Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Bijbelrooster

#12 - Geloof, hoop en liefde

Het zijn drie woorden die snel uitgesproken zijn. Maar de Bijbel leert ons de inhoud van deze woorden. Je vraagt je misschien af: Wat is het geloof eigenlijk? Volg het Bijbelrooster.
De Bijbelhoofdstukken leren wat het geloof is. Maar ook waar het geloof zich op richt, wat de kracht van het geloof is en dat er zelfs geloofsrust kan zijn tussen de leeuwen.
Hoe kan de hoop functioneren in ons leven? Ook daar lees je voorbeelden van die het waard zijn om te overdenken.
En dan de liefde. Wat worden daar veel dingen over geschreven in 1 Korinthe 13. Kun je ze allemaal onthouden? De samenvatting ervan maakt het je makkelijk.  Liefde is: 4 x z + n: zij zoekt zich zelf niet. Geloof… Hoop… Liefde. Wat is de meeste van de drie? De liefde, want die is eeuwig.

Download het Bijbelrooster met de gespreksvragen.

#11 – Het Koninkrijk van God

Het Koninkrijk van God is het belangrijkste Rijk. Een plaats in dit Koninkrijk is de belangrijkste plaats. Daarom zegt de Heere Jezus Zelf: Maar zoekt eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid en al deze dingen zullen u toegeworpen worden.

Wat Gods Koninkrijk is en wat al deze dingen zijn, leert de Heere Jezus in gelijkenissen. Je komt dit onderwijs tegen in het Bijbelrooster. De Heere Jezus leerde aan Nicodémus wat er nodig is om het Koninkrijk van God binnen te gaan. De Heere Jezus leert dit geheim nu aan ons in Zijn Woord.

Laten we onze gedachten richten op Gods Koninkrijk en luisteren naar de stem van de Koning. Voorwaar, voorwaar, zeg Ik u, tenzij dat iemand wederom geboren wordt, hij kan het Koninkrijk van God niet zien.

Download het Bijbelrooster met de gespreksvragen.

 

 

 

374