnen begrijpen?
verder
BLOG
21 sep 20230 reacties
Blog: Contrast
Bepakt en bezakt staan we klaar bij de auto’s. Er wordt druk gepraat en in verschillende hoeken worden al voorzichtige plannen gemaakt voor de laatste avond. Ja, het is zover: met de +16 op kamp! Hemelvaartsweekend noemen we het. Na de nodige voorbereidingen gaan we eindelijk op stap met ruim 40 jongeren.
verder
BLOG
31 aug 20230 reacties
Blog: Wiebelbenen
Daar zit ik dan, op een harde houten bank, helemaal achter in de kerk. Mijn voeten wiebelen en mijn handen friemelen. Mijn ogen dwalen af naar het plafond. Dan begint de dienst en zingen we een psalm. Dat vind ik mooi, vooral het luisteren naar het orgel. Daarna gaat de dominee bidden. Ik moet mijn ogen dicht doen tijdens het gebed. Dat vind ik best lastig, want ik wil graag alles zien wat er om me heen gebeurt.
verder
BLOG
03 aug 20230 reacties
Blog: Matigheid
Vanmorgen was ik in een andere kerk, omdat de vriendin van mijn broer belijdenis deed. Een mooie kerk was het! En boven de ramen stonden de vruchten van de Geest uit Galaten 5 geschreven. Slim vind ik dat altijd, als een kerk ook woorden uit de Bijbel op de muren heeft staan. Handig voor de kinderen in de kerk, die toch altijd rond zitten te kijken en dan tegelijkertijd iets goeds leren. Ik bekeek ze ook, vóór de dienst natuurlijk.
verder
Jeugdbon
11 jul 20230 reacties
Website Jeugdwerkactie online
De website over de Jeugdwerkactie is online!  Wil je meer informatie over de actie? Ga naar Bijbelbinnenbereik.nl
verder
BLOG
06 jul 20230 reacties
Blog: Voor mij!
In onze kleine gemeente in Durrës werd even de adem ingehouden toen vier mensen één voor één neerknielden en hun naam klonk met de naam van de drie-enig God. Toen water naar beneden stroomde, wijzend op reinigend bloed. Gods Woord en werk werden zichtbaar. Een indrukwekkend moment. Voor veel mensen in de kerk was het de eerste keer dat ze hiervan getuige waren. “Waar komt dat water vandaan?” vroeg een meisje naast mij verbaasd.
verder
377