Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Nu in EigenWijs

Het nieuwste nummer van EigenWijs gaat over 'Opvoeding van pubers'. Vaak wordt de puberteit afgeschilderd als een moeilijke periode, zowel voor kinderen als hun ouders. Het is zeker vaak een spannende periode, maar ook een tijd die kansen geeft en mooie momenten kent. Het proces van volwassen worden en de vorming van een eigen identiteit is dynamisch en vol van onverwachte gebeurtenissen. In deze EigenWijs spreken ouders, tieners en andere betrokkenen zich uit over hun visie en ervaringen.

 

Website
05 jul 20160 reacties
Opvoeden doe je met zijn Drieën
Veel ouders zien op tegen de tienerjaren van hun kinderen. Dan raakt het proces van loslaten in een stroomversnelling. We spraken met twee ouderparen over deze periode in de opvoeding.  
verder
10-13 Themafoto - kopie
05 jul 20160 reacties
Meeveren en vasthouden
Onvoorstelbaar dat zestig jaar geleden niemand van een puber had gehoord. Vandaag vragen de veranderingen van een zoon of dochter het nodige aan omdenken van hun ouders. Dit artikel beschrijft in grote lijnen de ontwikkeling die jongeren doormaken en wat dit van hun ouders vraagt.
verder
18-21 Themafoto
05 jul 20160 reacties
Tieners en geloof
In de puberteit gebeurt er heel veel in het leven van een puber. Lichamelijk, emotioneel, relationeel en geestelijk gaat er behoorlijk wat op de schop.
verder
877