Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Jouw vraag

Heb jij ook een vraag voor Daniël? Mail dan naar: jouwvraag@jbgg.nl.

De vragen worden beantwoord door ds. G.W.S. Mulder of Laurens Kroon. Niet alle vragen kunnen in Daniël worden beantwoord. Soms zijn vragen meer geschikt voor een heel persoonlijk antwoord. De Jeugdbond neemt in ieder geval elke vraag serieus.

2018 18 JOUW VRAAG
03 okt 20180 reacties
De weg tot God is afgesloten
De mens heeft geen toegang tot God, zo lezen we in artikel 26 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis, ‘dan alleen door de enigen Middelaar en Voorspraak, Jezus Christus, den Rechtvaardige’. Ik ben onbekeerd. Hoe kan ik dan bidden om het werk van Zijn Geest in mijn hart, terwijl de toegang gesloten is en tot nog toe gesloten blijft? Dit maakt mij verdrietig en moedeloos om te blijven bidden zolang de toegang tot God niet geopend wordt.  
verder
2018 17 JOUW VRAAG
21 sep 20180 reacties
Films kijken
Wat zegt de Bijbel eigenlijk over films? Ik hoorde daar laatst een discussie over. Maar ik weet niet zo veel van de argumenten.
verder
2018 16 JOUW VRAAG
06 sep 20180 reacties
Ook de regen komt van God
Nu het zo droog en warm is geweest, lijdt alles eronder. De mensen, de dieren, maar ook het gewas. Kan dit Gods oordeel zijn over ons land, dat Hij het niet meer laat regenen, opdat wij ons tot Hem zouden bekeren? 
verder
JOUW VRAAG
16 aug 20180 reacties
Vruchten van de wedergeboorte
Ik verander. Ik herken "vruchten van de wedergeboorte". Alleen ben ik zo bang dat het een tijdelijke bekering is. Hoe weet ik of het tijdelijk is of dat ik echt wedergeboren ben? En als het echt is, durf ik dat niet te geloven. Hoe kan ik dat dan geloven?
verder
2018-14 JOUW VRAAG
26 jul 20180 reacties
Laag zelfbeeld
Is een laag zelfbeeld hebben zonde? Ook wanneer je in je achterhoofd houdt dat je goed geschapen bent?
verder
JOUW VRAAG
05 jul 20180 reacties
Beeld van God
Wij mogen ons geen beeld van de Heere maken, maar waar moeten we dan aan denken als we bidden?
verder
JOUW VRAAG 2018-11
31 mei 20180 reacties
Mijn vriend is homo
Een goede vriend vertelde me in vertrouwen dat hij homoseksuele gevoelens heeft. Hoe moet ik hiermee omgaan? Hoe moet ik homoseksualiteit zien in het licht van de Bijbel? Zelf heeft hij het idee dat hij elk moment zondigt, omdat hij verlangt naar jongens. Ik weet wel dat de uitleving van homoseksuele gevoelens niet goed is, maar is het homozijn op zich ook al zonde?
verder
2018-10 JOUW VRAAG
17 mei 20180 reacties
Onderdanig
Een vrouw  moet haar man onderdanig zijn. Dat staat tenminste in het huwelijksformulier. Maar ik hoor er verder weinig over. En dan vraag ik me af hoe dat nou precies zit.   Een meisje
verder
2018-09 JOUW VRAAG
03 mei 20180 reacties
Ik zoek al heel lang...
Veel mensen die in de Bijbel bekeerd werden, waren niet op zoek naar God. Denk aan Paulus of aan de stokbewaarder. Ik zoek al heel lang en vind Hem niet… Hoe zit dat?
verder
2018-08 JOUW VRAAG
19 apr 20180 reacties
Hoe weet je Gods weg?
Hoe kan of mag je vragen naar Gods weg? Bijvoorbeeld als het gaat om verkering. Wat is de manier hoe God tot mensen spreekt? Maken wij mensen geen fouten in wat we denken dat God tegen ons wil zeggen?
verder
07-2018 JOUW VRAAG
06 apr 20180 reacties
Bijbellezen om bekeerd te worden
Wat kun je doen om bekeerd te worden? Er wordt altijd gezegd dat je veel moet Bijbellezen en bidden. Maar als je dat niet met je hart doet, werkt dat toch niet? Wat voor andere dingen kun je doen om bekeerd te worden? Ik zou het fijn vinden als het geen standaard antwoord is…
verder
JOUW VRAAG
22 mrt 20180 reacties
Kan een christen PVV stemmen?
Geert Wilders zet afdelingen van zijn partij op in reformatorische plaatsen. Binnen de Gereformeerde Gemeenten wordt dat gezien als een probleem. Is dat wel terecht?
verder
376