Annuleren

Zoek hier binnen onze website

20180406_141138
13 apr 20180 reacties
Blog: Geloofwaardig uit de mond der kinderen
‘Waar denk je aan bij zwart?’. Als snel komen we bij verdriet, angst, donker en zonde. En dan rood: ‘bloemen’ roept de een, ‘bloed’ roept de ander. ‘Ja, bloed van de Heere Jezus’. Zo gaan we alle kleuren af: wit, geel, groep en blauw. De groep weet ze allemaal te raden en we praten er kort over door. Wat zijn ze puur! Ik moet denken aan Psalm 8: ‘Uit den mond der kinderkens … hebt Gij sterkte gegrondvest’. Wat leeft er in deze jongeren? Spannend om een gastles te geven op een school voor speciaal onderwijs, maar bijzonder verrijkend.
verder
Header
07 mrt 20180 reacties
Koers-vakanties zoekt Sectielid Buitenland
De Sectie Buitenland van de Commissie Koers organiseert jaarlijks ruim 30 buitenlandse reizen voor Koers . De sectie is een belangrijk onderdeel van de commissie: zij stelt jaarlijks het reisprogramma samen en zorgt voor alle boekingen en reserveringen zoals vliegtickets, accommodaties, vervoer en activiteitenprogramma’s. Ieder lid van de sectie is verantwoordelijk voor ongeveer 7 reizen die hij of zij volledig voorbereid en afhandelt. Binnen de sectie werk je nauw samen met andere reisvoorbereiders. In verband met het vertrek van een van de sectieleden zijn we op zoek naar een enthousiaste man of vrouw die het leuk vindt reizen uit te zoeken en voor te bereiden. Voor deze functie is het belangrijk dat je affiniteit met jongeren en reizen hebt. Je moet je weg weten te vinden op het internet om de accommodaties en bestemmingen te zoeken. Het is belangrijk dat je ordelijk en  gestructureerd kunt werken omdat je contracten afsluit die een behoorlijke waarde hebben. Daarnaast moet je service gericht zijn en goed kunnen communiceren omdat jij de reizen overdraagt aan de stafleden die de reizen gaan leiden. Jij bent hun aanspreekpunt voor de reis specifieke zaken. Het is een pre dat je 1 of meerdere buitenlandse talen spreekt en al staflid van Koers bent (geweest).   Enthousiast geworden of heb je vragen? Stuur een mail met je CV naar Koers@jbgg.nl
verder
sunset-3104809_1280
27 feb 20180 reacties
We twijfelen alleen
Alpha Nederland en BEAM deden onderzoek onder jongeren naar twijfels rondom het christelijk geloof. Dit ‘twijfelonderzoek’ is gedaan onder 875 jongeren. Deze jongeren komen uit de achterban van BEAM en Alpha Nederland. Onder deze jongeren komt 14 procent uit een bevindelijk-gereformeerde kerk, waaronder de Gereformeerde Gemeenten.
verder
Rome 4
27 feb 20180 reacties
Nieuwe extra Koers-vakantie !
Wegens grote vraag nu een extra stedentrip naar Rome in het najaar ! Koers heeft een extra stedentrip kunnen organiseren omdat beide andere stedentrips snel vol zaten. Kijk op de webiste voor meer informatie en om te boeken voor deze mooie reis naar de grootste stad van Italie vol cultuur. klik HIER voor de Koers-website
verder
JBGG Website header
08 feb 20180 reacties
Jeugdbond zoekt nieuwe collega's
Wij zoeken twee nieuwe collega's!
verder
cemetery-2773827_1920
05 feb 20180 reacties
'Dood-gewoon'?
Als ik de straat uitrijd, zie ik een opvallend roze bord staan met de provocerende tekst: ‘Meer cake en taart vóór de uitvaart’. Even denk ik dat ik het niet goed gelezen heb, maar ook op andere plaatsen in - het van origine toch heel christelijke – Waddinxveen zijn posters te zien waarop een klein zwart mannetje met een zeisje een grote taart te lijf gaat. Een beklemmend gevoel bekruipt me: wat is de boodschap van deze campagne?
verder
38787826_ml
29 jan 20180 reacties
Twaalf jongeren in het spoor van de Meester
De discipelen. Ze zijn jong en door de Heere geroepen om Hem te volgen. Ze zijn ook voorbeelden voor jongeren van nu. Want de Meester is niet veranderd en Hij staat centraal in hun leven. Dirk-Jan Nijsink schreef daarover een boek: 'Volgen. Twaalf jongeren in het spoor van de Meester'.
verder
IMG_4819
29 jan 20180 reacties
Inspiratiedag Daniël
Samen nadenken over Daniël. Elkaar inspireren en motiveren. Dat was de inzet voor de inspiratiedag van de redactie van Daniël.
verder
lijden
21 dec 20170 reacties
AanZet - Lijden
Waarom is er zoveel verdriet en pijn in mijn leven? Waarom zijn er in mijn omgeving zoveel mensen die lijden? Als er een God is, waarom laat Hij dit allemaal toe? 
verder
de Weg
21 dec 20170 reacties
Bijbelstudies - Markus; de Weg
Goddelijk gezag en Goddelijke kracht. Dit zijn twee kernwoorden van het Markusevangelie. Het Markusevangelie beschrijft het leven van de Heere Jezus op weg naar het kruis.
verder
Banner conferentie 2018
14 dec 20170 reacties
+16 conferenties 'Brief uit de hemel'
Wie is er in jouw leven aan het woord? Geloof jij dat de Bijbel het Woord van God is? Een hemelse brief aan jou gericht? Een boek dat je kan veranderen? Een kracht van God tot zaligheid? Woord dat in jouw leven spreekt?
verder
317