Annuleren

Zoek hier binnen onze website

JosKardol-ceesvdwal.nl_11
24 mrt 20170 reacties
God zichtbaar maken in de wijk
Duizenden vrij nieuwe appartementen en huizen met gesloten deuren. Daarachter tienduizenden mensen, zonder hoop, zonder God. De Utrechtse wijk Leidsche Rijn is de grootste nieuwbouwwijk van Nederland. Midden in deze wijk staan de deuren van wijkhuis ‘De Hoeksteen’ gastvrij open. Hier is iedereen welkom, ongeacht kleur, ras, intelligentie of wat dan ook. ‘Daniël’ maakte van die gastvrijheid gebruik om in gesprek te gaan met Jos Kardol, veldwerker in Leidsche Rijn. In zijn woorden proef je de bewogenheid met al die mensen, die, net als wij, op reis zijn naar de eeuwigheid.
verder
umbrella-1588167_1920
07 apr 20170 reacties
Blog: Schuilen
De laatste tijd worden we vaak opgeschrikt door heftige gebeurtenissen, aanslagen in Londen, Syrië en Turkije. Maar ook hongersnoden in Somalië, Soedan en Ethiopië. De beelden die hierbij naar buiten gebracht worden, laten mensen zien die een schuilplaats zoeken. Een plaats waar ze veilig zijn en waar ze kunnen overleven.
verder
sea-1101168_1920
24 apr 20170 reacties
Blog: Nochtans!
Het is een bekend refrein. Je hoort het in veel varianten. We kijken elkaar eens aan en zeggen: “Tjonge jonge, je hebt gelijk, wat errug. Ja, dat waren nog eens tijden. Nou nou”. En we knikken en gaan over tot de orde van de dag. Het is weer eens gezegd: vroeger was het toch echt beter. Het valt mij op hoe vaak we in onze gemeenten praten over de ‘teruggang’. Twee voorbeelden van de afgelopen weken: “Weet je hoeveel mensen er vroeger in Rotterdam in onze kerk zaten? En nu nog een handje vol. Het wordt hier allemaal minder”. In een andere gemeente ving ik het volgende gesprek op: “jij zit nu met een handje vol op de jeugdvereniging, maar in mijn tijd gingen we nog met z’n veertigen op kamp. Nee, die tijden komen echt niet meer terug.”
verder
figure-1707197_1920
24 mrt 20170 reacties
Thema: Gastvrijheid
Welkom thuis Eenzaam loopt hij over de weg. Op weg naar zijn vader. Zou hij welkom zijn? Zou zo’n slechte zoon als hij ooit gastvrij worden onthaald? Bij de onreine varkens kwam hij eindelijk tot zichzelf en besloot terug gaan. Getrokken naar het vaderhuis, getrokken door de liefde van zijn vader.
verder
289