Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Nieuws

Zomerperiode
20 jun 20170 reacties
Daniël in de zomer
De zomerperiode is weer begonnen. Dit betekent dat jongerenmagazine Daniël om de drie weken verschijnt. Het eerstvolgende nummer verschijnt donderdag 6 juli.
verder
Ds Terlouw 2017
21 apr 20170 reacties
In memoriam ds. L. Terlouw - voorzitter Jeugdbond
Met ontroering en verslagenheid ontvingen we vrijdagmorgen 21 april jl. het bericht dat de Heere tot Zich heeft genomen onze voorzitter, ds. L. Terlouw.
verder
cross-423157_1920
14 apr 20170 reacties
Geloof je dat? - Goede Vrijdag en Pasen
Indien gij met uw mond zult belijden de Heere Jezus, en met uw hart geloven, dat God Hem uit de doden opgewekt heeft, zo zult gij zalig worden (Romeinen 10:9). Als een krachtige bazuinstoot klonk het over de kruisheuvel: “Het is volbracht”. In het Grieks slechts een woord: voldaan! Wie zal ooit de diepte van dat woord begrijpen? In het vroege morgenlicht van Pasen wordt het zichtbaar, want Jezus staat op. Paulus zegt dat Gód Hem uit de doden heeft opgewekt! Tevreden met het offer van het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegdroeg. Nu jaagt de dood geen angst meer aan want alles, alles is voldaan!
verder
JBGG-symposium - kopie
01 mrt 20170 reacties
Terugblik Opvoedingssymposium
Op 8 februari organiseerde de commissie Eigenwijs van de Jeugdbond een opvoedingssymposium.
verder
label_daniël
01 mrt 20170 reacties
Daniël zoekt...
Elke keer wordt Daniël gevuld door een enthousiaste redactie. Om nog Daniël nog beter te maken zoeken we enthousiaste, creatieve en betrokken vrijwilligers.
verder
Daniël_2017-03 poster
20 feb 20170 reacties
Geniet jij ook van die prachtige poster in Daniël?
Elke Daniël staat er een prachtige beeldpagina in het midden van het blad. http://www.jbgg.nl/beeldpagina
verder
Uil
01 dec 20160 reacties
Blog: Waar zijn de vaders in de opvoeding?
Waarom zie ik hier geen vaders? Hoopvol kijken de moeders naar mij: Hij, als enige man, begrijpt het toch wel? “Ik ben al blij dat mijn man thuis is, zodat hij kan oppassen.” “Ja, je weet het he, druk voor de zaak.” Ik herken het wel, maar weet niet of ik het wil begrijpen; vaders die de opvoeding aan hun vrouw over laten.
verder
Nieuwsbericht_Bijbelwijzer
09 sep 20160 reacties
Bijbelwijzer en Bijbellegger opnieuw verschenen
Het lezen van de Bijbel is voor christenen als eten en drinken. Gods Woord vergelijkt een christen met een boom aan een beek. Zoals de boom water put uit de beek, zo leeft een christen uit het Woord van God. Toch is Bijbellezen vaak moeilijk. Hoe doe je het? Met het uitgeven van een Bijbellegger en een Bijbelwijzer willen we jongeren helpen.
verder
BS15
12 jul 20160 reacties
Nieuw: Bijbelstudieboekje 'Timotheüs'
De Jeugdbond is gestart met een nieuwe serie ‘Schatgraven in het Woord’. Elk jaar verschijnt er in deze serie een nieuwe Bijbelstudie voor de -16, +16 en +21 doelgroep. De Bijbelstudies zijn zo ontwikkeld dat deze uitnodigen om samen de Bijbel stapsgewijs te bestuderen. De aantrekkelijke vormgeving helpt om telkens eerst goed te kijken wat er staat, daarna wat het betekent (in die tijd) om vervolgens de toepassing te maken.
verder
EigenWijs cover Dienen
11 jul 20160 reacties
Nieuw nummer EigenWijs
'Dienen in het gezin' is het thema van het nieuwe nummer van EigenWijs dat op 7 juli is verschenen.
verder
DSC_3393
22 jun 20160 reacties
Kerkenraad neemt zorg jongeren serieus
In elke gemeente zijn jongeren in ontwikkeling. Maar niet elke gemeente neemt ze even serieus. Hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen.
verder
Vader-zoon driedaagse 2015 201
16 jun 20160 reacties
Vader-zoondriedaagse: Samen sterker
De Jeugdbond organiseert in samenwerking met Outback Explorers opnieuw drie vader-zoondriedaagses in het najaar van 2016. Theorie, praktijk, Bijbelstudie en toepassing wisselen elkaar af.
verder
267