Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Jouw vraag

Heb jij ook een vraag voor Daniël? Mail dan naar: jouwvraag@jbgg.nl.

De vragen worden beantwoord door ds. G.W.S. Mulder of Laurens Kroon. Niet alle vragen kunnen in Daniël worden beantwoord. Soms zijn vragen meer geschikt voor een heel persoonlijk antwoord. De Jeugdbond neemt in ieder geval elke vraag serieus.

JOUW VRAAG 2018-03
08 feb 20180 reacties
Zending dichtbij?
De zending werkt in verre landen. Maar ik denk dat er dichtbij ook veel werk is. Bijvoorbeeld in Frankrijk wonen heel weinig Bijbelgetrouwe christenen. Waarom opent de zending geen zendingsveld in onze buurlanden?  
verder
21_Blog_leiding
25 jan 20180 reacties
Bidden om genezing
Ik hoor de laatste tijd nogal eens over gebedsgenezing. Ik heb het idee dat dit niet goed is, maar weet er te weinig van om een mening te vormen. Is gebedsgenezing Bijbels verantwoord?
verder
1_Jouw vraag
04 jan 20180 reacties
Tophits van de wereld
Ik houd van muziek. Vooral de tophits trekken mij heel erg. Maar die horen bij de wereld en niet bij God. Dat voel ik ook wel, maar het is zo moeilijk om er niet meer naar te luisteren. Je hoort het tegenwoordig bijna overal! Maar als je zulke muziek luistert, kan het dan een straf zijn dat God niet meer naar je omziet?
verder
JOUW VRAAG
14 dec 20170 reacties
Zalig worden in het Oude Testament
Hoe werden de mensen in het Oude Testament zalig? Toen was de Heere Jezus nog niet gekomen. En we moeten toch door Hem zalig worden. Ook was toen de Bijbel nog niet compleet. En dat is toch het middel tot de zaligheid?
verder
Jouw_vraag_22
30 nov 20170 reacties
Stil bidden voor de kerkdienst
Voor wie is het gebed voor de dienst? Waarvoor moet je dan bidden?
verder
21_Jouw_vraag
16 nov 20170 reacties
Dank of boete?
Mij is opgevallen dat in dankdagpreken vaak wordt ingegaan op noden en zorgen van onze tijd. Dankdag is toch om te danken?
verder
JOUW VRAAG
03 nov 20170 reacties
Bang voor de eindtijd
Veel dingen die in de wereld gebeuren, lijken met de eindtijd te maken te hebben. Dat zorgt ervoor dat ik vaak met spanning en angst rondloop. Ik ben soms bang dat ik niet meer bekeerd kan worden. Ik weet ook niet goed hoe ik de Heere écht moet zoeken. Hoe moet ik met deze gevoelens omgaan? Is het goed om zo te denken? 
verder
Openbare schuldbelijdenis
20 okt 20170 reacties
Openbare schuldbelijdenis
Waarom wordt een schuldbelijdenis van de preekstoel bekend gemaakt? Is het misschien beter om dat geheim te houden?
verder
girl-933644_1280
05 okt 20170 reacties
Zingen met je hart
‘Amazing Grace’ is een populair lied. Het wordt ook gezongen door mensen die niet in God geloven. Hoe kan dat?
verder
jouw vraag
21 sep 20170 reacties
Hoe verwoord je geestelijke dingen?
Heeft de Heere mij mijn ellende laten kennen? Soms hoop ik dat. Maar ik vind het moeilijk om erover te praten. Ik denk dat mensen van mij verwachten dat ik daarbij geijkte termen gebruik. Maar past dat wel bij mij? Ik vind dit erg lastig. Kunt u raadgeven?
verder
guy-2590045_1280
11 sep 20170 reacties
Ik zie mijn zonden niet
Vaak hebben we het over de zonde die je moet leren kennen. Ik weet dat je niet bekeerd kunt zijn als je je zonden niet ziet. Ik zie echt de liefde van God en ook dingen die Hij voor mij deed. Maar ik heb het gevoel dat ik te weinig zonden doe…
verder
directory-106817_1280
17 aug 20170 reacties
Tegenstrijdige Bijbelteksten
Laatst keek ik een aflevering van 'Adieu God'. Hierin vertelde die man dat er in Handelingen 9 staat dat de mannen om Saulus heen het licht wel zagen maar de stem niet hoorden, terwijl in Handelingen 22 staat dat de mannen het licht niet zagen maar de stem wel hoorden. Ik heb dit nagezocht en dit klopt inderdaad. Deze dingen komen op mij heel tegenstrijdig over, vooral omdat ik altijd heb gehoord dat de Bijbel onfeilbaar is.  Mijn vraag is dan ook: hoe moet je omgaan met die tegenstrijdigheid in de Bijbel?
verder
376