Annuleren

Zoek hier binnen onze website

18-21 INTERVIEW (1)
27 jul 20170 reacties
Dienen in Zijn Koninkrijk
Nog net voordat ds. J. IJsselstein vertrekt naar Cambodja, heeft Daniël een gesprek met hem. Direct zijn we geboeid. Wat een wonder om te horen hoe de Heere de weg opende naar het nieuwe zendingsgebied. Ds. IJsselstein: “Het gaat niet om mij, maar de Heere wil mensen gebruiken om aan Zijn eer te komen.”
verder
tool-384740_1280
27 jul 20170 reacties
Thema: Werk voor God
De vakantie is voorbij, het werk wacht weer. Op de eerste dag na mijn vakantie schrijf ik dit stukje. En wat is het thema van deze Daniël? Precies: werk. Opeens zit ik er weer middenin. Werken is belangrijk. Vraag maar eens aan iemand die werkloos is, of niet kan werken, wat dat met hem of haar doet. Dan merk je de pijn, het verdriet. Want wij worden tot ons werk geroepen. Iedereen heeft een roeping, niet alleen de dominee of een zendeling. Juist in je werk, in de wereld waar God ons plaatste, word je geroepen om als christen God te dienen.
verder
tree-1434905_1280
27 jul 20170 reacties
Blog: Wankel boompje
Het Reformatorisch Dagblad (Puntuit) publiceerde een indringend gesprek tussen twee jongeren en ds. G.W.S. Mulder over twijfel, dogmatiek, de bekeringsweg en de traditie. Veel jongeren hebben het gevoel op de rand van de afgrond te staan. Rechts van hen staat de kerk. Links bevindt zich een diep ravijn. Ze voelen hun voeten steeds verder wegglijden. Ze proberen zich aan een boompje vast te klampen: de traditie, de dogmatiek… Ik ben heel blij dat deze meiden dit uiten! Ik verwijt ze niets. Nee, kom alsjeblieft maar met je vragen! Dan kunnen we samen zoeken, praten, lezen in de Bijbel, bidden. Maar wat een aangrijpend beeld. Want waar is de Bijbel? Waar is de vriendelijke  nodiging tot de Heere Jezus? Als ze zich daar aan zouden vastklampen…!?
verder
file (002)
06 jul 20170 reacties
Tiener zoekt redacteur
Het Woord van God heeft tieners alles te zeggen. Je hebt een vlotte pen. Je schrijft graag en bent creatief. Daniël heeft een vacature voor een tienerredacteur.
verder
289