Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
19 okt 20180 reacties
Thema: Échte vriendschap
 “We waren samen kind geweest, samen naar school gegaan en hadden samen gespeeld. (…) Het was een fijne vriendschap, gevoed door een diepe belangstelling voor dezelfde dingen,” tot zover kan dit gewoon een citaat over vriendschap van ons allemaal zijn. Maar als je verder leest, waarschijnlijk en hopelijk niet. “Ik had hem ook afgebracht van het ware geloof. (…) Mijn moeder vond dat heel erg van mij.”
verder
INTERVIEW
19 okt 20180 reacties
Interview: Twee culturen, één vriendschap
Vriendschap is iets bijzonders. Het is iets wat je ontvangt. Soms komen vriendschappen op een heel bijzondere manier tot stand. De vriendschap tussen de Nederlandse Jan-Frans (44) en de Afrikaanse Michael (23) is er ook zo een. Iets wat ze nooit hadden gedacht, is nu werkelijkheid. “In alles wat we mee gemaakt hebben, mogen we echt Gods leiding zien.”
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
18 apr 20190 reacties
Blog: Verhaal met scherpe kantjes
 Kinderen luisteren graag naar een verhaal. Grote kinderen trouwens ook…  Dat is de reden waarom er op elke -12 Bondsdag een verhaal wordt verteld. Het liefst een verhaal dat goed aansluit bij het thema van de dag. Elk jaar is het weer de vraag: waar gaat het over?
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
04 apr 20190 reacties
Blog: Lezen
Ik heb een probleem. Regelmatig pak ik een boek. Een leesboek, een oudvader, een hedendaags boek. Vol goede moed begin ik met lezen. Maar elke keer dwalen mijn gedachten af.
verder
daniel.PNG
01 apr 20190 reacties
Nieuwe hoofdredacteur Daniël
WOERDEN – Per 1 mei D.V. hoopt ds. A.A. Brugge hoofdredacteur te zijn van Daniël , het jongerenblad van de Gereformeerde Gemeenten. Ds. A.A. Brugge volgt ds. G.W.S. Mulder op die tot 1 januari 2019 hoofdredacteur van Daniël was.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
21 mrt 20190 reacties
Blog: Taalverrijking
Op de een of andere manier verwordt veel in ons leven tot eenheidsworst, en dat terwijl we zelf ervaren dat het leven bepaald geen eenheidsworst is. Ook in de kerk gebeurt dit, bedoeld of onbedoeld. We gebruiken altijd weer dezelfde woorden en dezelfde zinnen.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
07 mrt 20190 reacties
Blog: Waar was de Jeugdbond?
Onlangs kreeg ik de confronterende vraag: “Als in twintig jaar 20.000 leden de Gereformeerde Gemeenten hebben verlaten, wat is daarin dan de rol van de Jeugdbond geweest?”. In het Reformatorisch Dagblad van 10 oktober 2018 reageerden collega Dirk-Jan Nijsink en ik op deze verdrietige cijfers.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
21 feb 20190 reacties
Blog: Geen tijd
Gek is dat eigenlijk. Ik heb altijd weinig tijd. Ik plan mijn agenda zo in, dat alle afspraken precies passen. En als iemand vraagt: “Joh, kan jij van de week afspreken?”, dan luidt het antwoord: “Ik zal eens kijken of ik nog een gaatje in mijn agenda heb”. Herken je dat ook?
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
06 feb 20190 reacties
Blog: Leren van de Unie van Utrecht
Vandaag is het precies vierhonderdveertig jaar geleden dat er in Utrecht een belangrijke overeenkomst ondertekend is. In het jaar 1579 werd de ‘Unie van Utrecht’, als een tegenreactie op de Unie van Atrecht getekend. In de Unie van Atrecht werd gesteld dat de Rooms-Katholieke godsdienst de enige was en dat alle andere godsdiensten verboden werden. De noordelijke gewesten van de Nederlanden, die overwegend protestant waren, konden dit uiteraard niet aanvaarden. Daarom stelden zij deze Unie van Utrecht op.
verder
BLOG LEIDING
23 jan 20190 reacties
Blog: Advent in januari
Als ik dit schrijf, is het maandag. Een maandag in de Adventstijd. Dat vind ik één van de mooiste perioden van het jaar. Advent… dat is hoop, verwachting, uitzien naar Gods komst. Ik had graag een column over Advent geschreven. Maar als jij dit leest, is het januari. Misschien wel ‘Blue Monday’ - de meest deprimerende dag van het jaar, als je sommige onderzoekers moet geloven.
verder
blueprint-964630_1280
02 jan 20190 reacties
Blog: Meetlat
We hadden een  gesprek over geloven en hoe hij de stem van de Heere weleens hoorde. Hij was open en eerlijk en bekende dat hij het lastig vond om er over te praten. Vooral in de kerk. “Ik ben bang dat ik de verkeerde woorden gebruik. Of dat ik niet de juiste dingen zeg. Alles wat ik zeg, wordt naar mijn gevoel direct beoordeeld en langs een meetlat gelegd.” Ik moest eraan denken toen ik pas een oud Joods verhaal las.
verder
BLOG LEIDING
12 dec 20180 reacties
Blog: Nee tegen Netflix
Jongeren en media. Een beladen thema. Al jarenlang. Ook in het jeugdwerk. Of het nu gaat om speelfilms, mobieltjes of games, jongeren zetten zich schrap als je erover begint. Ouderen hebben er vaak stellige meningen over, die lang niet altijd matchen met opvattingen van jongeren over dit thema. Leidinggevenden en andere opvoeders voelen zich soms ook machteloos en doen dan maar weinig of niets. Dat helpt jongeren zeker niet.
verder
289