Annuleren

Zoek hier binnen onze website

JV-kamp

Veel +16 en +19 verenigingen gaan aan het begin of het einde van het seizoen met elkaar op kamp. Dit kan ter kennismaking zijn of als afsluiting van het seizoen. Om dit kamp gezellig en in goed harmonie te laten verlopen, geven we hieronder wat richtlijnen die je kunt hanteren. Deze richtlijnen hanteren wij ook tijdens onze Koersvakanties. Elke JV kan hier weer haar eigen richtlijnen uithalen.

Een kamp is gezellig en ontspannen, ,maar het heeft ook een bezinnend gedeelte. Er wordt dus van je verwacht dat je daar betrokken en positief aan meedoet. Concreet wordt onder meer verwacht dat je eerbied toont voor Gods Woord, met respect omgaat met elkaar en serieus deelneemt aan het gesprek en/of het zingen.

Gebruik apparatuur

Gebruik van telefoon / laptop / tablet enzovoort kan de groepssfeer schaden. Maak daarom duidelijke afspraken met elkaar over het gebruik van deze apparatuur.

Kleding

Dat je christen bent, mag ook op kamp gezien worden. Bijbelse lijnen met betrekking tot kleding gelden ook op kamp. Verwacht wordt daarom dat je jezelf netjes kleedt, zowel op zondag als in de rest van de week. Concreet betekent dat onder meer dat je niet-uitdagende kleding draagt die tenminste je bovenlichaam, schouders en benen tot de knieën bedekken; dat je als meisje een rok/jurk draagt; dat je sportkleding alleen tijdens sportactiviteiten draagt; dat je bij zwemactiviteiten nette badkleding (dames een badpak of tankini en heren een short en geen passende zwembroek) draagt.

Middelengebruik

Voor een goed en gezellig kamp zijn geen stimulerende middelen nodig. Het (overmatig) gebruik van drugs, alcohol, pepdrankjes en rookwaar kan de sfeer op het kamp ernstig schaden. Daarnaast is het overmatig gebruik van deze middelen slecht voor je gezondheid en daarom strijdig met Gods Woord.

Maak hierover dus hele duidelijke afspraken:

 Drugs zijn op alle kampen verboden. Word je betrapt terwijl je in het bezit bent of gebruik maakt van (hard of soft)drugs, dan word je onmiddellijk en op eigen kosten naar huis gestuurd;

Het is in Nederland verboden om onder de 18 jaar alcohol te schenken. Wees je als leidinggevende dus ook bewust van je verantwoordelijkheid. Spreek met jongeren boven de 18 jaar duidelijk af hoeveel alcoholische consumpties gebruikt worden en houd hier ook toezicht op.

Energie- of pepmiddelen (dus ook energiedrankjes) eten/drinken zijn op alle kampen verboden;

Nachtrust

Om de vakantie gezellig te houden, is het belangrijk dat deelnemers en stafleden voldoende rust krijgen. De één heeft bovendien meer slaap nodig dan de ander. Van de leiding wordt verwacht dat zij ervoor zorgen dat iedereen voldoende slaap krijgt. Van jou wordt er concreet verwacht dat je jezelf en anderen voldoende nachtrust geeft en je daarbij houdt aan de slaaptijden die de staf stelt. Een hele nacht wakker blijven is er daarom niet bij.

Het is niet toegestaan om je ‘s nachts te bevinden op een slaapkamer van andere deelnemers (en stafleden). Dit kan reden zijn om je onmiddellijk en op eigen kosten naar huis te sturen.

Foto’s

Het is erg leuk om foto’s te maken tijdens de vakantie. Ga hier zorgvuldig mee om. Bedenk hierbij in welke situaties je zelf niet gefotografeerd wilt worden. Respecteer dat ook naar anderen. Deel geen foto’s van anderen op sociale media als de ander daar niet van af weet / toestemming heeft gegeven.

1158