Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Bijbelrooster

#12 - Uit het dagboek van Winslow
 

Omdat het themanummer van Daniël over Octavius Winslow gaat, passen we ons Bijbelrooster daarbij aan. Er is voor elke dag een gedeelte uit zijn dagboek Morgengedachten gekozen waarin hij over één tekst schrijft. In het Bijbelrooster lees je wat de dagtekst is. Over deze dagtekst zijn vragen gemaakt waar je over kunt denken en praten met elkaar. Deze zijn op internet te vinden. In zijn dagboek kiest Winslow niet voor een chronologische volgorde, maar hij gaat de hele Bijbel door. We volgen hem 21 dagen. Tip: lees het dagboek erbij!
Winslow schrijft: “De dag te beginnen met God, dat is het grote geheim van de hele dag met God te wandelen.” Verder schrijft hij op een andere plaats: “Jezus zegt: ‘Vertrouw op Mij.
Wiens liefde nooit verandert, Wiens wijsheid nooit misleidt, Wiens Woord nimmer faalt, Wiens oog nimmer sluimert, noch slaapt. Vertrouw alleen op Mij!”
Dat Is’rel op de HEER vertrouw;
Zijn hoop op Gods ontferming bouw. (Ps. 131:4)

Download het Bijbelrooster met de gespreksvragen

 

#11 - Pinksteren
 

Pinksterfeest, daar gaat het over in dit Bijbelrooster. Pinksterfeest in het Oude Testament en in het Nieuwe Testament. In het Oude Testament kom je verschillende namen tegen voor het Pinksterfeest.
Je leest over wekenfeest, dankfeest en oogstfeest. Als je het Bijbelrooster volgt, lees je de betekenis van de verschillende namen. Om één voorbeeld te noemen: het wekenfeest. Het wekenfeest was het feest van de volheid van de oogst. De oogsttijd begint in Israël met de gersteoogst en eindigt met de tarweoogst. Daarom lezen de joden op het Pinksterfeest uit het boek Ruth. Ruth komt in het begin van de gersteoogst aan in Israël en aan het begin van de tarweoogst trouwt ze met Boaz. Door de geboorte van hun zoon is een rijke oogst in het vooruitzicht. Dan denken we aan het Pinksterfeest in het Nieuwe Testament. Met de uitstorting van de Heilige Geest zien we de volheid van de oogst.
“Drieduizend mensen werden toegebracht
op ‘t eerste Pinksterfeest.
Ze bogen voor Gods niet te stuiten kracht,
bewerkt door Woord en Geest.”

(Christien de Priester)

Download het Bijbelrooster met de gespreksvragen

374