Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Nu in EigenWijs

Het nieuwste nummer van EigenWijs gaat over 'Zorg voor de scheppig'. In deze EigenWijs spreken ouders, tieners en andere betrokkenen zich uit over hun visie en ervaringen.

 

6-9 Opa, zoon en kleinzoon (4)
05 jul 20160 reacties
Drie generaties over duurzaam leven
Zo goed mogelijk voor de schepping zorgen past bij een christen, vinden zowel opa J. Moerdijk als zijn zoon René en kleinzoon Guido. Maar hoe maak je hierin keuzes en wat laat je het zwaarst wegen? In gesprek met drie generaties over hun ecologische voetafdruk.
verder
Opvoedkundig artikel
05 jul 20160 reacties
Morele ontwikkeling kind en voorbeeld ouders
God zag al wat Hij gemaakt had, en ziet, het was zeer goed . Zo spreekt de Bijbel over de schepping. God gaf ons Zijn schepping in beheer en vraagt rekenschap van ons als rentmeesters. Zorg voor de schepping is daarmee een belangrijke waarde voor christenen. Dit betekent ook dat we onze kinderen leren om verantwoord met Gods schepping om te gaan. Hoe brengen we onze kinderen die waarde van rentmeesterschap bij?
verder
18-21 Explorers Kineto (7)
05 jul 20160 reacties
Explorers op ontdekkingstocht in de bossen
Een fluitsignaal klinkt. Tientallen kinderen komen aangestoven. “We gaan eerst een rondje rennen om het meer. En dan samen aan de slag,” klinkt het. Een impressie van een zaterdagmiddag bij de Explorers, een Apeldoornse scoutinggroep voor kinderen uit groep 6 en 7.    
verder
877