Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Jouw vraag

Heb jij ook een vraag voor Daniël? Mail dan naar: jouwvraag@jbgg.nl.

De vragen worden beantwoord door ds. G.W.S. Mulder of Laurens Kroon. Niet alle vragen kunnen in Daniël worden beantwoord. Soms zijn vragen meer geschikt voor een heel persoonlijk antwoord. De Jeugdbond neemt in ieder geval elke vraag serieus.

2018-08 JOUW VRAAG
19 apr 20180 reacties
Hoe weet je Gods weg?
Hoe kan of mag je vragen naar Gods weg? Bijvoorbeeld als het gaat om verkering. Wat is de manier hoe God tot mensen spreekt? Maken wij mensen geen fouten in wat we denken dat God tegen ons wil zeggen?
verder
07-2018 JOUW VRAAG
06 apr 20180 reacties
Bijbellezen om bekeerd te worden
Wat kun je doen om bekeerd te worden? Er wordt altijd gezegd dat je veel moet Bijbellezen en bidden. Maar als je dat niet met je hart doet, werkt dat toch niet? Wat voor andere dingen kun je doen om bekeerd te worden? Ik zou het fijn vinden als het geen standaard antwoord is…
verder
JOUW VRAAG
22 mrt 20180 reacties
Kan een christen PVV stemmen?
Geert Wilders zet afdelingen van zijn partij op in reformatorische plaatsen. Binnen de Gereformeerde Gemeenten wordt dat gezien als een probleem. Is dat wel terecht?
verder
JOUW VRAAG
08 mrt 20180 reacties
Heeft God de hel gemaakt?
Heeft God de hel gemaakt? Of de duivel?
verder
JOUW VRAAG 2018-04
23 feb 20180 reacties
Ruimte voor de duivel
Ik begrijp niet waarom God de duivel met zijn gevallen engelen juist op de aarde geworpen heeft en niet ergens anders in het heelal. De aarde is nauwelijks te vinden in ons melkwegstelsel, laat staan elders in het universum. En waarom is dat al gebeurd voordat de mens geschapen werd, terwijl er toch in Genesis staat dat de hemel en de aarde zeer goed geschapen waren. Dit soort vragen brengen mij aan het twijfelen. God wist toch dat de mens niet opgewassen zou zijn tegen de duivel?
verder
JOUW VRAAG 2018-03
08 feb 20180 reacties
Zending dichtbij?
De zending werkt in verre landen. Maar ik denk dat er dichtbij ook veel werk is. Bijvoorbeeld in Frankrijk wonen heel weinig Bijbelgetrouwe christenen. Waarom opent de zending geen zendingsveld in onze buurlanden?  
verder
21_Blog_leiding
25 jan 20180 reacties
Bidden om genezing
Ik hoor de laatste tijd nogal eens over gebedsgenezing. Ik heb het idee dat dit niet goed is, maar weet er te weinig van om een mening te vormen. Is gebedsgenezing Bijbels verantwoord?
verder
1_Jouw vraag
04 jan 20180 reacties
Tophits van de wereld
Ik houd van muziek. Vooral de tophits trekken mij heel erg. Maar die horen bij de wereld en niet bij God. Dat voel ik ook wel, maar het is zo moeilijk om er niet meer naar te luisteren. Je hoort het tegenwoordig bijna overal! Maar als je zulke muziek luistert, kan het dan een straf zijn dat God niet meer naar je omziet?
verder
JOUW VRAAG
14 dec 20170 reacties
Zalig worden in het Oude Testament
Hoe werden de mensen in het Oude Testament zalig? Toen was de Heere Jezus nog niet gekomen. En we moeten toch door Hem zalig worden. Ook was toen de Bijbel nog niet compleet. En dat is toch het middel tot de zaligheid?
verder
Jouw_vraag_22
30 nov 20170 reacties
Stil bidden voor de kerkdienst
Voor wie is het gebed voor de dienst? Waarvoor moet je dan bidden?
verder
21_Jouw_vraag
16 nov 20170 reacties
Dank of boete?
Mij is opgevallen dat in dankdagpreken vaak wordt ingegaan op noden en zorgen van onze tijd. Dankdag is toch om te danken?
verder
JOUW VRAAG
03 nov 20170 reacties
Bang voor de eindtijd
Veel dingen die in de wereld gebeuren, lijken met de eindtijd te maken te hebben. Dat zorgt ervoor dat ik vaak met spanning en angst rondloop. Ik ben soms bang dat ik niet meer bekeerd kan worden. Ik weet ook niet goed hoe ik de Heere écht moet zoeken. Hoe moet ik met deze gevoelens omgaan? Is het goed om zo te denken? 
verder
376